Lezárták az egyik moszkvai metróállomást, miután egy levágott gyerekfejet szorongató utas "Allah akbar" kiáltásokkal lépett be az állomás területére.
Az RBK orosz hírügynökség tudósítója szerint a kiabáló nő teljesen feketébe van öltözve, s a rendőrök megszállták a metrómegálló kijáratát.
Az incidens az Oktjabrszkoje polje állomáson történt, s a közelben egy kiégett lakásban a hatóságok megtalálták a lefejezett gyerek holttestét.
(Újratöltve - ha nem indul a felvétel, katt ide)
A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott, nevük mellőzését kérő források szerint a hatóságok terrorfenyegetésként kezelik az ügyet. Az Oktjabrszkoje polje Moszkva észak-nyugati részén található.
Frissítés: A gyermeket különös kegyetlenséggel ölték meg, az üvöltöző nő a dadája volt
Az Oktyabrszkoje polje metróállomást lezárták a hatóságok, miután egy nő a véres fejjel a kezében azt kezdte üvöltözni, hogy "Allah Akbar" (Isten a legnagyobb) - tudatta az RBK internetes lap tudósítója.
Korábban egy, a metróállomáshoz közeli lakásban tűz ütött ki. A tűz eloltása után egy 3-4 év körüli gyermek fej nélküli holttestére bukkantak a hatóságok. A jelek szerint a gyermeket különös kegyetlenséggel ölték meg.
Az üvöltöző nőt őrizetbe vették. Kiderült róla, hogy 39 éves, közép-ázsiai és az áldozat dadája.
A hatóságok az incidenst követően robbanószerkezetet kerestek a metróállomáson.
(HVG - Moscow DTP TV - MTI nyomán)
2. frissítés: "belső hangok"
"Itt öltem meg a kislányt" - mutatta meg a lefejezés helyszínét az az üzbég nő, aki a gondjaira bízott négyéves kislány lefejezésének részleteiről mesélt a moszkvai rendőrségnek.
Bilincsben, rendőri őrizetben tért vissza a gyilkosság helyszínére az a dada, aki egy levágott gyerekfejjel a kezében üvöltözött a moszkvai metrón. A gyilkos bébiszitter azért végzett a rábízott négyéves kislánnyal, mert férje új feleséget választott magának - írja a Daily News.
A 38 éves, üzbég származású Gulchehra Bobokulova állítólag egy "belső hang" hatására döntött úgy, hogy kivégzi a gyermeket, akinek több mint két évig gondját viselte.

A nő elmondta, hogy először megfojtotta a kislányt, majd egy konyhakéssel levágta a fejét.

A gyilkos dada
A kislány testét a kiságyban hagyta, fejét pedig magával vitte az utcára, ahol állítása szerint véget akart vetni életének.

A kislány édesanyja
 
Állítólag elkeseredésből és dühből gyilkolt, mivel férje úgy döntött, új családot alapít Üzbegisztánban, őt pedig Moszkvában hagyta éjjel-nappal dolgozni.
Más források szerint máshogy fest a tragikus történet előjátéka: sokan úgy gondolják, hogy azután tért vissza Moszkvába, miután rájött, hogy férje már nős.
Hétfőn az egész világot sokkolták azok a felvételek, melyek a levágott gyermekfejjel ordibáló Bobokulováról készültek.
(Híradó nyomán)