Késekkel hadonászó fiatal arabok csoportja támadta meg a Russia Today globális sugárzású orosz hírtelevízió brit munkatársát, aki éppen a calais-i bevándorlótáborról forgatott riportfilmet péntek délelőtt. A brit tudósító éppen olyan gyerekekkel készült interjút készíteni, akik azt állították, hogy rendőrök bántalmazták őket a "sátortáborban".
A férfi elmondása szerint késsel hadonászó fiatalok közeledtek felé, nekilökték a falnak, szétvagdosták a dzsekijét, de nem találtak benne semmit, amit el akartak volna lopni. Közben zsebkendőt akartak a szájába gyömöszölni. A rendőrök nem segítettek neki, de a tábor bejáratánál végül talált pár önkéntest, akik biztonságba helyezték.
A tudósító kiszabadulása után úgy tartja, most ő is átélte az igazi "dzsungelélményt". A riportfilm szerint egyre feszültebb a helyzet a határmenti sátortáborban. A rendőrök nem avatkoznak közbe, ha nem muszáj, mindennapos a vérző fejek és szájak látványa.
Az ugyancsak Calais-nál megtámadott holland riporterhez hasonlóan ő is "megérti" a vadakat - jöhet tehát a közvetkező menet:
Közben folytatódik a huzavona Párizs és London között arról, hogy kinek kell majd magára vállalnia a táborlakó migránsok terhét.
(RT - Híradó nyomán)
Ami pedig a zokogó migránskölköket illeti, emlékeztetőül: