Az LMP a jövő évi országgyűlési választáson Szél Bernadett vezetésével kormányváltásra készül, és ennek céljait a Szél-terv tartalmazza – erősítették meg a Lehet Más a Politika Országos Politikai Tanácsa szombati ülésén.
Az LMP szerint a kormányváltáson túl Magyarországnak irányváltásra van szüksége, a jövő évi választás pedig arról szól, hogy Magyarország a világban zajló átalakulások nyertesei közé tartozik-e, vagy marad a vesztesek oldalán – olvasható az ülés után közzétett állásfoglalásban.
„Az igazi kérdés az, hogy megérkezünk-e végre a 21. századba. Ehhez magunk mögött kell hagyni a 20. századból örökölt ellenségeskedéseket, hogy a 21. század kihívásaival és lehetőségeivel foglalkozhassunk” – fogalmaznak a szövegben.
Az ellenzéki pártnál úgy látják: az irányváltás első és legfontosabb eleme a politikusok és a választók közötti bizalom újraépítése, amihez új, hiteles vezetőkre van szükség. Az LMP saját magát integráló erőnek írja le, amely a Megújuló Magyarország érdekében politizáló erőteret akar létrehozni.
(HVG)
Kapcsolódó: