Kevesen tudják, mivel a "magyar" sajtó teljes hallgatása övezi, hogy a "magyar" Országgyűlés december 17-én kétharmados többséggel, tehát a Fidesz-KDNP voksaival is megszavazta az EU alkotmány helyébe lépő, ún. Lisszaboni Szerződést.

Azt a Lisszaboni Szerződést, amelyet csak pár napja írt alá Kovács László, és amelyről senki sem tudja, - a szavazó, felelős, öntudatos és lelkiismeretes "honatyákat" beleértve,- hogy mit tartalmaz.

Tévedés ne essék, ennek a - csatolmányokkal és bővítésekkel együtt - több ezer oldalnak nem az a lényege, hogy hány százalék legyen a telítetlen zsírsav a margarinban, hogy a hajunkat jobbról balra vagy balról jobbja kell-e fésülni (habár egész biztosan tartalmaz ilyen fontos részleteket is), hanem az, hogy állami szuverenitásunk jelentős részéről lemondunk.

Tényleg, hogy mely részeiről? Ezt is csak a későbbiekben fogjuk megtudni, apránként, adagolva, amikor majd sorra derülnek ki azok a törvények, amelyek már nem hatályosak, mert felülírja őket az EU-s rendelkezés.

Mint ahogy a Magyar Gárdát most mindenféle külföldi jogszabályokra hivatkozva akarják betiltatni.

Képviselőink, köztük a Fidesz és KDNP képviselői, önként és dalolva aláírták tehát azt a szerződést, amely biztosítja, hogy nemsokára fizetésüket euróban vehessék fel, természetesen az EU-ban átlagolt szinten. Mi, a lakosság még üveggyöngyöket sem kapunk.

Mindez csak hőzöngés lenne? Ha ugyanis igaz az az ellenzéki kritika, hogy egy ország egészségügyi rendszerének az átalakítását nem lehet ukmukfukk módon, pár hónap alatt, az ellenzék, a szakma, a lakosság, vagyis az érintettek véleményének meghallgatása nélkül áttolni, akkor vajon miért van az, hogy a teljes "magyar" politikai "elit" - Ajrópában elsőként - izzadó homlokkal sietett áttolni a törvénykezésen ennek a szerződésnek a ratifikálását?

Nem évekig kellett volna erről beszélgetni, vitatkozni? Ezzel szemben sutyiban, a költségvetési törvény és az ombudsmanok közötti szavazás közben, aljas módon megszavazták. Lehet persze, hogy nekik van igazuk, mert lám, sehol semmi felkiáltás, hangos szó? Csupán kötözni való bolondok mondogatják még mindig, hogy a demokrácia nem erről kéne, hogy szóljon? Hogy a szolidaritás alapja a párbeszéd, a közös gondolkodás, az őszinteség?

Kovács László szerint azért nem kell ezt társadalmi vitára bocsátani, mert az emberek úgysem értenék. Ennek a nézetnek lett most a partnere a parlamenti ellenzék, a Fidesz, a KDNP.

Hogy lehet ezek után számonkérni a magyar társadalmon bármiféle szolidaritást, közösséget, civil szerveződést? Amikor saját választottjaink járnak az élen annak a bemutatásában, hogy mindenki magáért, a másik testén át? Mikor az 1100 éves magyar államiság szétverésében pont ők járnak az élen?

Kedves barátaim, ezek szerint a magyar nép, a nemzet, jobboldal beleértve, csak azt kapja, amit megérdemel. Persze aki látta már Csintalan kulcstartóját, nem lepődik meg a "nemzeti jobboldal" újabb hazaárulásán.

Álljon itt írásban, hogy ez a Fidesz harmadik hazaárulása 2005. szeptember 26. (a románok feltételek nélküli beengedése az EU-ba), 2005. december 21. (az EU-alkotmány megszavazása) után.

Ne mondhassátok, hogy nem tudtatok róla, amikor majd megint felszólítanak, hogy járulj a szavazóurnákhoz hogy újabb 4 évig terpeszkedhessenek a zsírjukban a parlament padsoraiban!

Várkonyi Zsolt - Szent Korona Rádió