A kanadai emigrációs iroda munkatársai úgy tudták, hogy Szegedi jobbikos és gárdatag (és ez lehet az ok, hogy valakit kitoloncoljanak Kanadából - a szerk.). Miután "tisztázta" magát, 24 órára beengedték az országba.
A montreali repülőtéren az emigrációs iroda munkatársai a rutinellenőrzés során közölték vele, hogy egy feljelentés alapján nem engedhetik be Kanadába, mivel a Jobbik és a Magyar Gárda tagja (!).
Szegedi azonban "tisztázta magát", elmondta az életében történt "fordulatot". Az iroda munkatársai ellenőrizték állításait, majd felvilágosították, hogy ezek alapján fellebbezést tehet a kiutasítás ellen: annak kimeneteléig azonban Kanadában kell maradnia, és ez akár tíz napot is jelenthet. Mivel Szegedinek erre nem volt ideje, azt a lehetőséget választotta, hogy hazatérve Budapesten fog fellebbezni. A kanadai hatóságok az új információk hatására 24 órára így is beengedték az országba. A SzektATV szerint az esküszegő EP-képviselő találkozott a helyi zsidó közösség tagjaival, a sajtó képviselőivel és a tervezettnél végül fél nappal korábban indult vissza Magyarországra. Ezek alapján tehát téves az a lapértesülés, miszerint a repülőtérről azonnal visszafordították volna.
Szegedi az atv.hu-nak azt mondta, egyáltalán nem neheztel azokra, akik feljelentették: "múltja alapján" "logikusnak tartja" a lépést, bár szívesen találkozott volna a vele szemben ellenérzéssel viseltetőkkel is.
Korábban írtuk: Chanádot kitoloncolták Kanadából: fajtestvérei nem voltak kíváncsiak a "megtérésre", "bűnbánatra" és "jóvátételre"
A kanadai bevándorlási hivatal munkatársai átnézték Szegedi Csanád papírjait, majd az első géppel visszaküldték Budapestre.
Nem tarthatta meg előadását Szegedi Csanád, a Jobbik egykori EP-képviselője Kanadában – írja a Montreal Gazette. Szegedi a Westmounti Chábád meghívására adott volna elő a montreali zsidó közösség előtt december 9-én, de a bevándorlási hivatal munkatársai papírjainak átnézése után az első géppel visszaküldték őt Budapestre. Szegedi Csanádot Devorah Shanowitz hívta előadást tartani, ám utóbbi szerint eléggé tisztázatlan, miért nem nem maradhatott Szegedi az országban. Shanowitz elismerte: a közösség több tagja nem akarta, hogy Szegedi előadja "megtérésről", "bűnbánatról" és "jóvátételről" szóló történetét, ezért Szegedi múltbeli tevékenységéről küldözgettek olyan információkat a bevándorlási hivatal munkatársainak, melyek valószínűleg nem tettek említést arról, hogy a Jobbik egykori képviselője szakított múltjával.
Shanowitz elmondta: Szegedi csalódott volt a kiutasítás miatt, mivel elmondása szerint már "más úton jár". Ez lett volna Szegedi első találkozása egy külföldi zsidó közösséggel, de a volt képviselő látogatásának lehetősége felháborította a montreali zsidó közösség több tagját.
(vs.hu nyomán)
Frissítés: Ennek ellenére Fb-oldalán dicsekszik, milyen szép város Montreál
Valaki hazudik.
Zoom