„...nem kezelhető azonos norma- és követelményrendszer szerint a két [cigány vs. európai] kultúrkör. A cigányokkal szemben azok a szociális és büntetőjogi intézkedések, amelyek a nem cigányoknál (és nem afrikai-arab muszlimoknál) mindenhol Európában a kívánt hatást érték el, azok a romáknál sok esetben nem, vagy egyenesen fordítva hatnak.

Tetszik vagy sem, igenis alkotni kell egy külön büntető-szankcionáló szabályrendszert az egyik és a másik kultúrkörre. Hívják ezt apartheidnek, rasszizmusnak, hívják, aminek akarják - más úgysem fog működni...“

Kezdjünk egy általános áttekintéssel arról, hogy mi szükség van az eltérő, fajta (szocializáció)-alapú elbírálásra.

Miért omlott-omlik össze a magyar-európai rendszer?

Gúzsba vagyunk kötve, nem csak mi, az egész euroatlanti civilizáció. A II. Világháború után olyan jogelvek, emberi-jogi garanciák, és kisebbségi-jogi elemek mellett építettük fel egész társadalmi és jogi berendezkedésünket, amely egész egyszerűen nem képes semmit sem kezdeni azzal, amikor valaki a rendszer önellentmondásait kihaszálva az ellen saját eszközeit fordítja.

Remek példa erre a kis Maugli, aki úgy ült (bicskázott) egy ilyen hézagban, hogy jogszerűen egyszerűen semmit nem lehetett tenni ellene. Szó szerint ötösével ölhette volna az embereket, és elvileg csak néztük volna, mint a moziban.

Ezt egy rendszer elviseli, amig minimális mértékű anomáliaként jelentkezik, ám ha tömegessé válik és még nő is, akkor összeomlik.

Most ezen összeomlás felé tartunk. A végkifejlet pedig két út lehet: az euro-atlanti civilizáció összeomlik, és átadja a helyét valami eurábiai fél-iszlamista izének, nálunk meg egy lezüllött harmadik világbeli banánköztársaságnak - vagy egy ponton megváltoztatja alapelveit, és olyan dolgokat kezd tenni saját védelme érdekében, ami most még elképzelhetetlen és jogszerűtlen.

Mindenkit zavar egy kisvárosban egy tolvaj vagy egy mutogatós, de egyet elbír a rendszer. Majd beszélnek róla, szörnyülködnek, és megy minden tovább.
De ha minden mozdíthatót mindig és biztosan visznek, és minden bokorból minden nőre minden nap háromszor ráugranak, akkor ott élni nem lehet, a rendszer összeomlik.

Egyszerűen nem tudunk mit kezdeni a bűnöző életmódú, analfabéta putricigányokkal, valójában ők "kívül vannak a mátrixon", egy másik világ képviselői, semmilyen olyan, gazdaságilag ténylegesen értelmezhető tevékenységet nem lehet kitalálni, ahol valóban tömegesen alkalmazni lehet őket. Az igen kis számú szorgalmasabb részük elmegy lapátvitéznek meg favágónak, de valójában egyre kevesebb és kevesebb az ilyen munka is. Egyre kevesebb építkezésen látni bárkit is ásni, már a családi házak felének az alapját is egy Bobcattal ássák ki.

Átléptünk a XXI. századba, holmi információs társadalomról beszélünk, a fiatal korosztályok fele diplomát szerez - és akkor itt állunk egy milliós tömeggel, amelynek semmilyen munkavégzési effektivitása, de jelentős részben még írni-olvasni-számolni tudása sincs.

Kész, vége, elszúrtuk, Európa ezt elrontotta, pár évtizeden belül szembe kell néznünk a következményekkel, nincs illúzióm. Nem lesz megoldás, bárki bármit is ötleteljen itt, nem lesz megoldás. PC megoldás biztosan nem.

