A tisztességes emberek
Az edelényi körzetben, és főleg a Miskolctól északra fekvő Bódva-völgyi településeken a romák szinte teljesen egységesen a Fidesz jelöltjére szavaztak. A kisebbségi voksok megoszlása a jelöltek ismeretében nem meglepő, de a szavazók csábítására a szokásos gulyásos-buszos módszernél hatékonyabb eszközt is bevetettek - olvasható az Indexen.


Idézet ugyanennek a híroldalnak a tegnapi tudósításából: A művelődési házban, a vesztes Daher Pierre rendezvényén megjelentek négyötöde roma volt. Ahogy jöttek az eredmények, úgy lett egyre szomorúbb a hangulat. A körzetben a szavazatok eloszlása elég pontosan leképezte az etnikai törésvonalakat: a roma többségű falvakban mindenhol a libanoni származású fideszes orvos, Daher Pierre nyert. A teljes választókerületben azonban a romák népességaránya csak harminc-negyven százalék, és Molnár Oszkár ennek megfelelően végül megnyerte a második fordulót.
És érdemes idézni a magyarul alig beszélő fideszes jelölt "magyarázatát" (emlékeztetőül: még Lendvai Ildikó is elfogadta, hogy egyszerűen vesztettek):
Az edelényi körzetben Daher Pierre elveszítette a választást, és ezt el is ismerte. Az esti lakossági tájékoztatón a nyertes Molnár Oszkár és a saját küzdelmét a Molnár Oszkár mögött a Jobbikkal összefogó MSZP, illetve a tisztességes emberek összecsapásaként írta le. Mint mondta, összefogtak a kisebbségek és a külföldiek ellen, és be fogja perelni Molnár Oszkárt a kampány során elhangzott "hazugságok" miatt.
Kommentálni fölösleges, nézzük inkább, kiknek is volt a jelöltje Daher Pierre, pontosabban kik azok a "tisztességes emberek", akik "összecsaptak a Jobbik-MSZP-vel" - és természetesen csakis tisztességes módszerekkel szavaztatták le a rokonságot (indexesek a képek is, így még azzal sem vagyunk megvádolhatók, hogy "tendenciózusan" készítettük vagy válogattuk volna össze őket).





"A Jobbik hozta az MSZP-SZDSZ kormányt", "a támogatság rajtam keresztül lesz" - videóval frissítve: