Ináncsi József MNG-vezető közleménye:
A tegnapi napot és éjszakát végre személyesen is Valkón tölthettem. Úgy látszik, csillapulnak az indulatok, de ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a főkolomposok a méltó helyükre kerültek.
Üde színfolt, hogy az etnikai indíttatásból, közösség tagja ellen, előre megfontolt szándékkal, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett emberölési kísérletben részt vevők a kihallgatásukat követően nem sétálhattak ki az őrizetből, hanem 30 napra előzetesbe helyezték őket. Ettől függetlenül még elképzelhető majd egy enyhe ítélet, hiszen úgy is fel lehet ezt majd fogni, hogy az édesanyját védő fiúnak mindössze a keze sérült meg ici-picit (miközben az édesanyja fejére mért baltacsapást kivédte). Azért bízom benne, hogy súlyosabb ítélet születik, mivel értesüléseink szerint a támadásban részt vevők egyike-másika már nem első bűntényes. A bűnözőket pedig nem dédelgetni, nem segélyezni kell, hanem büntetni – bőrszínre való tekintet nélkül. Az eddigi „jogvédői” munkának köszönhető, hogy már a 10 éves cigánygyerek is azt mondja Valkón: „Úgyis meg fogtok dögleni!” Hogy aztán esetleg ez az ő életébe is kerülhet, hiszen nem lesz, aki a segélyt megtermelje, arról elfelejtik tájékoztatni.
A rendőrség hozzáállására ismét nem lehet panaszom, hiszen a lehetőségeikhez képest a tegnapi napon is mindent megtettek a veszélyeztetett család biztonságáért. Gárdista létem alatt egyébként még nem tapasztaltam ilyet, hogy egy kisebbség által megtámadott személyt ilyen hosszú időn keresztül és ekkora erőkkel védenének. Az elmúlt éjszakát is több rendőrautó és rendőr jelenlétében töltöttük. Ettől függetlenül azért mi is éberen töltöttük az éjszakát a házban és környékén. És mivel tudjuk, hogy a rendőri védelem nem lehet állandó – többek között azért, mert örökre bezárva élni egy házba képtelenség – tökéletesre fejlesztettük azokat a technikai felszereltség fokozásában rejlő óvintézkedéseket, amelyek a törvényesség határain belül maradva, akár kis létszámú védekező erő esetén is hatékony ellenállásnak bizonyulhatnak. Az új törvények lehetőséget adnak erre, amit mindenkinek ajánlatos kihasználni. Szükség „mindössze” azért volt erre, mert vannak olyanok, akiknek az adott szavában már tapasztalatból nem bízunk.
A rendőrség korrekt hozzáállása mellett meg kell említenem azoknak a nemzeti szervezeteknek a segítségét, akiknek tagjai szintén kiveszik részüket a család biztonságának őrzéséből. Köszönöm, és azoknak a bajtársaknak is, akik a nap 24 órájában készenlétben várják a hívó szót, ha a szükség úgy hozza. Köszönöm a civilek részéről érkező anyagi és egyéb felajánlásokat is. (Egy hatalmas ölelés N.M.-nek, aki a monogramja alapján nem Karcsi!) Nagy segítség ez a megtámadott családnak, mert azon túl, hogy több ember több napon keresztül történő ellátása bizonyos anyagi terhet jelent, azt érzem, hogy mellénk álltatok, mint ahogyan a Magyar Nemzeti Gárda is mellettetek áll, ha baj van.
A tegnap üde színfoltja volt egyébként a valkói polgármester jelentkezése, aki végre felkereste a megtámadott családot, és felajánlotta együttműködő segítségét. (Mivel tudom, hogy a polgármester úr rendszeres olvasója a valkói eseményekről megjelenő írásoknak, az előző beszámolómra érkező megjegyzéséhez csak annyit tennék hozzá, hogy a magyarok nem fordítva ültek a lovon, mindössze hátrafelé fordulva lőtték ki nyílvesszőiket az ellenségre - igen eredményesen -, tehát önmaga lovon való elhelyezkedését a megjegyzésem kapcsán kapcsolatba hozni az ősmagyarokkal pontatlanság. Eredményesség tekintetében is.)
Mindenesetre örültem ennek a fejleménynek, mert nem szeretnék egy újabb Gyöngyöspatát, még akkor sem, ha ott a polgármester személyében beállt változással Juhász Oszkárnak köszönhetően igen nagyot javult a település közbiztonsága. Ennek ellenére hozzá kell tennem, hogy szükség esetén részemről készen állok a nagyobb médianyilvánosságra, hiszen a saját szervezetünk és a segítségüket felajánló nemzeti szervezetek Valkón való tömeges megjelenése esetén ez biztosan nem kerülhető el.
A jelenlegi helyzet további megoldatlansága kapcsán esetlegesen előforduló, részemről kontrollálhatatlan civil kezdeményezésektől pedig csak azért nem határolódom el, mert utálok politikus módra ezzel takarózni. Helyette inkább úgy fogalmazok, hogy nincs ráhatásom, így felelősséget sem vállalhatok érte.
Említésre méltó még a tegnapi nap egy másik eseménye. Az este folyamán bajtársnőnket az egyik népszerű közösségi oldalon ismerősnek jelölte egy – magát valkói cigányvajdaként bemutató – férfi. Én már megszoktam, hogy minket viselkedéstanból folyamatosan megpróbálnak kioktatni, annak ellenére, hogy soha nem támadtunk meg senkit, de az már az én ingerküszöbömet is elérte, hogy az illető közölte: „Költöznötök kell, nem kívánatosak vagytok itt, és a költözésetek már meg van szervezve!”
Nem tudom, bajtársnőnk hogy dönt, költözik, vagy marad, én azonban majd kérném a költöztető címét, hiszen ha rutinos a költöztetés szakterületén, nekem is tud segíteni, mert épp tegnap néztem ki egy házat Valkón magamnak.
(gardamozgalom.org)