A tömeges normasértés

Minden jogrend és közigazgatás azonnali halála a tömeges normasértés. Azzal egyszerűen nem tud mit kezdeni. Emlékezzünk Ghandira! Ghandi simán összeomlasztotta a brit közigazgatást a sópárlási és belső útlevéltörvényen keresztül. Ugyebár a sólepárlás állami monopólium volt, és India belső államai között csak útlevéllel lehetett utazni. Mindkét törvény megsértőit őrizetbe kellett venni és meghatározott idejű szabadságvesztéssel sújtani. Ghandi semmi mást nem csinált, mint tízmillió hívével (akiknek a megbüntetésére, lesittelésére a briteknek semmi kapacitásuk nem lett volna) lement a tengerpartra bögrével sót párolni, majd pár millióan elindultak a belső határok felé - útlevél nélkül.

Kész, a brit közigazgatás kapitulált, kicsit molyoltak, és megadták India függetlenségét.

Ma Magyarországon ugyanez a helyzet. A bűnöző cigány populáció kb. kettő-öt százaléka, kb. 10 ezer ember (Kuruc.info: börtönstatisztikákért lásd EZT) ül sitten, százezres nagyságrendű ügy van bíróságok előtt folyamatosan, és rendre mindenhol az országban bírói szakaszban lévő büntetőügyek azzal kerülnek lezárásra, hogy bármiféle ítélethozatal előtt az ügy elévült. Azért, mert egyszerűen nem tudunk sehova se bezsuppolni 300-400 ezer bűnöző cigányt. Börtön-férőhelyünk kevés van, a jelenleg regnáló politikusaink pedig impotensek, és képtelenek lérehozni például egy százezres kényszermunkatábort vagy őrzött (se ki, se be) rezervátumot.

A rendőrség az elé kerülő ügyek kétharmadában nem is tud érdemi nyomozást végezni, megcsinálják a papírmunkát, kivárják az előírt határidőt, aztán ráütik, hogy a tettes ismeretlen. Holott nem az, de ez már nem is érdekel senkit, egyszerűen besokallt a rendszer.

Azt mondják a cigányfajvédők, oldjuk meg, oldják meg a gádzsók, állítsák elő a háromszázezer cigányt, aki nem látja el rendesen a gyerekeit, sitteljék le mindet, költsük bűnüldözésre az egész nemzeti jövedelmünket, oldjuk meg, mert az orkoknak erre szükségük van.

Én meg azt mondom, hogy egy három-négyszázezres deviáns kisebbséggel egy tízmilliós, európai jogrendű ország semmit nem tud csinálni, egyszerűen semmit. Nem tudunk kétszázezer cigánypurdét erőszakkal becipelni oviba-iskolába saját és szülei akarata ellenére!

Egyszerűen nem tudunk semmit sem csinálni, ha az érintettek ezt nem akarják és pont! A vasútreformot nem lehet megcsinálni, ha a vasutasok nem akarják. A cigányok nélkül, a saját mély, elszánt akaratuk ellenére semmit a világon nem tudunk tenni velük (maximum a rezervátumos pálya jöhet szóba), márpedig ez a szándék még szilánkokban sincs meg.

Kész, vége, a zsákutca végén vagyunk a falnál. Nincs tovább. A magyar, fehér, európai jogrendszer egyszerűen nem alkalmazható a cigányokra.

Tehát: gyökeresen eltérő életszemléletű és értékrendű kultúrák képviselőit szigorúan egyenlően alkalmazott és teljesen azonos szabályozók mentén nem lehet kezelni.

Egyszerűen nem lehet, az amúgy multikulturális, soknemzetiségű középkorban például a különböző nemzetiségek, szubkultúrák számára hagyták, hogy saját szabályaik szerint saját maguk tegyenek rendet "befelé", csak a kifelé irányuló eredményt várták el. Szinte minden városnak saját törvénykezése volt, a vidék legfelsőbb hűbérurainak pallosjoga, és ahol keményebb szankciókkal lehetett rendet tartani, ott olyanokkal tartottak rendet, ahol enyhébbekkel, ott olyanokkal.

Ami meg most megy, miszerint jó lesz ugyanaz a törvénykönyv és szabálykódex a bárányra (fehérek) is, meg a farkasra (cigányok) is önmagában hordozza saját csúfos bukását.
A mai jogrend gyakorlatilag lehetetlenné teszi, hogy kárpótlást kapj, még ha meg is fogják a tettest. Vagyontalan semmirekellő, ellopta mindenedet, elitta, és nem mész vele semmire. Sőt, ha megvan a tettes, még a biztosító sem fizet. Így aztán nem is lesz meg a tettes, még ha személyesen láttad, és tudod, ki az, akkor sem.

