Fogház a 15 éves fiúnak
Másfél év, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta a Csongrád Megyei Bíróság kedden jogerősen - a végrehajtást három év próbaidőre felfüggesztve - azt a szegedi általános iskolást, aki tavaly egy 28 centiméteres csavarral súlyosan megsebesített egy 75 éves férfit.

A 15 esztendős, nyolcadik osztályba járó (Kuruc.info: gyk. legalább egyszer bukott a drága) fiú 2008. június 11-én este egy lakótelepi játszótérről hazafelé tartva barátaival elment egy panelfelújítás miatt felállványozott ház mellett. A vádlott ott beleállt egy kötélen függő vödörbe és megpróbálta felhúzni magát, de ez nem sikerült neki, nagy robajjal leesett. A zajra egy közeli garázsból kijött a későbbi sértett, aki felelőségre vonta a fiatalokat. Szóváltás alakult ki közöttük, majd a férfi megfogta egyikük földön heverő kerékpárját és elkezdte tolni a garázs felé azzal, hogy értesíti a rendőröket, s tőlük majd visszakapják a biciklit. A fiú ezen feldühödött, megfogott egy 28 centiméteres állványrögzítő csavart, s azt három-négy méterről a férfihez vágta. A fémtárgy több centiméter mélyen a sértett bordái közé fúródott.

A férfit a kiérkező mentők szállították kórházba, ahol azonnal megműtötték. A csavar a hasüregbe fúródott, ahol megsértette a májat is. A szakértői vélemény szerint a szennyezett tárgy okozta sérülés a fellépő fertőzés miatt akár halálos is lehetett volna, ha a férfi nem kapott volna megfelelő orvosi ellátást.

A vádlott néhány héttel korábban egy veszekedést követően bezárt egy szeméttárolóba egy idős asszonyt és egy fiatal fiút úgy, hogy a bejárat elé tolt egy teli szemetes konténert. A sértettek csak tíz-tizenöt perc múlva tudtak kiszabadulni. Az idős asszony ezt követően bement a fiú iskolájába, ahol elmondta a történteket az igazgatónak. A vádlott néhány nap múlva meglátta a buszon a nőt és bosszúból ököllel hátulról fejbe vágta. Az asszony könnyebb sérülést szenvedett, de a történtek miatt az elmúlt évben pszichiátriai kezelésre szorult. A bíróság életveszélyt okozó testi sértés, aljas indokból elkövetett testi sértés és személyi szabadság korlátozása bűntettében mondta ki bűnösnek a fiút.

(mti - MNO)
Kuruc.info: ismételjük meg a legfontosabbakat: "Másfél év, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta ... - a végrehajtást három év próbaidőre felfüggesztve - ..." Hát igen. Egy olyan esetben, ami, idézzük, "A szakértői vélemény szerint a szennyezett tárgy okozta sérülés a fellépő fertőzés miatt akár halálos is lehetett volna, ha a férfi nem kapott volna megfelelő orvosi ellátást". És ez nem az egyetlen hasonló tette volt a "raj csávónak", lásd a bezárós (mi van, ha nem szabadulnak ki, és nem találja meg őket senki?!), ill. megöklezős sztorit.

Igen. Megismétlődött ugyanaz, mint többek között Nagykanizsán.

És még azt merik hazudni a fajvédők, hogy a mokkákat nemcsak hogy azonos mércével mérik a jogszolgáltatók, hanem, éppenséggel, sokkal nagyobb büntetéseket szabnak ki rájuk. Hadd utaljunk megint a barcsi cigánypofozó srácokra, akiknek a büntetése (még egyszer: pár elcsattant pofonért, amelyek még csak véletlenül sem okozhattak volna halált) azonnali letöltendő... és persze ez csak egy eset a sokból.

Kuruc.info - A.S.