Obama vagy egy szerencsétlen flótás, egy báb, akit dróton rángatnak a cionista körök, vagy pedig egy képmutató, hazug alak.
Tegnap Joe Biden, Obama alelnöke egy TV-interjúban elmondta: az USA erősíti katonai jelenlétét Afganisztánban és Nyugat-Pakisztánban, és egyre több és több katonát szándékozik küldeni a térségbe. Amikor a riporter megkérdezte tőle, hogy várható-e az amerikai halálos áldozatok számának növekedése, az alelnök egyértelműen igennel válaszolt.
Múlt pénteken egyébként - immár Barack Obama jóváhagyásával - az USA haderői két rakétacsapást is mértek muszlim szabadságharcosok pakisztáni területen található állítólagos bázisai ellen. 22-en haltak meg a támadásban, köztük nők és gyermekek is. Asif Zardari pakisztáni elnök hivatalosan tiltakozott, mondván, az effajta akciók megnehezítik országának bekapcsolódását a "terrorellenes háborúba".

Szombaton pedig az afganisztáni Laghman tartományban mértek csapást az amerikaiak a "terroristákra". Az akcióban amerikai források szerint 15 "militáns fegyveres" vesztette életét, Hamid Karzai afgán elnök szerint azonban az áldozatok közt nők és gyermekek is vannak. Kharzai, aki pedig teljes egészében Washington bábja, szintén tiltakozott. Laghman tartomány fővárosában több százan tüntettek a folytatódó amerikai támadások ellen.
Joe Biden szavaiból azonban kitűnik: hiába tiltakoznak, az USA még több csapást kíván mérni a "terroristák bázisaira". Mert hát nyilván Amerika biztonságára végveszélyt jelentenek az afgán-pakisztáni határvidék hegyeiben életükért, szabadságukért harcoló fegyveresek.
És ugyanazon a napon, amikor Joe Biden a CBS televízióban keménykedett, Obama az Al Arabija /szaúdi tulajdonban álló/ tévében a muzulmán világnak kezdett udvarolni. No igen, az a bizonyos kettős beszéd. Ne legyen kétségünk: a PR-szakemberek által kiagyalt szereposztás szerint zajlik a propagandamutatvány. Mindez elkeserítő és szánalmas. "Amerika nem ellenség", "követtünk el hibákat", "párbeszédet kívánok folytatni a muzulmán világgal", hazudozta Obama.
Persze nem valami új trükkről van szó, a régről ismert lemez forog: elszigetelni a "radikálisokat", és elhitetni a muszlimokkal, hogy nem ők az ellenség általában, hanem a "soraikban megbúvó "radikálisok, fundamentalisták, terroristák". Vagyis akik szembe mernek szállni az amerikai hegemóniával.
Ez ugyanaz, mint amit az izraeliek próbálnak elhitetni a palesztinokkal: nem ti vagytok az ellenség, hanem csak a Hamász. Nálunk ugyanez: a fő veszély a "nácizmus, az antiszemitizmus újjáéledése, a Jobbik, az utcai randalírozás." Aki nem "szélsőséges", vagyis aki aláveti magát az akaratunknak és végrehajtja parancsainkat, tehát aki "mérsékelt", az jó fiú, és azt szeretni fogjuk. Akik ellenállnak, azokat pedig kiirtjuk. Obama, illetve Amerika üzenete egyértelmű és világos. És ebbe az emberbe helyezte bizalmát a fél világ!
Perge Ottó