A rendőrségi statisztikákba a romalakta területeken elkövetett apróbb-nagyobb vagyon és személy elleni bűncselekmények, attrocitások 99%-a már bele sem kerül. Ezt magam is tanúsíthatom, be sem jelentik őket. Minek? Semmi értelme, ha meg ne adj Isten megvan a tettes, jönnek a rokonai fenyegetni a családodat, ha tanúskodni merészelsz.

A rendőrség meg a seggébe dugja a fejét, mert, mint korábban megvilágítottam: minden jogrend halála a tömegszerűség, egy szinten túl a tömeges jogsértések már kezelhetetlenek, gyakorlatilag normává válnak. Ilyenkor a működés látszatát úgy lehet megőrizni, hogy észre sem vesszük ezeket.

Hogy a gyakorlatban ez hogy működik? Mesélek egy bánszállási esetet. Az illető kertjét folyamatosan kifosztották a cigányok, még a vas kerítést is elhordák a szeme láttára, a rendőrség ki sem jött. Egy éjjel azonban egy cigánygyerek már a kamrába mászott be az ablakon és elkezde a kint váró rokonságnak kidobálni a befőtteket-élelmiszereket, mindent. Az illető elkapta, és a hóna alatt vitte a rendőrőrsre. Ott a kis cigányt azonnal elengedték azzal, hogy gyerekkorú, őt pedig becsukták az őrizetesbe személyes szabadság megsértése, kiskorú veszélyeztetése stb.. ürügyén. Kérésére, hogy mit kellett volna akkor tennie, a rendőr vállvonogatva csak annyit mondott, hogy cigánygyerekkel semmit, futni kell hagyni bármit csinál, vagy ők ütik meg a bokájukat, ez az ukáz FENTRŐL. Reggel kiengedték, ott várta a rokonság a háza előtt, és úgy megverték, hogy szó szerint beszart. Betámolygott a házába, és felakasztotta magát. A rendőrség nem állapított meg idegenkezűséget.

No így működik ez ma nálunk. Kicsit tűnődjünk el ezen, ahogy azon a másik idős emberen is, aki, mikor többhónapos, hosszú kórházi betegeskedés után hazajött, a háza hűlt helyét találta, a cigányok elbontották az alapokig. A rendőrség meg megvonta a vállát, miszerint a tettes ismeretlen, de ha nem lenne az, akkor sem tudnak mit tenni, mert egyszerre csak egy-egy talicsa téglát vittek, az meg csak szabálysértés, sorry.

És ezek nem egyszeri esetek, ez ott rendszer, annyira, hogy az egykoron kizárólag magyar-ruszin bányászok által lakott takaros Bánszálláson ma csak cigányok és romok vannak. És lassan erre a sorsra jut minden település, ahová a szurtos lábukat beteszik.

Ezt a mai jogrend kezelni sem nem tudja, sem nem akarja. Mese nincs, más hozzáállásra van szükség. Ha ennek következtében a hazai felnőtt férfi cigány lakosság fele-kétharmada permanenesen börtönben lesz - akkor legyen így. Bánszállás látta után engem már ez nem érdekel. Ezt a "kultúrát" innen Európából el kell tüntetni, mert ha hagyjuk terjeszkedni, megöl mindannyiunkat.

A hatóságok is lemondtak róluk...

A cigányságról a hatóságok gyakorlatilag lemondtak. Egyszerűen nem működnek a többségi nemzetre (nemzetekre, mert ez általános jelenség) alkalmazható szankciók. A börtön semmiféle fenyegetést nem jelent, a putrisoron nem is valódi cigányember, aki még nem ült, nem voltak "ügyei". Egyszerűen számot vetettek azzal, hogy az élősdi, bűnöző életmód mellett "üzemi baleset", hogy időről-időre börtönbe zárják őket, átgondolták, és úgy döntöttek: megéri.

Megéri nem felkelni reggel, és álmosan munkába menni, megéri nem vállalni kötöttségeket, helyette egész nap az Isaurát nézni, vagy a kricsmiben vedelni, éjjel meg betörni járni. Meg számolgatni a segílykét. Megéri, vállalják.

