Azt eddig is lehetett tudni, hogy a színésznek korábban is volt már egy esete, amikor ittasan ült kocsiba, 8 évvel ezelőtt súlyosan meg is sérült, amikor fejre állt Fordjával. Azt azonban eddig nem lehetett tudni, hogy Fóton nyílt titok, hogy Stohl a kelleténél többször nézett a pohár fenekére. Szomszédjai lapunknak elmesélték, az RTL Klub műsorvezetője sokszor okozott már balesetet a településen ittasan - írja a Blikk.

Lesz dolga a bűnöző ügyvédjének (balról)

„Nem egyszer fordult elő, hogy részegen nekiment valaminek, de soha nem történt személyi sérülés, ezért nem hívták ki a rendőrséget" – nyilatkozta egy a neve elhallgatását kérő fóti lakos.
Nem csupán a fótiak tudtak Stohl kilengéseiről, hanem élettársa, "Ancsika" is tisztában volt kedvese rossz szokásával. Mint a Blikk megírta, a baleset áldozatainak ő maga vallotta be, hogy már többször figyelmeztette párját, hogy ne üljön a volán mögé, ha iszik.
A helyszínre érkező Ancsika a baleset éjszakáján a szerencsétlenül járt utasokkal kezdett kiabálni. „Ránk förmedt, és azt mondta, hogy ostobák vagyunk. Majd sajnáltatta magát, siránkozott, hogy ő már többször figyelmeztette Stohl Andrást, próbált vele beszélni, de nem lehetett. Ez lett a vége" – idézte fel a szörnyű esetet Tibor, az egyik autó sofőrje.
A baleset másik sérültje, Mirabella úgy emlékszik, hogy Ancsika a helyszínen még annyit mondott: hiába próbálja lebeszélni Stohlt az ittas vezetésről, „ez nem olyan egyszerű, mint gondolnák".
Mint ismeretes, Stohl nem csupán alkoholt fogyasztott a baleset előtt, de vérében drogszármazékot is találtak. Korábban többen vallottak drogos múltjáról, a legkínosabb a ValóVilágból ismert Segalhoz köthető bűnbanda több tagjának terhelő vallomása volt.
Dopeman pedig önéletrajzi könyvben meghökkentő részleteket árult el egy közösen átmulatott estéről. „Egyik alkalommal egy night clubban jártunk. Amikor beléptünk, rögtön meghívott egy csíkra. Majd megkérdezte: fizetek-e neki egy-két piát" – emlékezett a rapper a kötetben. Dopeman beszámolója szerint az egyik szórakozóhelyen "Buci" állítólag nyolcvanezer forintos számlát hátrahagyva próbált elmenni. „Szerencse, hogy utolértem, és visszavittem" – állította a rapper.
Híres "popsztártól" vette a kokaint
Legalább két híres ember teríti a drogot a hazai sztároknak – írja a Bors. Értesülésük szerint Stohl András is egyiküktől jutott hozzá az anyaghoz, melyet általában "celebpartikon" árulnak.
Mióta a balesetet okozó Stohl András szervezetében kábítószert mutattak ki, egyre több szó esik a fehér por terjedéséről a hazai "celebvilágban". Aki járt már hírességeknek szervezett partin, két sajátosságra biztosan felfigyelt: több ásványvíz fogy, mint alkohol, és a férfivécé előtt sokkal hosszabb sor áll, mint a pultnál. A jelenségek közös oka, hogy a vendégek kábítószerrel dobják fel magukat: a drog okozta szomjat vízzel oltják, az anyagot pedig a mellékhelyiségben kapják meg. A Borsnak nyilatkozó, névtelenséget kérő informátor szerint csak a vaknak nem tűnik fel a csoportos kábítószer-használat.
– A bulik többségén a vendégek előszeretettel látogatnak csapatostól a mellékhelyiségbe – mondja. – A díler ugyanis ott osztja szét az anyagot. Minden vécében van legalább egy fülkés toalett, a tetején pedig gyorsan fel lehet szippantani a csíkot. Nem higiénikus, de kit zavar, ha buli van? – kérdezi, ám nem vár választ.
– A nevüket nyilván nem árulom el, még szeretnék élni néhány évet... – mondja a pesti éjszakában otthonosan mozgó informátor. – Legyen elég annyi, hogy mindketten elmúltak negyvenévesek, és hivatásuk elismert, népszerű figurái. Az egyik ma is fellépő popzenész – Stohl is többnyire tőle kapta az anyagot –, a másik visszavonult sztársportoló. Egyébként mindketten köztiszteletben álló családapák.
Másokat küldött maga helyett börtönbe
Kiverte a biztosítékot egy drogdílernél pénteki cikkünk, amelyben rendőrségi szakértőnk azt mondta, hogy Stohl már csak betyárbecsületből sem árulná el, kiktől szerezte be a kábítószert - olvasható ugyancsak a Borsban.
A jelenleg is börtönben ülő fiatalember annak a bűnszervezetnek a tagja volt, amely még 2005-ben bukott le. Összesen tizenhat férfit és négy nőt vádoltak meg kábítószerrel való visszaéléssel, köztük az egykori villalakó Segalt is.
Információjuk szerint Stohlra az eljárás során több drogfutár tett terhelő vallomást, emiatt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) rendőrei meggyanúsították a színészt. A műsorvezető a kihallgatás során végig tagadta, hogy droggal élne, vizeletmintát azonban a nyomozók kérésére sem volt hajlandó adni. Aztán Stohlnak mégsem kellett börtönbe vonulnia, sőt, a gyanúsítottak listájáról is lekerült. A lap informátora szerint nem véletlenül.
– Egy cellában ültünk az Aradi utcában, a fiú nagyon neki volt keseredve. A srácot barátnőjével együtt az angyalföldi Cézár házból vitték be a zsaruk, ott béreltek lakást. Fiatal kora ellenére igazán aktív volt, korábban bűnsegédként három évet kapott egy olyan ügyben, amikor egy szintén nem fizető drogfogyasztót a Dunába lőttek. Stohl kilencszázezer forinttal lógott neki, nem fizetett ki 60 gramm kokaint. A srác kiüzent a fogdáról, hogy nagyon kellene a pénz ügyvédre, a színész azonban nem reagált. Stohl amúgy sokszor utólag rendezte az anyagiakat, általában 30-50 gramm kokain árát fizette ki egy összegben. Egy budapesti, IX. kerületi night clubban vette át a „kólát”, sokat szívott és a lányoknak is adott a cuccból. Kényszerből köpött, hogy mentse magát – magyarázta a drogdíler azóta már kiszabadult zárkatársa.
A rendőrök többször kihallgatták a fiatal dílert, aki a feltett kérdésekből érzékelte, hogy a nyomozók olyan dolgokról tudnak, amiket nem lehet kinyomozni, csak ha valaki köp. Stohl rá és három másik társára tett terhelő vallomást, így úszhatta meg a sittet. Hat hónapig kúrára járt, hogy leszoktassák szenvedélyéről, ezt 2007 februárjában fejezte be.
Az ügyben összesen 105 év szabadságvesztést osztott ki a bíró. A büntetőügyben a tanúvédelmi programban szereplő védett tanúk is közreműködtek, közülük az egyik Stohl volt.
Ismét megúszhatja
Stohl ugyanakkor megúszhatja a börtönt, amennyiben súlyosan sérült áldozata, Kaincz Pál a bíróság előtt megbocsát neki.

