Miközben nálunk a „Két hét alatt rendet csinálunk”-ból máig tartó ígérgetés lett (de eredmény semmi, sőt – egyedül a kis értékű lopás-statisztikák javultak, minden más romlott), a francia államelnök, Sarkozy, megmutatta, hogyan kell a cigányokkal bánni. Finoman szólva nem besz@ri és nem polkorrektkedő barom, szemben az elődjéhez hasonlóan a cigókkal hímes tojásként bánó Orbán-kormánnyal.

Ráadásul a cigótelep-felszámolás és korcs-kiebrudalás csak egy a számos cigányellenes lépése közül – hadd utaljunk például a helikopteres cigányvadászaira vagy arra, hogy a legkeményebben bünteti a vasúti kábellopást, azt terrorizmusként kezelve és ekképp is „honorálva”. Miközben nálunk, ugye, maximum lopásként kezelik az ilyet. Megint érvényes Batsányi János felhívása: „Vigyázó szemetek Párizsra vessétek [és másoljátok le az ő példájukat]!”

A legújabb, kapcsolódó hír:

A cigánytelepek hetven százalékát felszámolták a franciák

A tavaly júliusban Franciaországban nyilvántartásba vett 741 illegális cigánytelep hetven százalékát (Kuruc.info: még egyszer: 70. A döntő többségüket, rekordidő alatt. Nálunk meg...) a hatóságok felszámolták, és több mint 3700-ra tehető azon romák száma, akiket kitoloncoltak, vagy akik önként elhagyták az országot – mondta pénteken a francia belügyminiszter a Le Parisien című fővárosi napilapnak adott interjúban.

MNO