Gál György ágymelegítője
Az Iskola a határon keletkezésének idejében még senki sem sejtette, hogy a tudásalapú társadalom építése a 21. század küszöbén is túl egészen más ok-okozati összefüggésekre fog alapozódni, azaz ha jó egy embernek az íróasztala alatt elég ideig térdelsz, kaphatsz egy iskolát, amit aztán saját birodalmadként kezelhetsz.
Pedig így lett, a szocionista rezsim máig köztünk élő szekrényéből (jó kis képzavar, olyan janikovszkys irodalmilag…) előbukkanó újabb csontváz ezt igazolja.
A ballib sajtó a mai napig siratja a Janikovszky Éváról elnevezett iskola fideszes önkormányzati vezetése általi bezáratását, hiába merül fel a megfelelő képesítés nélküli iskolaigazgató ellen az üzletszerű kéjelgés alapos gyanúja, ha egyszer a Fidesz (vagy a Jobbik, a normálisok, és úgy általában a magyarok stb.) bezárnak valamit, akkor az csakis rossz intézkedés lehet, amit bezárnak, az pedig maga volt a tökély.
Természetesen senki nem állítja, hogy „csak” azért, mert valakinek a férje ávós őrnagy volt, és iskolát neveztek el róla, máris be kell zárni. Azt sem állítjuk, hogy azért kéne bezárni, mert maga Janikovszky is a kommunista diktatúra kiszolgálója volt, a Móra Kiadó vezetőjeként mindent megtett, hogy cenzúrázza, meggátolja a rendszernek nem tetsző művek megjelentetését, nem egy tehetséges írónkat lehetetlenítve el ezzel a tevékenységével. Nem állítjuk, mert abban az országban, ahol a Biszku Bélák mai napig háboríthatatlanul élvezhetik extra-nyugdíjuk áldásait, ott ilyesmit állítani, kérni eufemizmus.
Azt viszont határozottan állítjuk, hogy addig kell bezárni a szóban forgó iskolát, emlékét pedig sóval felhinteni (ismét egy képzavar), amíg nem terjed el nemzetközi szinten is az, hogy a szükséges képesítések nélkül Magyarországon bárki iskolát nyithat, ha a megfelelő politikusnak szétteszi a lábát. Mi lesz a következő? Kiszel Tünde benyit valamelyik szocialista politikushoz, „szeretnék egy iskolát, amit én igazgathatok” című kéréssel, mire: „oké, megkapod, most térdelj le és szeress!”.

Janikovszky
Ahogy a fenti eszmefuttatás ellenkezőjéből fakadó kérdést is fel kell tennünk: normális az, hogy egy „nagy” zsidó írónőnkről, aki rengeteg kárt okozott irodalmunknak és kicsinált sok tisztességes magyar írót, vagy pokollá tette életüket, még ma is iskola van elnevezve? Akinek a férje mellesleg egy rohadék ÁVH-s volt, s azzal írta be magát a honi bolsevik diktatúratörténet nagy könyvébe, hogy ő volt az egyik szemét, aki felrobbantotta a Gömbös-szobrot. Schmidt úrnő Terror Házának bűnözői között nem igazán látszik a képe. Vajha miért – kell ezt még kérdeznünk?
Mi kell még ebben az országban ahhoz, hogy érvényesüljön a nemzeti minimum? Azaz, hogy kurvának nem adunk iskolaigazgatói posztot, pláne akkor, ha ehhez még képesítése sincs. És, ha valami véletlenszerű MSZP-győzelemből kifolyólag ez meg is történik, akkor a sajtó – pártszínezettől függetlenül – elítéli azt, bezárását követelve.
Ez nem fog a közeljövőben kialakulni, mert amíg a médiatörvény csak a Kuruc.infóra vonatkozik és nem a balliberális érdekeket manipulációs eszközökkel védelmező hírmanökenek hordáira, addig mindig meglesz az a kellően agymosott tömeg, amelyik sajnálja majd a „bezárt iskolát”. A Janikovszky Iskola esetében már ez sem sem áll fent, ugyanis a libidótúltengésben szenvedő egykori igazgatónő által szervezett iskolavédő tüntetés látványosan becsődölt.
Talán mégiscsak tisztulni kezdett Magyarország felett az ég?
Heinrich Harrer - Kuruc.info
Kapcsolódó: