„Éhséglázadtak” a tetves, a szerencsétlen finnek által jóhiszeműen befogadott és eltartott muzulmánok Finnországban: kb. 15-en mentek be a Helsinkiben levő egyik metróállomás R-Kioski üzletébe, ahonnan alkoholt és édességet raboltak.
Utána még több nigger/arab bevándorló csatlakozott a csoportjukhoz, és a kb. 30-40 fősre duzzadt csapat a Makuuni-videokölcsönzőbe ment be, amit szintúgy kifosztottak: megint édességeket, valamint most DVD-lemezeket loptak. (Még csak véletlenül sem kenyeret és tejet, ahogy a szlotákiai cigók sem.) A bűnözők fenyegetően léptek fel az utcán másokkal szemben.

A minderrő beszámoló rendőrségi híradás természetesen, mint Finnországban szinte mindig, egyértelműsíti a rablók származását (a „bevándorló-háttér” jelentése a finn köznyelvben: arab vagy nigger menekült muzulmán, igen nagy (kb. 95%) valószínűséggel niggerek Szomáliából, vagy ha mégsem, akkor Irakból vagy Afganisztánból): „A rendőrség szerint a fiatalok bevándorló-hátterűek voltak és kb. 15 évesek.” („Poliisin mukaan nuoret ovat maahanmuuttajataustaisia ja noin 15-vuotiaita.” az eredetiben – tessék, lehet ellenőrizni, ITT a cikk...). Miközben nálunk, mint tudjuk, ha a rendőrök véletlenül „elszólják” magukat vagy feltüntetik egy bűnöző cigány származását, akkor azonnal fegyelmit kapnak (új, felháborító példa ITT). Érdekes, hogy az oly sokszor hivatkozott Nyugat-Európában ez közel sincs így, ahogy az ennek az esetnek a hivatalos finn tálalásából is kiderült.

Megint felvetődik a kérdés: a finn rendőröknek miért engedélyezett a származás egyértelműsítése, magyar társaikat meg miért hurcolják meg ugyanezért? Ráadásul nem is folytatjuk az ilyenkor szokásos dolgok felsorolását: pl. a cigányok fél-legális agyonlövése, ami fél-hivatalosan, rendőrségi/bírósági szemhunyás-alapon támogatott nemzeti sport Finnországban. Miért szabad nekik az, ami nekünk nem?
Az eredeti cikk (eredeti link):
Nuorisojengi uhitteli sivullisille ja varasteli
Iso nuorisojoukko käyttäytyi aggressiivisesti sivullisia kohtaan ja kävi näpistämässä kioskilla ja videovuokraamossa, Helsingissä.

Noin 15 nuoren joukko tunkeutui Helsingin Kampin metroaseman R-kioskille yhdeksän aikaan torstai-iltana. Nuoret varastivat kioskilta alkoholia ja makeisia.

Sen jälkeen nuoria kerääntyi lisää, ja noin 30-40 nuoren joukko meni Makuuni-videovuokraamoon varastamaan makeisia ja dvd-levyjä.

- Väkivaltaa ei käytetty eikä sillä uhkailtu, mutta nuoret käyttäytyivät kadulla uhkaavasti sivullisia kohtaan, päivystävä komisario Tom Packalen sanoo.

Poliisin mukaan nuoret ovat maahanmuuttajataustaisia ja noin 15-vuotiaita.

Poliisi tutkii tapausta näpistyksenä.

- Tällaiset tapaukset ovat ikävä kyllä aika yleisiä, eivät onneksi jokapäiväisiä.