Sajnos a magyarországi sajtó eddig nem számolt be a németek legújabb, ezúttal a(z egyik) berlini holoemlékművet meggyalázó cselekedetéről, s a hiányt ezúttal is mi vagyunk kénytelenek pótolni. A német fővárosban a szilveszteri vigadozók illemhelynek használták a 19 ezer négyzetméter alapterületű betontömbtenger egyes műalkotásait, egyik kőtömbről a másikra ugrándoztak, miközben a német rendőrség a történtekre rá se hederített - írja az izraeli Áruc 7 hírportál.
Berlinben, mint minden szilveszterkor, most is tömegek búcsúztatták az óévet a Brandenburgi kapuhoz vezető Július 17. utca (Straße des 17. Juli - az 1953-as kelet-német népfölkelés emlékére - H. J.) két oldalán elterülő nagyméretű közparkokban, s amint az Áruc 7 izraeli hírportál jóvoltából megtudtuk, a Brandenburgi kapu közelében levő holokauszt-emlékpark betontömbjei között is vigadoztak.

A berlini holokauszt-emlékmű egy részlete
Az izraeli hírportál videóval alátámasztott helyszíni beszámolója szerint a fővárosi rendőrség csak a nevezett utca menti parkok rendjét vigyázta, ám bűnös módon megfeledkezett a 19 ezer négyzetméter alapterületi holokőtenger őrzéséről.
A Brandenburgi kapu közelében levő, egyébként már eddig is sok bírálatot kiváltó ízléstelen és provokatív betontenger tömbjei közti járatokat ellépték a láthatóan beivott vigadozók, sokan fölmásztak a tömbökre, egyikről a másikra ugráltak, sétálgattak rajtuk, valamint nők és férfiak ott végezték a szükségletüket. "A huligánok fölmásztak a kőtömbökre, sétálgattak rajtuk és ürülékükkel szennyezték be azon több millió zsidó jelképes sírját, akik közül sokakat éppen az ő eleik gyilkoltak meg", írja az izraeli portál. (A hírportál által készített videó háttérhangja egyébként mindvégig angol beszédről tanúskodik - H. J.)

Nem csak szilveszterkor ugrálnak a kőtömbökön a "gyilkosok ivadékai"
Berlin történelmi központjában, a Brandenburgi kapu és a Reichstag közelében 2005-ben avatták föl a holokauszt-emlékműnek nevezett, sok vitát és bírálatot kiváltó betontömbtengert 25 millió euró ráfordítással. A 19 ezer négyzetméter alapterületen 2711 darab kisebb-nagyobb méretű betontömb áll.
Hering József - Kuruc.info