A következő tanévben már késszúrásbiztos egyenruhában is járhatnak a bevándorló söpredékkel teletömött iskolákba a brit gyerekek.

A Bladerunner [1] nevű londoni cég kevlárral erősített szövetből készült iskolai uniformist kínál. A 65-130 fontot (25-50 ezer forintot) kóstáló ruhán garantáltan nem hatol át kés.

Idén már 7 gyereket szúrtak halálra csak Londonban, és egyre több szülő tart az iskolai erőszak terjedésétől.

"Nemrég piacra dobtuk az első kevlárszálas polókollekciónkat, és rengeteg aggódó szülő jelentkezett, hogy ugyanilyen anyagból készült egyenruhát szeretne a gyereknek" - mondta egy munkatárs.

A kormány szerint a cég félelmet gerjeszt a profit érdekében. "Az iskolai késelés rendkívül ritka ebben az országban, ez a vállalat pedig a pánikkeltés módszerével akar keresni" - mondta Jim Knight, a gyermek-, iskola- és családügyi minisztérium államtitkára.

Ezzel szemben még az amúgy dicstelenül távozott szélsőséges brit exkormányfő, Tony Blair is kijelentette egyik utolsó interjújában, hogy a feketék a késelés kultúráját képviselik Nagy-Britanniában.

A kevlár egyébként az acélnál ötször keményebb és igen könnyű szintetikus anyag. A hadiiparban már régen használják golyó- és késálló ruhák gyártására.

(Kuruc.info - Index nyomán)