A szombati valkói, Nagy rendet a kistérségekben című rendezvény után a Száva Vince által feltüzelt cigányok tegnap be akartak hatolni egy gárdista család portájára. A kisebbik gyermekük a behatolás elhárítása során könnyebben sérült a kezén (a látlelet felvétele a hatvani kórházban megtörtént). Tegnap este folyamatos volt a rendőri jelenlét, a nemzeti szervezetek tagjai is leértek a helyszínre, mintegy öt autóval.

A képek a közbiztonságért szervezett tüntetésen készültek
Ináncsi József, a Magyar Nemzeti Gárda országos vezetőjének közleménye:
Csapataink készenlétben
A valkói rendezvény nem zajlott utórezgések nélkül.

Miután vasárnap az utolsó bajtársak is elhagyták vendéglátónk házát, ma délelőtt megjelent egy cigány egy vödör kővel "beszélgetni".
A kerítés és a kapu nem jelentett akadályt, az utóbbit egyszerűen leemelte. A magánlaksértés után életveszélyesen megfenyegette bajtársnőnket, aki viszont nem ijedt meg, és bátorságának, lélekjelenlétének köszönhetően nem lett nagyobb baj.

A telefonon értesített körzeti megbízott dicséretére legyen mondva, nagyon gyorsan a helyszínre érkezett, annak ellenére, hogy nem is volt szolgálatban.
Azóta néhány bajtárs már a helyszínen tartózkodik, a megtámadott gárdistánk pedig elindult feljelentést tenni.

Az eset miatt a Magyar Nemzeti Gárda készenlétet rendelt el gárdistáinak. A valkói eseményeket kiemelten és folyamatosan figyelemmel kísérjük. Amennyiben a rendőrség nem lesz képes a továbbiakban sem szavatolni egy törvény tisztelő magyar állampolgár biztonságát, tagjaink és szimpatizánsaink a helyszínre érkeznek, és magunk gondoskodunk saját védelmünkről.

A védekezésben nem leszünk egyedül, mivel több nemzeti szervezet jelezte már személyes támogatását.
Ináncsi József
MNG orsz. vez.

