„A nagytudású Slomo Mose 'Ammár, Izrael országos szefárd főrabbija – hosszú életű legyen ezen a földön – nagy nyilvánosság előtt szentelte meg Isten nevét azzal a tettével, hogy a pápa nyakában lógó tisztátalan jelkép (mármint a kereszt – a szerk.) szembeötlő ellensúlyozására a találkozó idejére a két kőtáblát ábrázoló nagyméretű ékszert akasztott a nyakába” - olvasható a Hádásot 24 című izraeli hírportálon. (E kaftános söpredék szokott vallási toleranciáról hápogni és követelni a keresztény teológia szempontjaik szerinti átalakítását, miközben világnézetileg, vallásilag is engesztelhetetlenül gyűlöli a keresztényeket és minden nemzsidót. Természetesen akkor is, ha a héber éppen marxista vagy liberális színekben mocskoskodik. Ratzinger Benedek ellenben ezt is megérdemli. Aki korpa közé keveredik... - a szerk.)

Ammár főrabbi (jobbról a második) nyakában a kőtáblákkal
Derűsebb pillanatainkban eddig azt hittük, hogy valahol azért mégis van határa egyes (?) zsidók vallási és faji felsőbbrendűségi gőgjének. Ám a fenti hír olvastán és értelmezése után kiderül, hogy tévedtünk, mert nincs. Az ostobasággal, arcátlansággal és még a zsidó vallás egyik alaptételének, a „hukkát hágoj”, azaz az idegen szokások utánzása tilalmának megszegésével is párosuló magatartásra jó példa az, ami a Szentföldön tartózkodó XVI. Benedek pápa és a két izraeli országos főrabbi találkozóján történt.
De pontosan miről is van szó? A fentebb említett „nagy tudású” Slomo Mose 'Ammár szefárd és Joná Metzger askenázi országos főrabbi a héten a jeruzsálemi Héjhál Slomo zsinagógában találkozott XVI. Benedek pápával. 'Ammár főrabbi nyakában a találkozó idején egy vastag láncon csüngő, nagyméretű, koloncszerű ékszer lógott.
A hírekből később kiderült, hogy a koronával is kiegészített kőtáblás ékszert a szefárd főrabbi a még nálánál is nagyobb tudású Ovádjá Joszéf, a szefárd zsidók szellemi vezetőjének tanácsára, tiltakozásképpen akasztotta a nyakába. 'Ammár főrabbi a találkozó előtt keserűen panaszkodott mesterének, hogy milyen kellemetlen élményben lesz majd része, amikor megpillantja a pápa aranykeresztjét. Ovádjá Joszéf a kellemetlen érzés feloldására azt tanácsolta 'Ammár főrabbinak, hogy ő meg akassza a nyakába a zsidóságot jelképező, lehetőleg a pápa keresztjénél nagyobb méretű ékszert.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info
Kapcsolódó: