Áll a bál "Szlovákiában", miután eljutott a szélesebb tömegekhez is a hír, hogy valaki lefényképezett egy Nagy-Magyarországot ábrázoló reklámtáblát egy pozsonyi bevásárlóközpontban. A képet a Novy Cas bulvárlap közölte. Cikkük címe: "Ez a fénykép megremegteti Szlovákiát: A magyarok lenyeltek minket, mint egy falatkát! Vissza a múlt századba! Óriási sokkot és csodálkozást váltott ki a vásárlók körében Magyarország térképe egy hipermarketben."
Zoom
"A borok beszállítója teljes szépségében mutatta be szimpátiáját a volt Nagy-Magyarország iránt egy pozsonyi hipermarketben"
(És egy kérdőjel: "Itt volnánk mi?...")
 
"Egy részlet, melyet sokan észre sem vennének (mert fogalmuk sincs a történelmi tényekről - a szerk.), de a szemfüles vásárló csak úgy kapkodhatott levegő után. Egy hipermarket boros részlegén egy régi uhor térkép virított, mintha az lenne a mai Magyarország. A magyar borok alatt nem a mai Magyarország térképe látható, hanem Nagy-Magyarországé, mely a mai Szlovákiát is magába foglalja. Nem tudom, hogy Magyarország alá tartoznánk, vagy milyen elmebeteg tette oda azt a térképet, de ez már sok" - dühöng a lap olvasója.
A Novy Cas "figyelmeztette" az üzletláncot a "szépséghibára", de akkor már nem volt a helyén az "uhor térkép" (ők ugyanis Uhorskónak hívják a történelmi Magyarországot, nehogy hasonlítson a neve a jelenlegi, ideiglenes határokkal körbevett csonka hazáéhoz, s esetleg az ezeréves egységre emlékeztesse az országrablókat, ezáltal megsértve érzékenységüket).

"Még azelőtt, hogy egy olvasójuk figyelmeztette erre önöket, mi is észrevettük, és természetesen rögtön leszereltük a térképet. A beszállító a beleegyezésünk nélkül szerelte fel ezt a táblát, ezért büntetést fogunk rá kiróni a jogi-kereskedelmi szabályaink szerint" - tájékoztatta a lapot Miroslav Chmelár, a Hypernova szóvivője (lehetséges tehát, hogy egy jópofa felvidéki magyar borász tréfálta meg a tótokat, s emlékeztette az igazságra a vásárlókat - a szerk.). Arra, hogy hogyan lehetséges, hogy a dolgozók közül senki sem vette észre, amikor a beszállító szerelte a "helytelen" térképet, Chmelár nem tudott magyarázattal szolgálni (pedig egyértelmű, lásd az első szerkesztői megjegyzésünket). 
Végezetül álljon itt néhány hozzászólás a cikk fórumából (egyiket sem tiltották le): 
Janci666: Néhány félintelligens bolond mindig előveszi a magyar kártyát, és sok még nagyobb bolond folyton ismételgeti a gyerekeinek a történelmi délibábokat. 
Melttt: Ami sok, az sok. Én letiltatnám ezt a beszállítót a szlovák piacról. 
Mensevik: Ezek a magyar parasztok (gádzsók) otthon csinálják maguknak ezeket a nacionalista borkóstolókat a saját viskóikban. 
Antar: Szinte mindennapos az, hogy a magyarok viccet csinálnak belőlünk, és budipapírnak használnak minket. Malina Hedvigen keresztül, meg mindenféle gárdavonulások Szlovákia területén, vagy egy fasiszta háborús bűnös legális lakhatása Magyarországon, mindennapos provokációk a médiában! És a kormányunk semmit nem tesz! Mint a struccok!
Tibenecko: Szar magyarok, húzzatok a Duna mögé, ti nomádok, nektek fingotok sincs a történelemről, előfordultatok itt, és azt gondoljátok, hogy ez itt a tietek.
Majsamilan1: A pozsonyi hipermarketek büntetést kellene fizetnie a jogtalan reklámért, más állam érdekeinek képviseletéért, nacionalizmus terjesztéséért a nemzetközi viszonyokban és Szlovákia leszarásáért. Nem vagyok egy jogász, de a büntetés 6 168 526 euró kellene hogy legyen.
Mensevik: A magyar nacionalisták ezeket nem hagyják abba, amíg egyszer nem kapnak rendesen a pofájukra. Egyszerűen ki kellene őket innen rugdosni.
Posta22: A kurva magyarokat kipenderíteném innen, mint a patkányokat, és nem hagynám, hogy itt hápogjanak a nyelvükön és terpeszkedjenek, mintha ez itt az övék lenne. Slotát rájuk! Provokálni tudtok, de soha nem lesz a tietek ez a terület, pojácák, és ez basztat titeket. Szét vagytok itt mászva, mint a csótányok.
Bnalim: Ilyen ország ilyen formában sosem létezett!
Dedo.Deduso: A magyarok olyanok, mint a cigányok. Mindenhova tolakodnak, és bizonygatják, hogy joguk van hozzá. Rá kellene ütnünk az ujjaikra, és törvénybe iktatni, hogy Szlovákiában szlovákul, és sehogy másképp. PS: Ez a borvidékek és a jó borok termesztői területei, mert a magyarok csak szamarakat tudnak tenyészteni.
707manik707: Miért akarják folyton elvenni a területeinket, amikor ők nomádok, és nem is tudom, milyen seggből jöttek ide, talán lóseggből. Megkérném a magyar szomszédjainkat, hogy nyugodjanak meg, mert tankokba fogunk szállni!
(Kuruc.info)
Frissítés: Olvasónk írja:
Szervusztok, kurucok!
Kiegészítést szeretnék tenni a tótok borbeszállítói műbalhéjához. Pozsonyban élő szlovák ismerősöm szerint a büntetést még frissében kiszabták (4000 eurót emlegetett), valamint azonnal megszüntették a beszállítói státuszát a magyar félnek. (Jó lenne megtudni, végül is ki lehetett a háttérben). Tehát ezért a nagy-magyarországos tábláért a magyar kereskedő 1 millió Ft feletti bírságot kapott, valamint a piacai teljes elvesztését. Azért ez nem semmi az EU-ban...
Ez a kicsinyes ügy már csak azért is felháborító, mert a tótok számtalan hasonló akciót vittek végbe, ráadásul állami megbízással (lásd pl. a Wikipédián történt hamisítási kísérleteiket). Ismerősöm, bár hithű szlovák (eredetileg német származása ellenére, bár, mint mindenhol, a kitért félvér magyarok a legrosszabbak ilyen szempontból), nemrégiben megajándékozott egy ún. 'Szlovákia'-szerte ismert és népszerű önironikus viccel, amely így szól (tipikus tót észjárás):
- Mi a mai Szlovákia valódi neve?
- MaRoKo (Marokkó).
- De hát miért, az nem egy afrikai ország? Dehogy! Azért, mert: MAd'ar, ROma, KOkot lakja.
(kokot = tótul f@szt jelent, és ezt a "szlovákokra" értik, mert nem irtotta még ki a többieket)
Mennyire frusztrált lehet a tót lakosság a "kisebbségekkel" szemben, ha ilyen viccek terjedtek el a Felvidéken?
Végezetül, nemrég Berlinben, a ZOB buszpályaudvaron készítettem egy fényképet: az Orange Ways tábláján még tudják, hogy 'Bratislavát' Pozsonynak hívják :) Ez azért 'kellemetlen' (nekik), mert Pozsonyba sok tót utazik haza ezzel a járattal.
Zoom
Bevallom, jólesett a szememnek, mint ahogy az is, hogy az 'Üdvözöljük' táblán magyar nyelven köszöntenek minket a német után a legnagyobb betűkkel...
Zoom
Erre már csak hab volt a tortán az automatában az ungarisch-magyaros ízesítésű paprikás chips és egy kompon felszolgált magyar 'gulasch' mint egyedüli levesféle.
Zoom
Németországban még lehetne minimális befektetéssel piacot, országimázst csinálni magyaros ételekkel. Miért is tennénk, mikor idehaza tót és cseh tejtől roskadoznak a polcok...
Üdvözlettel:
- 1 Kurutz -