Felmentették a baltával támadó, fatolvaj cigányt leterítő természetvédelmi őrt, mivel az esetet, végre, igazságosan önvédelemnek minősítette a Legfőbb Ügyészség.
Jogerősen is megszüntették az eljárást azzal a természetvédelmi őrrel szemben, aki még tavaly októberben lőtt le egy cigánybűnöző fatolvajt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fonyban. Az őr társával együtt tetten érte a két tücsköt, apát és fiát, akik rájuk támadtak.
Az egyik őr ezután először gázspray-t használt, majd figyelmeztető lövéseket adott le. Ekkor a fiatalabb kancigány fejszével támadt az őrökre, egyikük ezután használta a fegyverét és adott le célzott lövést. A Borsod megyei ügyészség első körben megszüntette az eljárást, mivel a történteket jogos önvédelemként értékelte. A lelőtt parazita apja fellebbezett a döntés ellen, a Legfőbb Ügyészség azonban most ugyancsak az eljárás megszüntetése mellett döntött.
Megelégedéssel vehetjük tudomásul az ügyészség döntését, ez ügyben most kivételesen helyesen jártak el. A napokban lett ismert az a hír is, hogy a kertjében a termését árammal védő, idős kesznyéteni bácsit is szabadlábra helyezte a bíróság - első fokon (de az eljárás azért folyik ellene).
Bízunk benne, azaz egyelőre csak remélni merjük, hogy az igazságszolgáltatásban elindul EGYSZER egy folyamat, amely a cigányokkal szembeni irgalmatlan nagy kedvezményezésnek, kettős mérce szerinti megítélésnek véget vet majd.
A nemzeti radikálisok erősödésével a cigánybűnözés visszaszorításának igénye erősebbé válik a lakosság részéről, amelyet a 91 %-ban egybehangzó közvéleménykutatási adat is igazol, mely szerint a cigánybűnözés létezéséről és súlyos mértékéről mondtak véleményt a megkérdezettek.
(MR nyomán Szent Korona Rádió)