Ez a kép közvetlenül a támadás után készült

A Jobbikhoz fordult a cigányok által Sarkadon megtámadott (kapcsolódó cikk ITT) ember fia, levele eljutott a Kuruc.infóhoz. Két levele következik, időrendben; az első tegnapelőtt, 28-án éjjel, a második tegnap este kelt:

Karácsonyi Béla vagyok, sarkadi lakos. A Nemzetvédelmi Egyetemen tanulok.

Egy ma megtörtént eseményre szeretném felhívni a figyelmét, ami szerintem elég szélsőséges.

A mai napon Sarkadon az édesapámat olyannyira megverték roma kisebbségiek a saját házunk előtt, hogy bekerült az intenzív osztályra.

Sajnos nem voltam otthon, mikor az esemény történt, de ennek ellenére nagyjából tudom vázolni a történteket:

Édesapám bent tartózkodott a lakásban, amikor felfigyelt arra, hogy a kutyánk hevesen ugat. Gondolta, megnézi, hogy mit. Kinyitotta az utcai ajtót, és 4-5 a fent említett kisebbségi csoporthoz tartozó egyént látott, akik, mikor meglátták az édesapámat, valami ilyesmit mondtak neki: "Takarodjál vissza!".

Édesapám erre válaszolta, hogy ez az ő háza és azt csinál, amit szeretne. Ekkor megtámadták őt, és kirángatták a saját utca ajtajából, és olyannyira megverték, hogy vérrög keletkezett az agyában, az egyik szemére nem lát, a másikra meg homályosan. Ráadásul még a háza előtt húzódó esővíz elvezető árokban is elkezdték fojtogatni. A testvérem a segítségére sietett, és talán ennek köszönhetjük, hogy nem lett nagyobb baj.

A második levél:

Időközben sikerült édesapám állapotáról pontosabb információkat gyűjtenem.

Kiderült, hogy az arckoponyája oly mértékben eltört, hogy elmozdult a szemgolyója. Ráadásul levált a retinája, és még a szemlencséje is lötyög. Fájlalja az egyik bordáját, és a bokája is be van dagadva.

Készültek édesapámról fényképek:


Friss sebek a cigányterror után
Kórházban:





(nagyobb méretben ITT, ITT, ITT és ITT
Kuruc.info