Vlagyimir Putyin videóüzenetben szólalt meg a pénteki, Crocus City Hall bevásárlóközpontban történt terrortámadás után. Az orosz elnök március 24-ét nemzeti gyásznappá nyilvánította, valamint azt ígérte, hogy "ki részt vett a barbár merényletben, megkapja méltó büntetését".
Putyin köszönetet mondott a mentőknek és légimentőknek, tűzoltóknak, különleges erőknek, akik az emberek életéért küzdöttek, küzdenek, valamint őszinte részvétét fejezte ki azok felé, akik elvesztették családtagjaikat, szeretteiket.
Arról is beszélt, hogy eddig 11 embert vettek őrizetbe a támadással kapcsolatban, s azt állította, hogy az elkövetők számára, akik Ukrajna felé menekültek, "lehetőséget biztosítottak" az ukrán oldalon az államhatár átlépésére.
Még egy ilyen helyzetben sem maradhatott el a nácizás, az orosz elnök ugyanis azt mondta, hogy "a terroristák úgy lőtték le az oroszokat, hogy egykor a nácik is tették". Majd így folytatta:
"Ennek a bűncselekménynek minden elkövetője, szervezője és megrendelője igazságosan és elkerülhetetlen bűnhődni fog. Bárkik is voltak, bárki is irányította őket. Ismétlem, mindenkit azonosítani és büntetni fogunk, aki a terroristák mögött áll, aki ezt az atrocitást előkészítette. Ez egy csapás Oroszországra, a mi népünkre."
Putyin leszögezte, hogy a terroristáknak "nincs jövőjük, a megtorlás és a feledés vár rájuk".
„Oroszország nem egyszer átment a legnehezebb megpróbáltatásokon, és ez most is így lesz” – zárta sorait.
(Kuruc.info)