Emlékszünk még az érdi rendőrgázolási kísérletre? Nos, orkjaink máshol is ugyanúgy viselkednek. Náluk az a szokás, hogy a nemcigányt akkor is nyugodtan meg lehet gyilkolni (itt: el lehet gázolni), ha az történetesen rendőr. Számukra mi nem vagyunk emberek, emiatt az életünk szabadon elvehető. Igen, a cigány – testvérnépe (lásd EZT a régi, kötelező cikket), a zsidó mellett – a világ legrasszistább népe.

Autós üldözés a határon át: osztrák rendőrkocsinak hajtott a magyar sofőr

Nem állt meg az osztrák rendőrök jelzésére egy magyar sofőr Ausztriában, a menekülő furgont több járőrkocsival sem tudták feltartóztatni osztrák oldalon. Az üldözés Magyarországon folytatódott, végül a magyar zsaruk Körmendnél befogták a lopással is gyanúsított párost. Szombati esti gáz, osztrák-magyar változatban.



A járművezető nem állt meg az osztrák rendőrök jelzésére, akik a határig többször is megpróbálták feltartóztatni a járművet, végül üldözés közben Rábafüzesnél a menekülők és az őket követő rendőrök is átlépték az államhatárt – közölte  Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap.

Az osztrákok jelzésére természetesen a magyar rendőrök is bekapcsolódtak az üldözésbe és Körmend térségében sikerült megállítani az autót, amelyben két Veszprém megyei férfi utazott - fűzte hozzá az alezredes.

Szalai Ferenc elmondta: az osztrák és a magyar hatóságok is eljárást indítottak az ügyben.

Az APA osztrák hírügynökség úgy tudja, hogy a 24 éves férfi és a 16 éves fiú Grazban "besurranó tolvajként" egy arany karkötőt tulajdonított el.

Az MTI információja szerint Graz környékén több betöréses lopás történt az utóbbi időben, az osztrák rendőrök fokozottan figyelték a területet, ezért akarták megállítani és ellenőrizni a magyar rendszámú gépkocsiban utazókat is.

Osztrák források szerint az egész egy közúti ellenőrzéssel kezdődött: szombat éjjel a B65-ös fóúton az osztrák rendőrök gyorshajtás miatt akarták megállítani a furgont, a sofőr azonban nem reagált a jelzésekre, sőt, gázt adott, a két közeg alig tudott elugrani kocsi elől. Eltendorfban az időközben riasztott kollégák újabb kísérletet tettek az autó feltartóztatására, azonban ez sem sikerült.

A száguldó kisteherautó előtt a heiligenkreutzi határátkelőnél három rendőrautóval teljesen elzárták az utat, a sofőr a rendőrök közé hajtott, nekiment az egyik szolgálati kocsinak, átugratott a szegélyköveken és az útmenti zöldterülten keresztül egérutat nyert, azonban az osztrák zsaruk üldözőbe vették, immár a 8-as főúton, Magyarországon.

Az időközben riasztott magyar rendőrök aztán Körmend közelében tartóztatták fel a párost, akiket azt osztrákok azzal vádolnak, hogy Grazban, szombat délután karkötőt loptak az egyik házból, de felelniük kell a menekülés során elkövetett tetteikért is.
(Vas Népe)