A megtámadott édesanya ma reggeli facebookos bejegyzése:
Adjon az Isten!
Bajtársak, mint tegnap hírül ment, cigányok támadtak ránk a saját otthonunkban, bár csak a kerítésen kívülről próbáltak minket megszurkálni, illetve fokossal csapkodtak felénk!
A fiammal voltunk itthon ketten, a nagy védekezésben az egyik csapás elől a fiam eltolt, így a csapás az ő kezét találta el, emiatt kórházba került! Hála égnek nem komoly a sérülése.
Azt a csapást nekem szánták, az életemre törtek!
A rendőrök nagyon nagy erőkkel, nagyon korrekt módon jártak, begyűjtöttek az elkövetőket és a felbujtókat.
Minden felől érkeztek hozzánk gárdisták, este 7-re kb. 30-an érkeztek hozzánk.
Egész éjjel őrködtek a bajtársak, több próbálkozás volt arra, hogy bejussanak.
Nagyon köszönöm a rengeteg telefonhívást és a sok-sok segítséget!
Most egyelőre nyugalom van, és délutánra szintén érkeznek bajtársak. A rendőrök dolgoznak, és valóban teszik a dolgukat. Mindenkinek szép napot kívánok!
Szebb jövőt!
Frissítés (szeptember 24.): Ináncsi József újabb közleménye:
Most már azért kezdem megérteni a rendezvény bejelentésekor, a rendőrségi egyeztetésen elhangzott mondatot, amely valahogy így szólt: „ez csak olaj lesz a tűzre!” Kicsit furcsálltam is, és ezt szóvá is tettem, hiszen előtte hosszú perceken keresztül arról igyekezett meggyőzni a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője, hogy Valkón tulajdonképpen egyáltalán nem rossz a közbiztonság. Vissza is kérdeztem, hogy akkor milyen tűzről beszélünk...
A tegnap délelőtti magánlaksértő cigány után délután újabbak érkeztek, akik ismételten megpróbáltak bajtársnőnk udvarába bejutni a kerítésen keresztül. Mivel ez nem sikerült, a kerítésen átnyúlva próbáltak szurkálni, illetve egy fokossal a feje irányába ütést mérni, amelyet fia hárított a kezével, édesanyja elé ugorva. Ezáltal könnyebb sérülést szenvedett. (Kórház, látlelet, feljelentés megtörtént.)
Ezt és a délelőtti cselekményt figyelembe véve nem hiszem, hogy sok ember van, aki az önszerveződésen alapuló védekezési jogunkat kétségbe vonná, így be is indult a gépezet, a készenlétből mozgósítás lett.
Az MNG-s bajtársak rövid időn belül 15 fővel érkeztek a helyszínre, de több fővel részt vett a védelem felállításában a Kárpát Haza Őrei Mozgalom is. A területileg távolabbi nemzeti szervezetekkel történő folyamatos kapcsolattartás eredményeképpen ők is készenlétbe helyezték mozgatható embereiket, és amíg a helyzet nem vesz megnyugtató fordulatot, ez így is marad.
A rendőrség is tette a dolgát becsülettel, és több autóval a helyszínre érkezve, a támadókat előállította. Néhány rendőrautó a helyszínen maradt, illetve most is a helyszínen van. Most kivételesen ránk vigyáznak, nem a cigánybűnözőkre. Állításuk szerint ez akár több hétig is így lesz.
Az esemény elég nagy port kezd felverni, hiszen már Erdélyből is kaptunk felajánlást székely testvéreinktől, ha kell, több autóval indulnak.
A bajban örömteli eseményként és a bajtársiasság megnyilvánulásaként értékelem Mészáros István, az ÚMG főkapitánya mai felajánlását, amely szintén segítséget ígér. Köszönet érte, és tényleg örülök annak, hogy ha baj van, össze tudunk fogni. A főkapitány úr műtétekor mi sem néztük, hogy ki milyen csapatba tartozik, az MNG tagjai ugyanúgy vért adtak részére, mert tudtuk, hogy egy gárdista szorul segítségre.
Olvasva a különböző hírportálokon az eseményekkel kapcsolatos kommenteket, a következőket szeretném még elmondani. Mi nem fogjuk megtámadni a cigányokat. Egyetlen Gárda sem támadó szándékkal jött létre. Azt azonban hozzá kell tennem, hogy elfutni, elbújni sem fogunk, és adott esetben a legvégsőkig elmenve, minden eszközzel megvédjük magunkat és bajtársainkat.
A történethez tartozik, hogy a tegnap ismét hiányoltam Száva Vincét a helyszínről. Továbbra is az a véleményem, hogy ilyenkor kellene megjelennie és a vérszomjas csőcselékét lecsillapítania. Ahogyan a rendezvényen is elmondtuk, semmi bajunk a törvénytisztelő, dolgozó, beilleszkedett, tisztességes cigányemberekkel. Az azonban erősen kérdőjeles, hogy a hordában támadó, vérre szomjazó, lincselni akarókat lehet-e egyáltalán embernek nevezni. A saját életünk, illetve testi épségünk védelmében pedig minden eszköz megengedett. Senki ne nyugtalankodjon, a gárdisták meg tudják, és meg fogják védeni magukat, hiszen alakulásunk egyik célja épp az önszerveződésben rejlő erő bemutatása volt!
Ugyanakkor tűrhetetlen állapotnak tekintem, hogy ha bármely csoport vagy közösség egy demonstrációt szervez a jobb közbiztonságért, annak tagjait másnap megfenyegetik, és az életükre törnek. Ez a cselekmény egyértelműen a bűn melletti kiállás, és ez megint nem a gárdistákat minősíti.
A végére hagytam a valkói polgármestert, aki egy kicsit fordítva ül a lovon, így nem csoda, ha rossz irányba megy. Mellékeltem a településre kirakott plakátját, amely a tájokozatlanságából és rosszhiszeműségéből eredően hemzseg a tévedésektől és csúsztatásoktól:


Először is tévedés, hogy a rendezvényt a Jobbik szervezte.
Másodszor: a rendezvény szervezője épp a polgármester „kérésére” e-mailben jelezte a rendezvényt, tehát az, hogy írásban a rendezvény nem lett közölve, nem fedi a valóságot. Az igaz, hogy ebben a bejelentésben engedély nem lett kérve, hiszen, ahogyan a polgármester is írja, a gyülekezési jog alkotmányos alapjog, így nem kell hozzá területfoglalási engedély, mivel nem egy hetivásár megtartása volt a célunk.
Harmadszor: a rendezvény békés célú volt. A célja pedig a közbiztonság javítása. Akik ott hangoskodtak, hőbörögtek, szinte kivétel nélkül azok voltak, akik a tegnapi támadásban is részt vettek.
A legfelháborítóbb a közlemény utolsó része, amelyben leírja, hogy „Az önkormányzat nem ért egyet olyan rendezvény tartásával, amelynek célja a békés egymás mellett élés elleni hangulatkeltésre alkalmas” – a „hangulat” szerintünk már adott volt, hiszen a „békés egymás mellett élés” jegyében fényes nappal vertek meg magyar lányokat cigány fiúk az egyik buszmegállóban.
De tovább megyek: „Az önkormányzat elítél minden olyan magatartást, amely bárki testi épségét, vagyonát veszélyezteti, függetlenül a nemzetiségi hovatartozástól.” Kérdésem, hogy a tegnapi, csoportosan elkövetett garázdaság után milyen intézkedést tett a polgármester illetve felkereste-e már a megtámadott családot, hogy személyesen tájékozódjon a történtekről? Mert Bertha Szilvia, az eseményen felszólaló jobbikos országgyűlési képviselő tegnap este vette a fáradságot, és a helyszínre ment. Tette mindezt magánemberként, amire talán elég bizonyíték, hogy nem ettől az esettől hangos a Jobbik médiája.
„Eddig is és a jövőben is minden eszközzel fellép a bűnözés ellen.” – Polgármester úr! Ha nem vette volna észre, itt az idő, hogy ezt megtegye!
„Elfogadhatatlannak tartja azonban, hogy bármely csoport vagy politikai párt hangulatkeltésre használjon fel egyéni sérelmeket.” – Egy etnikai indíttatásból elkövetett csoportos garázdaság nem egyéni sérelem, de ez a mondat azért is különösen gyomorforgató, mert információink szerint az egyik megtámadott lány a polgármester rokona, aki (bizonyára teljesen önként) vissza is vonta a feljelentését az ügyben.
A végére már csak egy kérdésem maradt: részt vesz-e a polgármester úr azon a lakossági fórumon, amelyen Valkó közbiztonsága lesz a téma? Vagy továbbra is azt állítja, hogy semmi probléma, Valkó a béke szigete?
Ináncsi József
MNG orsz.vez.
2. (szeptember 25-i) frissítés: fejlemények:
Valkón a gárdista család védelmére létrejött a hőn áhított összefogás. Különböző gárdaszervezetek tagjai, betyárok, vármegyések, jobbikosok együtt próbálják megvédeni a talpalatnyi magyar földet. A nemzeti szervezetek tagjai folyamatosan jelen vannak, napi váltásokkal. Információink szerint a legnehezebb időszak hétvégére várható, mert szombat este cigánybál lesz a településen, ahová várják a környező falvak "mediterrán" lakosait is.
A gárdista édesanya ma reggeli facebookos bejegyzése:
Adjon az Isten!
Jó reggelt mindenkinek!
Minden nap ki fogom írni az üzenőfalra a történéseket, mert olyan sokan írtok, hogy nem győzök válaszolni, mindenkinek köszönöm az érdeklődést, aggódást, támogatást!
Szóval ahogy kezdett sötétedni, patkány "barátaink" is megélénkültek, gyülekeztek, hangoskodtak, fegyverkeztek!
A rendőrök ezt figyelték, és több kocsival, kisbusszal, kutyákkal megerősítették a védelmünket.
Nem volt semmi említésre méltó esemény, hacsak az nem, hogy többször hallottunk, hogy vascsöveket vágnak és dobálnak.
Vajon miért? Mire készülnek?
Nem tudjuk, mert nem látjuk őket, csak halljuk.
Ki nem nagyon megyünk a kerítésen kívülre.
Több oldalon vannak már a cigók, gyakorlatilag körbefogtak minket, de a rendőrök nagyon figyelnek, komoly erővel és felkészültséggel vannak jelen.
Érdekes jelenet volt, amikor két bajtárs elkísérte a lányomat a buszhoz... Ahogy elindultak, a cigók máris utánuk mentek, több kocsival, de a rendőrök lekapcsolták őket, a lányom simán elment a busszal, a fiúk minden gond nélkül hazaértek.
Borzalmas, hogy nem tudunk szabadon mozogni, hogy állandó megfigyelés alatt vagyunk, és minden pillanatban figyelnünk kell, hogy honnan és milyen támadás ér minket.
Az emberek folyamatosan érdeklődnek, hívnak telefonon. Nagyon figyelnek ránk.
Mindenkinek nagyon köszönjük a figyelmet, kitartunk, és nem adjuk fel!
Szebb jövőt!
(Kuruc.info)