Beszámoló a Magyar Gárda Turulmadár keresésére indított csoportjáról. A lusta és korrupt sündőrök helyett a Gárda bukkant rá a Turul-tolvajokra, akik - vajon kit lep ez meg ma Magyarországon - cigányok.

Adjon az Isten!

Tegnapi nap Nagypénteken, délelőtt 09:30-kor kaptam a hívást Móricz Nikoletta személyügyes tiszttől, hogy ismeretlen tettesek megrongálták a Győr - Kismegyeren található Napóleon csata hőseinek állíttatott Turul emlékművet. Azonnal a helyszínre siettem, ahol már lezajlott a rendőrségi helyszínelés, odaérkezésemkor több helybéli és győri lakos volt már csak ott, dühösen hangjukat adva a szobor ellen elkövetett gyalázatos támadás miatti nemtetszésüknek.
Odaérkezésem után találtunk egy elektromos dobozt, amit feltehetően az elkövetők törtek fel és a belsejét is össze.


1. A főkapcsoló bekapcsolva maradt
Nikoletta ezt látván egyszerre felhívta a 107-es segélykérő számot, és megkérte a helyszínelőket jöjjenek vissza, mert itt vannak még tárgyi bizonyítékok, cigarettacsikkek és feltehetően ujj- és DNS-lenyomatok, mivel a főkapcsoló és a kismegszakító bekapcsolt állapotban volt. Feltételeztük, hogy innen lopták az áramot a sarokcsiszoló működtetéséhez, amivel az otthagyott szobor darabot erősen több helyen megrongálták!


2. A megrongálásról készült kép


A rendőrség helyszínelőinek kiérkezéséig hátrahagytunk két helybéli lakost, hogy biztosítsák a területet, amíg mi a környező autókereskedéseket és egyéb telephelyeket leellenőrizzük, hogy az éjjeliőr vagy egy ipari kamera esetleg nem látott-e valamit.

Az egyik telephelynél csak riasztó rendszer volt, és 24 órás távfelügyelet, így felhívtuk a biztonsági cég diszpécserét, és megkértük kérdezzék meg az éjszaka szolgálatot teljesítő elfogó járőrüket, hogy nem-e látott valamit, illetve amikor utoljára arra járt akkor épségben volt-e még az emlékmű.
A Diszpécser korrekt módon visszahívott kb. 15 perc múlva és jelezték, hogy mikor a járőr utoljára arra járt akkor nem vett észre semmi furcsát.
Mikor végeztünk a telephelyek leellenőrzésével, (ahol az egyenruhánk láttán mindenhol örömmel álltak hozzá a munkánkhoz, és biztosítottak erkölcsi támogatásukról) visszaindultunk az emlékműhöz.

Időközben kiérkezett a KOMSZOL teherautója, aki el akarta szállíttatni az emlékmű megmaradt megrongált részét, de felhívtuk a figyelmét, hogy a helyszínelés még folytatódni fog ezért ne nyúljanak egy ujjal se hozzá!
Kis idő múlva kiérkeztek a helyszínelők, akik korrekt módon lehelyszínelték a maradék nyomokat, valamint anyagmintát vettek a szoborból kérésünkre.


3. Helyszínelő rendőr és az anyagminta


A Rendőrségi helyszínelés után még elbeszélgettünk néhány helybéli lakossal, akik élénken érdeklődtek a Mozgalom iránt, mert a hírekből nem sokat tudnak a Magyar Gárdáról, valamint a Turul szobor meggyalázásáról.

Miután itt nem volt már mit tenni, elindultunk, hogy a környező házak és telephelyek lakóit, az ott dolgozó embereket végigkérdezzük. Az vezérelt minket, hogy talán így be tudjuk határolni a bűncselekmény elkövetésének időpontját, mert ha egy ekkora szobrot letépetnek autóval, és még el is kezdik ott flexelni, annak bizony komoly hangja van.

Több ipari telephely végigjárása után kaptunk egy nevet, több címet és egy rendszámot. A megadott adatok azon egyénhez tartoznak, aki jól ismerten a helyi bodza- és színesfémszedő körhöz (Kuruc.info: gyengébbek kedvéért: cigány) tartozik, és a napokban már látták ólálkodni a szobor környezetében is.

Értesítettük a Megyei Kapitányunkat, Karaffa Dávidot, hogy nyomra bukkantunk, ezért azonnal riadóztassa a „Gyorsreagálású” egységet!
Három helyen összegyűlve, a főbb helyeket egyszerre ellenőriztük meglepetésszerűen, nehogy telefonon értesíteni tudják egymást a bodzaszedők. Napközben rendszeresen tartottuk a kapcsolatot a Rendőrséggel és információkat cseréltünk, ki, hol tart az ügyben. Itt ki kell emelnem Goll Zoltán gárdista helytállását, aki a környékén élő vasasokat egymaga ellenőrizte le! Nem bántották sem szóval, sem tettlegesen!

Tudtukra adtuk azoknak a vastelepeseknek, ahol jártunk, hogy ez a dolog, amit mi keresünk, nem stop tábla, és nem is csatorna fedél, ez a dolog nagyon meleg és nagy bajba kerül az, aki átveszi! Így nem is ütköztünk különösebb falakba.
Az egyik feltételezett elkövetőnél jártunk épp, és a kapuban az édesanyját kérdeztük ki, mikor befutott a hír, hogy megkerült a Turul!
Beszüntettük a keresést, de sajnos hazafelé újabb hírt kaptuk, hogy csak 160 kilónyit találtak meg belőle. Ma reggelre újabb hírrel gazdagodtam, miszerint valószínűsíthető, hogy a szobor maradék darabja is meglett Pápán.
Tegnap este elküldtük az anyagot a hírTV főszerkesztőjének, valamint az oldalukon található e-mailcímre, természetesen a többi nemzeti médiával karöltve kapták meg ők is.

Reggel ki is küldtek egy stábot forgatni, és az egyik helyi képviselőtestületi megbízott fel is hívta egyből Móricz Nikoletta személyügyes tisztet, aki helyben lakik, hogy menjen ki, s mondja el mi volt tegnap. Niki gyorsan ki is sietett, de amikor a stáb tagjai meglátták a „SZEBB JÖVŐT!” feliratú pólót rajta, azonnal le akarták rázni, hogy itt ők már tulajdonképp végeztek is. Így csináltak egy snittet, amint épp ott beszélgetnek az emberekkel és már indultak is haza.

Kíváncsian várom este a híradóban mennyi lesz benne a tényekből!
Nem várunk köszönetet, mert nem értük tettük, hanem a közösségünkért!
De az objektív és valós hírközlést elvárjuk minden sajtóorgánumtól!
Jelenleg itt tartunk.

Tisztelettel, Szebb Jövőt!

Müller Mihály Hannibal
Sajtó- és Informatikai Tiszt
Katasztrófavédelmi szervező
M.G.M. Wass Albert Zászlóalj, Győr
 
(Barikád)