A Pesti Központi Kerületi Bíróság kedden megszüntette az eljárást Tomcat ellen a "felbujtóként elkövetett garázdaság miatt indult szabálysértési ügyben". A bunkó ÁVH tehetetlenségét leplezendő tett feljelentést Tomcat ellen, ugyanis képtelenek voltak kezelni a helyzetet, mikor a Kuruc.info hídblokádjának napján három fiatal felmászott a Lánchídra. Válaszul a blogger feljelentette a hazug ávóst.
Bővebben erről Tomcat színes beszámolója: Blokád után
Az ávósok feljelentése szerint tavaly október 26-án Polgár Tamás arra biztatott három fiatalt, hogy - miközben az Erzsébet hidat kormányellenes tüntetők lezárták - másszanak fel a Lánchíd pillérjére, és ebben segítette is őket. Ezzel csak az volt a baj, hogy nem felelt meg a valóságnak.
A bíróságon a hídra felmászó fiatalok közül kettőt hallgattak meg, ők megerősítették: nem Tomcat biztatta őket, hogy másszanak fel a hídra; ezzel egyezően vallott egy újságíró is.
A bíróság szerint a hazug rendőri jelentésen kívül valamennyi tanú a blogger védekezését támasztotta alá, ezért a vele szemben indult eljárást szabálysértés hiányában megszüntette.
A tárgyaláson Tomcat feljelentést tett hamis tanúzás miatt az előállításáról készített jelentést író szemét ávóssal szemben. Felhívta a figyelmet arra az apróságra, hogy a civil ruhás rendőr - a jelentésében írtaktól eltérően - nem láthatta Budáról, hogy mi történik a pesti hídfőnél, és - mint rámutatott - távcső kellett volna ahhoz, hogy olyan távolságból felismerje őt.
A cionista befolyás alatt nyögő bíróság a tavaly december 4-i, Nyugati téri magyarellenes hanuka-ünnepség helyénvaló megzavarása miatt azonban 50 ezer forint pénzbírsággal sújtotta Tomcatet, ám a végzés nem jogerős.
A bíróság szerint a véleménynyilvánítás szabadságába még "belefért" volna, ha Polgár Tamás és társai egy transzparensen fejtik ki ellenvéleményüket, az azonban már alkalmas a garázdaság megállapítására, hogy légvédelmi szirénát kapcsoltak be. Magyarul: ha nem a hatalmukat fitogtató zsidók ellen léptek volna fel, simábban megúszhatták volna az ügyet.
A bíróság kifejtette: ha egy politikus hallgatóság előtt beszédet mond, akkor az ellenvélemény kifejtésének módja lehet a füttyszó, a kereplő, de egy ünnepségen már nem terjedhet eddig a véleménynyilvánítás szabadsága. Merthogy a sziréna és a kerepelő közt a különbség ég és föld, ugyebár.
A végzés ellen Polgár Tamás fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős. Mint korrektül megmondta: a Nyugati téri rendezvény politikai rendezvény volt, amelyre a vallási ünnep csupán ürügyül szolgált. "Különösen alattomosnak tartom, hogy politikai célokra használják fel egy vallásnak a több ezer éves ünnepét" - jelentette ki, hozzátéve, ez még inkább indokolta a fellépésüket. Megjegyezte: a légvédelmi sziréna bekapcsolása nem okozott megbotránkozást és nem is ijedt meg senki.
(Kuruc.info - Híradó - MTI korrigálva)