Agyonvertek egy ismert skót drágakőszakértőt Kenyában. A BBC csütörtöki beszámolója szerint a 71 éves Campbell Bridges-et a saját birtokán támadta meg egy 20 fős banda botokkal, husángokkal.
A brit közmédia szerint a támadókkal megpróbált szembeszállni Bridges egyik fia és a birtok négy kenyai alkalmazottja, de hiába. Agyba-főbe verték az idős férfit, majd távoztak. Bridgest még kórházba tudták vinni, de ott meghalt. A kenyai rendőrség szerint a férfi megtámadása összefügg egy évek óta tartó vitával Bridges drágakőbányájával kapcsolatban.
A rendőrség szerint az idős, skót férfit akkor támadták meg, amikor a kocsijával hazafelé tartott egy nemzeti parkon keresztül. Szemtanúk szerint a férfit meg is késelték. A támadásban egyébként sem Bridges fia, sem a kenyai alkalmazottak nem sérültek meg.
Campbell Bridges Skóciában nőtt fel, de fiatal kora óta Afrikában élt. Az egyik legnagyobb tekintélynek tartották a drágakőüzletben. Hozzáértésére jellemző, hogy ő volt a világhírű New Yorki ékszerház, a Tiffany konzultánsa. Egyik barátja, egy brit lelkész szerint többször megfenyegették már, mert nem akarta eladni drágakőbányáját.
(FH)