Erich Priebke életfogytiglanra ítélt német hazafit, SS-századost kérték fel egy olaszországi szépségverseny zsűrielnökének. Az eset nagy port vert fel az olasz médiában, a szélsőséges, kommunista háborús bűnösök, tömeggyilkos marxisták védelmezőjeként hírhedt zsidószervezetek őrjöngenek. A Berlusconi-birodalomhoz tartozó Canale 5 hírműsora ment utána a történet hátterének.
A műsorban meginterjúvolták a szervezőt, aki arra a kérdésre, hogy miért döntöttek így, elmondta, hogy véleménye szerint "szimbolikus jelentősége van a dolognak, mivel minden nemzetközi megállapodás ellenére, amely az ítélet humanizálását írja elő, a 95 éves aggastyán börtönben kénytelen leélni élete utolsó napjait." (Kuruc.info: az olasznak mélységesen igaza van, ráadásul a 100 millió embert legyilkoló, népirtó kommunista rendszerek bűnösei szinte kivétel nélkül megúszták, Horn Gyulától Honeckerig és Bauer Miklósig, az Izrael által rejtegetett szadista zsidó lágerparancsnokokig, Shlomo Morelig vagy Jacob Bermanig, noha sokkal több ember vére tapadt kezükhöz, mint (állítólag) Priebkének. És valóban, míg a zsidórasszisták szerint a háborús bűnös komcsikat békén kell hagyni, mert öregek, az SS-százados német esetében fel sem merült ez a körülmény)
Erich Priebke volt SS-századost 1995-ben tartóztatták le, miután 40 évig Argentínában bujkált a fajgyűlölő cionisták elől, akiknek jelenlegi miniszterelnöke, Olmert és elnöke, Peresz is háborús és emberiség elleni bűnös Libanonban és Palesztinában Izrael által folytatott emberirtás okán, ahogy a legtöbb izraeli vezető is tömeggyilkosságokat hajtatott végre az elmúlt évtizedekben. A 335 ember halálával végződő, 1944. március 24-én a Róma melletti Ardeai-barlangban elkövetett állítólagos mészárlásért (azért állítólagos, mert míg a német hazafiak ellen sokszor hamisnak bizonyult zsidó rágalmak is elegendőek, illetve nem egy esetben harci cselekményt próbálnak háborús bűnnek beállítani, addig a marxista és/vagy cionista mészárosok ellen legtöbbször eljárás sem indul elévülésre vagy más hazugságokra hivatkozva - a szerk.) kapott életfogytiglani büntetést. Már nincs börtönben, éppen magas kora miatt engedélyezték számára a házi őrizetet, de ez nem von le abból, hogy egy 95 éves embernek rabságban kell leélni élete hátralévő napjait.
A TG5 őt magát is megkérdezte a furcsa meghívásról. A még mindig  tiszta gondolkodású Erich Priebke mosolyogva közölte, hogy nem okozna számára problémát részt venni a zsűriben, jól esne neki egy napra visszatérni a normális életbe. "Én vagyok a világ legöregebb rabja" - mondta tényszerűen. Ugyanakkor tudja, hogy bírói engedélyre lenne szüksége, de még nem kérte, mert nem optimista atekintetben, hogy megkapja. Így végül is azt hiszi: mégsem enged a felkérésnek.
Az olaszországi zsidó közösségek uniójának gyűlölködő elnöke, akinek semmi kifogása a szadista zsidó, Morel, vagy a kórházban döglödő patkány és mészáros, Ariel Saron büntetlensége ellen, rögvest károgni kezdett:
-Akit életfogytiglanra ítéltek háborús bűnökért és élvezi a magas kora miatt kapott kedvezményeket, annak kerülnie kellene a személyével kapcsolatos minden exhibicionizmust és reklámot - uszított Renzo Gattegna, hozzátéve, hogy ezt nem a harag mondatja vele, de nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy Priebke sohasem mutatott semmiféle megbánást az elkövetett bűnök miatt (Vélhetően, mert alaptalanul vádolták a tömeggyilkos zsidók - a szerk).
A szervezőről pedig az a véleménye e hátborzongató zsidórasszistának, hogy nem lehet egy szépségversenynél egy háborús bűnös "hátborzongató hírnevére" spekulálni és elítélendő az a cinizmus, amely figyelmen kívül hagyja az áldozatok hozzátartozóinak fájdalmát. Miközben e cionista magasról köp a nemzsidó, zsidók és kommunisták által lemészároltak hozzátartozóinak fájdalmára.
(MTI-s szutyok korrigálva)