Emlékezetes: tavaly decemberben, mikor a zsidók pökhendi módon ünnepelték a magyarok feletti vélt győzelmüket Hanuka címszó alatt, szerencsére akadt három fiatalember, aki figyelmeztette a jónépet arra, mi is folyik itt valójában, légvédelmi szirénák megszólaltatásával adva a honfelvásárlók tudtára: ne feszítsék túl a húrt.
Akkor bilincsben vitték el Tomcatéket (mert tiszta véletlenül ismét róluk van szó), s eljárás indult ellenük gyülekezési joggal való visszaélés szabálysértése miatt (merthogy hárman gyülekeztek). Szerintük viszont a Skála Metró erkélye nem közterület, de mivel a jámbor hatóságok ezt nem voltak hajlandók elhinni, 60 ezer forintra büntették őket.
Mit lehet tenni ilyen esetben? Idézzük Tomcatet. Forrás: Bombagyár.
Elmentem a BRFK-hoz, a Teve utcába, és bejelentettem egy tüntetést ugyanoda, az áruház erkélyére. Természetesen elutasították, mert az ott tényleg nem közterület. Budapest fő-fő rendőrkapitánya személyesen kanyarította alá a becses nevét. Ezt a határozatot továbbítottam a VI. kerületi kapitányságnak, és lám-lám, ma miről jött levél: az eljárást megszüntették, a 60 ezret mégsem kérik, és akár még elnézést is kérhetnének, ha lenne ilyen mondat a formalevélben. De nincs.
Öröm és bódottág. A BRFK - némi ügyészségi nógatásra - mégiscsak belátta, hogy mi egyszerűen a szabad véleménynyilvánítás állampolgári jogával éltünk.
Most rajtunk a sor: pert helyeztünk kilátásba a BRFK ellen. Ezt a peren kívüli megállapodási javaslatot holnap küldöm el nekik. Fejenként 500 ezer forint nem vagyoni kártérítést követelünk a meghurcolásért, az aránytalan és jogszerűtlen kényszerintézkedésért, korábbi, hasonló esetek (Kvassay-híd, Gesztenyés-kert) példáira hivatkozva. Természetesen a rendőrség az ilyen ajánlatokat reflexből elutasítja, ezért biztos, hogy rövidesen (úgy egy év múlva) bírósági tárgyalás lesz a dologból.
Kuruc.info