Mint oly sok másik esetben (lásd pl. EZT), a cigányfajvédő jogszolgáltatást és állami vezetést 100%-ig maguk mögött tudó gyöngyösoroszi deviánsok nemcsak rátámadtak a rendőrökre (előző, kapcsolódó cikk ITT), de van pofájuk még azt is hazudni, hogy azok túlkapásokat követtek el. 

Hát, túlkapást még akkor sem követhettek volna el, ha történetesen ott helyben lepuffantják a bűnözőcigányokat, ahogy az szinte minden másik országban szokás... de, persze, nálunk a rendőrök neve kuss, ők semmit sem tehetnek a cigánybűnözőkkel szemben, azok mellett, hogy nemcsak hogy kiengedik a priuszos Cozma-gyilkosokat, hanem egyenesen, közpénzből(!), őket védik a „szabaduló-ünnepségükön” úgymond a külső („rászístá”) támadásoktól.

Az alábbi, az Interneten legelőször (saját karakter-felismerés; a szkennelés reimre munkája), nálunk megjelent cikkből más is kiderül: az, hogy, ahogy szinte minden más, erőszakos bűncselekményé (statisztika-hivatkozásokért lásd EZT), így a rendőrre támadásos eseteké is meredeken növekszik. Ennyit a kormány „remek a közbiztonság, soha nem volt ilyen alacsony Magyarországon a bűnözés, mint most”-hazudozásáról. Amelyet van pofájuk a mi pénzünkből, sokszor az általunk – a különböző MSZP-s átutalásokon, ill., a Néphazi esetében, egyenesen 18%-os tulajdonláson keresztül – finanszírozott népszabadságos, ATV-s, népszavás stb. fizetett hirdetésekben az arcunkba nyomni.

Az eredeti cikk:

A tanú másként emlékezik
Túlkapás volt Orosziban, vagy jogszerű intézkedés?
Intézkedő rendőrökre támadtak rá egy gyöngyösoroszi lakásban szerda éjjel a hatóság szerint. Az ott lakók álláspontja: rendőri túlkapás történt.

A Gyöngyösi Városi Bíróság elővezetési parancsát kívánták teljesíteni azok a rendőrjárőrök, akik szerda éjjel 11 óra tájban bementek Gyöngyösorosziban a Móricz utca egyik házába. A megyei rendőr-főkapitányság csütörtöki közleménye szerint a hatósági emberek ellen a lakásban tartózkodók támadást intéztek, amit azok kényszerítő eszközökkel elhárítottak. Ezután a lakásból kijövő zsarukat 20-25 tagú tömeg támadta meg és fenyegette. Újabb kivezényelt erők révén sikerült helyreállítani a rendet.

Dr. Juhász István megyei főkapitány azonnali vizsgálatot rendelt el. Megállapították, hogy a rendőri intézkedés jog-, szakszerű és arányos volt.

 

Hivatalos személy elleni erőszak bűntények (Heves megye)

- Éjszaka fél 12-kor kaptam a jelzést a gyöngyösi kapitányság ügyeletéről - válaszolta tegnap a Hírlap érdeklődésére dr. Sashalmi Árpád ügyeletes ügyész, aki ott volt a helyszíni szemlén. - Az eddigi adatok szerint a B. Jánost bírósági elrendelésre elővezetni szándékozó járőrök a házba bekopogtatva először azt a feleletet kapták, hogy az illető nincs otthon. Amikor mégis előkerült, a rokonságból többen próbálták megakadályozni, hogy B.-t - aki viszont végig közreműködő volt - elvigyék. Voltak, akik dulakodtak a hatóságiakkal, volt, aki fenyegetőzött.

Végül egy rendőr az arcán, egy másik a karján sérült meg könnyebben. Az intézkedést meggátolni akarókat előállították a kapitányságra.

- Mivel nem volt indokolt az őrizetbevételük, ezért csütörtök hajnalban szabadon távozhattak, míg B. Jánost elővezették a bíróságra. Az eljárást hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az Egri Nyomozó Ügyészség (ENYÜ) folytatja le - közölte dr. Sashalmi Árpád.

Az intézkedés helyszínén tartózkodó egyik civil szemtanú szerint a rendőrök hibáztak, amikor azonnal gumibotért és fegyverért nyúltak, ahogy a házba léptek. Az illető úgy emlékezett, hogy a járőröknek B. édesanyja nyitott ajtót, ám ő rosszul hall, nem értette a nevet, ezért azt mondta, a nevezett nincs a házban. Utána arra kérte a zsarukat, hogy mutassanak neki hivatalos papírt, hogy van joguk intézkedni.

- Ekkor az asszonyt gumibottal hasba verték, a földre teperték. Erre a robajra jöttünk ki az egyik szobából B. Jánossal. A rendőrök fegyvert fogtak ránk. Úgy gondolom, szerdán éjszaka rendőri túlkapás történt, semmi nem indokolta, hogy ilyen drasztikusan lépjenek fel - állította a szemtanú, aki azt is nehezményezte, hogy a csípőprotézises családfőt „gatyában rángatták ki" a rendőrautóba.

A gyöngyösoroszi család tagjai tegnap kórházba mentek és látleletet vetettek. Az orvosi papírokkal is szeretnék majd igazolni az igazukat.

A lapunknak nyilatkozó tanú cáfolta, hogy több mint húszfős tömeg fenyegette volna meg a rendőröket éjjel. Mint kijelentette, csupán a szomszédból ment át egy asszony, vele együtt legfeljebb hatan voltak B. Jánosék portáján.

Keretes anyag: Kölcsönösen feljelentést tesznek a felek

 A Gyöngyösi Rendőrkapitányság vezetője a beosztottait ért támadás miatt tesz feljelentést az Egri Nyomozó Ügyészségen. Feljelentéssel kívánnak élni a gyöngyösoroszi érintett család tagjai is, akik kijelentették, hogy a rendőri túlkapás miatt jövő hétfőn kérik a történtek kivizsgálását az ENYÜ-től. 
(Hevesi Hírlap)