A hírt az israelnationalnews.com közölte, annyit árulva el róla: műfaja dokumentumfilm lesz, és Szegedi Csanád életéről fog szólni. (Azt pedig már most borítékolhatjuk: pont a választásokra fog elkészülni.)
Zoom
Már meg is vannak a szereplők
A cikkben a filmről nincs több információ, elmesélik viszont a "megtért antiszemita" politikai karrierjét - az érintett és a saját hazugságaik alapján, természetesen. Például az szerepel benne, hogy egyik alapítója volt a Magyar Gárdának, mely "a Nyilaskereszt (sic!) megreformálása volt", mely szervezet zsidók tízezreinek a haláláért volt felelős a második világháború ideje alatt.
Megemlítik, hogy a "nagy felfedezés" és a Köves Slomótól való bocsánatkérés óta Szegedi ortodox zsidóként él, kóser ételeket eszik és megtartja a sabbatot (az már korábban kiderült, hogy banánhámozásra is sor került), sőt volt már Izraelben, ahol meglátogatta - ki sem találnánk: - a Jád Vásemet és a siratófalat.
Szó esik a "kanadai deportálásról" is, s idézik a bűnbánó Chanádot, aki felvételről üzent az ottani zsidó közösségnek: "Elismerem, hogy sok bűnöm van. És éppen ezért megértem azokat, akik nem örültek a látogatásomnak. De próbálom jóvátenni ezeket a bűnöket nemcsak a szavak, hanem a tettek szintjén is."
Üzenetének lényege (és ezzel a megható mondattal zárul a fent hivatkozott cikk is): "El kell mondanom a kanai zsidó közösségnek... hogy pont ugyanolyan zsidó vagyok, mint ők. Erről nem tehetek - mint ahogy ők sem tehetnek róla..."
(Kuruc.info)