A színész ellen súlyos testi sértést okozó járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűntette és kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, ami miatt akár 7 és fél év börtönt is kiszabhatnak rá.
A színész a baleset másnapján meglátogatta Pali bácsit, hogy bocsánatot kérjen, majd még egyszer próbálkozott, ekkor azonban Stohl már nem járt sikerrel, a férfi nem kívánta beengedni kórházi ágya mellé. A Napi Ász úgy tudja: a színész ezek után telefonon próbált többször is bocsánatot kérni.
A drogos cserbenhagyót persze nem a lelkiismerete vezérelte, hanem egy hatályban lévő törvény cikkelye, aminek segítségével akár egy csapásra megúszhatná börtönbüntetését. A törvény ugyanis lehetőséget ad arra, hogy amennyiben Pali bácsi eltekint a színész meggondolatlan tettétől, a bíróság megszüntesse az eljárást.
Mile Attila ügyvéd a napilapnak elmondta: az úgynevezett közvetítői eljárás keretében eltörölhető Stohl vétsége, amennyiben a sértett megbocsát a gyanúsítottnak.
"Amennyiben a sértett és a gyanúsított a vádemelésig meg tud egyezni egymással, akár meg is szüntethető az eljárás. A közvetítői eljárás célja, hogy a bűncselekmény következményeinek jóvátételét és a gyanúsított jövőbeni jogkövető magatartását elősegítse. A Btk. alapján az eljárás megszüntetésének vagy a büntetés korlátlan enyhítésének lehet helye, ha a gyanúsított a vádemelésig beismerő vallomást tett, vállalja, és képes a bűncselekménnyel okozott sérelmet a sértett által elfogadott módon és mértékben jóvátenni" - nyilatkozta az ügyvéd.  
(Blikk - Bors - Napi Ász - Stop nyomán)
Kapcsolódó: