A kanadai Storm (egyik jelentése: zűrzavar) Wittericket szülei nem nevelik fiúnak vagy lánynak, és nem mondják meg a nyilvánosságnak, milyen nemű a gyerek. Szerintük így Storm így "szabad lesz, és majd eldönti, mi akar lenni, hogyan akar élni".
A kanadai Kathy Wittericknek és férjének, David Stockernek idén januárban megszületett a harmadik fia – vagy az első lánya. A házaspárnak ugyanis már van két fia (az öt éves Jazz és a két éves Kio), a legkisebb gyerekük, Storm nemét azonban nem hozzák nyilvánosságra. Döntésüket azzal indokolták, hogy "így tisztelegnek a szabadság és a döntés lehetősége előtt, felnőve ahhoz, amivé még Storm életében változni fog a világ" – írja a ParentDish.
Storm – eddig meglehetősen rövid – élettörténete és családi háttere máris elárasztotta a kanadai sajtót. A Star riportja szerint a szülők egy 1972-es novellából vették az ötletet, és meggyőződésük, hogy gyerekük így lesz boldog. Még a nagyszülők sem tudják Storm nemét, bátyjai azonban igen, de nem beszélnek róla senkinek.
A gyerek bátyjait sem nevelték a szó hagyományos értelmében véve fiúsnak: egyikük állandóan lila ruhában jár, míg a másik tarka hajgumikkal fogja össze hosszú haját, és szereti a csillogó cuccokat (magyarul: biztosan buzi lesz mindkettő).
Storm anyja szerint mindenkinek a magánügye, "mi van a lábai között", és Storm majd eldönti, hogyan akar viselkedni.
(Velvet nyomán)