Végül az idióta rendőrök megcsinálták helyettünk. Megbénították Budapest forgalmát, hogy megakadályozzák Budapest forgalmának megbénítását. Ennyi eszük van. Rendőrök. Ami jó: kiderült, hogy passzívan ellenállva pár száz bátor hazafi - mert ennyi van csak, a radikálisok zöme is gyáva - le tud zárni illetve záratni egy egész városrészt. Magyarán pár ezer már kormányt tudna buktatni. Nappal az ÁVH nem mer könnygázazni, vízágyúzni a turisták és járókelők miatt, tehát nem kell védőfelszerelés sem, nyugodtan kimehetünk jobb ruhában is, és el lehet vegyülni. Egy ilyen rendőri felvonulás költsége több tízmillió forint, nem bírhatják sokáig, hiszen a pénz beszél, Gyurcsány repül... Az őrizetbe vettek miatt ne aggódjunk, ők ezt vállalták, és hamarosan újra szabadok lesznek. Korrigálás: Tomcat maga nem mászott fel a Lánchídra, csak fotózott. Jó hír: a pontos számot nem tudjuk, de több hazafit máris kénytelen volt szabadon engedni a diktatúra rendőrsége. Ami nem annyira: nagyon kevés autós volt bátor. Pedig, ha lefulladást mímelnek, nem tudják őket komolyabban megbüntetni... Az alkalmi, különben helyes kordonbontással polgári engedetlenségre biztató Zsidesz blokád elleni kirohanása önmagát minősíti.

Estére a hazafiakat, legalábbis akiket ismerünk, kiengedte az ÁVH, csak szabálysértési eljárások indulnak, de azok sem mindegyikük ellen. Ráadásul többek ellen olyan vélelmezett tényállás alapján, ami alól már korábban is több esetben felmentették őket.

Aki jöhetett volna, de nem tette, szégyellje magát. Tudjuk: dolgozni kellett menni, és különben is, mit szólna a főnök, ha meglátna a tévében, meg egyébként is, majd a tüntetéstől elsőként elhatárolódó gyáva Fidesz aláírásgyûjtögetésétől úgyis hanyatt-homlok menekül el a hatalomból a Gúnár. És még akár az eső is eshetett volna, ekkora kockázatot meg nem vállal a hazájáért az ember, igaz? Egyébként az egész EU-ban, de tőlünk keletre, délre is több országban is sokkal szabadabban lehet tüntetni, bejelentés nélkül is. Ismét hangsúlyozni kell, hogy a rendőrség törvénytelenül járt el.

Korábban: Toroczkai Lacit nagy szívfájdalmunkra nem láttuk, ahogyan a Magyar Gárda sem képviseltette magát túlzásba. Mondjuk kb. egynél kevesebb Magyar Gárda-tagot láttunk, a Nemzeti Gárdától viszont többet is. Ott volt még és bátran viselkedett többek közt Kovács Géza MÖM tiszteletbeli elnök, Gonda László, Bene Gábor, Fáber Károly, Pál Márton és Novák Előd, akiket az ÁVH lefogott és előállított. És köszönet mindenkinek, aki eljött.

Közben megjelent az MSZP honlapján egy publicisztika, melyben az erőszakot mindig nagyon és mélyen elítélő büdöskomcsik felteszik a kérdést:

„Miért nem tudjuk agyba-főbe verni őket? Vagy legalább börtönbe dugni?" (Mármint a Kuruc.info munkatársait.)

Megmondom, miért nem. Mert valószínûleg úgy üttök, mint egy kislány. És mert előbb tolnánk fel az orrotokat a homlokotokba, mint hogy megmozdulnátok.

A cikket azóta persze karakán módon törölték - számol be róla a Zsindex is.

18.00 - 20.00:  A tüntetők szétszóródnak, majd újra csoportosulni kezdenek valahol. A biorobotok megjelennek és a csoportosulás feloszlik. Nagyjából így jellemezhető a mai délután. A rendőrök félóránként, óránként razziáznak a Ferenciek terén és környékén, mindenkit igazoltatnak. Az Astoriánál nemrég egy hatvan főnyi felkelő verődött össze. Jelenleg az Astoriánál és a Ferenciek terén nem látni hazafiakat, de ez bármikor változhat. Jó hír: Tomcatet és Novák Elődöt kiengedték a Gyorskocsi utcából.

13.00 - 18.00:
A délután jórészt a kitartó, folyton vissza és visszaszivárgó járókelők, tüntetők (80-100 ember) rendőri vegzálásával, igazoltatásával telt, az Erzsébet hídon még mindig nem lehet gyalog átkelni, kordon és kutyás ávósok várják a sétára igyekvő turistákat.

Alább a Szent Korona Rádió tudósítása a délelőtti blokádról:


A hetes busz - totális káosz


10:45 - Összegzés a járókelők reakcióból:
Az utca emberének kezd megváltozni a véleménye a tüntetőkről. A hatalom óriási apparátust vonultatott fel borzasztó költségekkel, miközben a megszorításokkal ellehetetlenítették az eddig is épp, hogy vegetáló embereket. Érezhető, hogy van értelme a tiltakozásnak, megfordult a kocka, már nem a tiltakozókat szidják.

10:40 - Úgy tûnik helyreállt a gyurcsányi "rend".

10:20 - Már az utcákon alig van tüntető, tömeges, egybefüggő csoportok nincsenek. Jelenleg a rendőrség miatt bénul meg a közlekedés.

10:05 - A néhány száz tüntető most a Blaha Lujza térre szorult vissza, s ott bénítják meg a forgalmat. A rendőrség a környező utcákból érkezik, valószínûleg be akarják keríteni az embereket.

10:00 - A REBISZ-esek rohamra indultak és válogatás nélkül ütnek tüntetőt, sajtóst. A környező utcák forgalmát pedig a rendőrség zárja le.

9:45 - Az Astoriánál egy busz áll keresztben, aminek a tüntetők kiszúrták a kerekét. Utcatáblákból próbálnak kezdetleges barikádot építeni. A rendőri erők a Ferenciek tere irányából odaérnek. A tüntetők közül sokan már sállal takarják el az arcukat.

9:40 - Az Erzsébet hídról leszorított emberek a Kossuth Lajos utcát próbálják lezárni. A rendőrök folyamatosan szorítják őket a belváros felé.

9:30 - Néhány tudósítónk a Kossuth téren van, ahol néhány tüntetőt inzultálnak a rendőrök és kormányőrök.

9:20 - Az Erzsébet hídról az utolsó embert is leszorították, már csak a rendőrök maradtak... A tüntetők a Váci utcánál gyülekeznek, ahol ezekben a percekben elkezdődhet az oszlatás.

9:15 - Körülbelül 100 REBISZ-es jelent meg a Lánchídon. Nem adtak információt arról, hogy miért kellett ez a nagy felkészültség. Információink szerint egy körülbelül 50 fős csoport tart a budai hídfőhöz.

9:10 - A három felmászott fiatalembert a tûzoltók lehozták és feloldódott a hídzár.

9:00 - Tomcatet elvitte a rendőrség, információink szerint a Gyorskocsi utcába. Az Erzsébet hídon pedig elindult a tüntetők kiemelése a "tömegből", például Gonda Lászlót és Fáber Károlyt is elvitték.

8:50 - Tomcatet igazoltatták a lezárt Lánchídon.

8:45 - Az Erzsébet hídon csak lépésben tud haladni a forgalom, a Lánchídra pedig több tûzoltó érkezett, akik lezárták a hidat.

8:40 - Elhangzott az első felszólítás a híd elhagyására. Azonban semmit nem lehetett belőle érteni, mert közel egy építkezés folyik.

8:35 - Az Erzsébet híd pesti hídfőjét a rendőrök lezárták, a gránátvető ágyúkat töltik és hamarosan elindul az oszlatás Buda irányába. Egy idős ember megkérdezte, hogy miért nem sétálhat a járdán. A válasz annyi volt, hogy "a híd le van zárva".

8:32 - Három fiatal felmászott a Lánchídra. Könnyen lehet, hogy azt a hidat is le kell zárni.

8:30 - A rendőrök azt az utasítást kapták, hogy csak a külső sávban lehetnek, azonban lassan annyi különítmény érkezik, hogy nem férnek el.

8:25 - Körülbelül 20 rohamrendőr megindult a Frenciek tere irányába.

8:20 - Körülbelül 30 rohamrendőr állt fel a budai hídfőnél. A demonstrálók csak a járdán állhatnak. Kutyás rendőrök is őrzik a tömeget.

8:15 - Megérkezett a Rebisz különítménye. Több autóson is Nagy-Magyarország matrica látható, nem tudni, hogy megálltak -e a hídon, vagy csak lassították a forgalmat. Egy pár percre biztosan leállt a forgalom.

8:10 - A tüntetők létszáma folyamatosan növekszik, ahogy a rendőröké is.

8:00 - Körülbelül 150 hazafi tartózkodik a hídon. A rendőrség némi közelharc után kiemelte Novák Elődöt.

(Szent Korona Rádió - Kuruc.info)

Megelőző felhívásaink:
Most vagy soha: hídzárat szervez a Kuruc.info a taxisblokád évfordulójára!
Gyakran ismételt kérdések az Erzsébet híd pénteki blokádjáról



Már a Keletinél helikoptereztek






Ő megcsinálta, amit csak néhányan mertek.





















Jönnek a droidok









Egy agresszív csicska



Az agresszív csicska azonosítószáma



Azt mondta: "Utálom a főnökömet, de a tüntetőket még jobban"






Fotók: Kuruc.info


Fotók: olvasónk






A hidat hamar kiürítették