Valójában a gyerekeket is azért nem hajlandóak oviba járatni, mert az kötöttség. Akkor reggel hétkor fel kell kelni, felöltöztetni, elvinni, este meg elhozni. Ez a réteg a gyerekeire szó szerint semmiféle energiát nem fordít, szaladgálnak az asszonyok körül, az néha ráordít, a férfiak még ezt sem. Lehet, hogy szereti őket, meg ragaszkodnak, de hogy tíz percet nem foglalkoznak velük életük folyamán tán összesen, az is biztos. A kisgyerek nevelése a nagyobbik gyerekek feladata. Azért is nem mehetnek iskolába, mert akkor nincs, aki az egész kicsikre "vigyázzon".

Innentől fogva tehetetlenek vagyunk, nincsenek működő szankcióink. Vagy hozunk rasszista törvényeket, amelyek szerint ha a magyar (svéd, német, tót, olasz, spanyolol etc...) lop, akkor kap fél évet, ha a cigány lop, az meg kap húsz év gályarabságot, mint Jean Valjean- vagy nem megyünk semmire. Amitől én rettegek, azon ők röhögnek.

Ami közös bennük…

Más-más történelmi pályát futott be a cigány kisebbség sorsa Észak-Afrikában, Arábiában, Nyugat-Európában és Dél-Amerikában. Máshol nem volt a cigányokat felemelni próbáló Kádár-rendszer, nem volt a skandinávhoz hasonló jóléti segílykézés, nem volt ez, nem volt az - de eredmény ott sem volt.

Sehol sem volt. Folyamatosan mutogathatnak a fajvédők arra, hogy ez vagy az az elem vagy annak hiánya okozta a problémát. Felesleges. A Kuruc.infó-n a nagyvilág minden részéből hoztatok már olyan országra, próbálkozásra példát, amelyben ezen elemek a helyükön voltak - ám a cigányság társadalmon kívüli, normatagadó és -szegő állapota maradt ugyanaz.

A probléma, bizony, maguk az orkok, nem a hozzájuk való többségi viszony, hanem önmagukban az orkok. Pontosabban a kultúrájuk. Egyetlen egy olyan, nem államalkotó kultúra sincs még talán a Földön, amely saját belső normáin kívül semmi mást nem fogad el és életmódszerűen a mindenkori többségi társadalmon való élősködésre, a termelő munka bármi áron való elkerülésére rendezkedett be.

Hagyományos cigány mesterségek sincsenek – nem is nagyon voltak. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a középkorban az akkori termelési viszonyok nem tették lehetővé olyan termékfelesleg előállítását, amely mellett egyáltalán fizikálisan el lehetett volna tartani egy népesebb parazita réteget. A folyamatosan lopkodó, normaszegő cigányokat így is üldözték, sok helyen kifejezetten irtották Európában, ám ha valami olyan tevékenységet legalább a minimális szinten nem űznek, amely lehetővé tesz valamiféle termelést-szolgáltatást, akkor egyszerűen nem maradtak volna életben. De erre csak a kényszer vitte rá őket, nem a meggyőződés, nem véletlen, hogy a cigányság soha nem volt képes sehol sem integrálódni a társadalomba, ott sem, ahol erre megkapott minden olyan lehetőséget, amelyet más etnikumok is, és amelyekkel élve azon más etnikumok tökéletesen integrálódtak, végül asszimilálódtak. Mint például itt minálunk, ahol gyönyörűen beilleszkedtek a kunok, a besenyők, de még az itt rekedt tatárok, törökök is (akik nem is voltak olyan nagyon kevesen).

Csak a cigányok nem, sehol sem. Ám a mai jóléti államok fejlett gazdasága lehetővé teszi akkora felesleg előállítását, ami gazdaságilag elbír elég sok parazitát. De akármennyit mégsem, és itt követik el a cigányok a hibát: bő ötven év alatt megtízszerezték a létszámukat, és most is folytatják ezt az esztelen szaporodást. El fogják érni a fizikális anyagi-mentális tűrőképesség határát, és akkor durranni fog a lufi. De nagyot.

Mindnyájan tudjuk, hogy a cigányoktól elvárni semmit sem lehet. Sem értelmes és alkalmas vezetést, sem saját maguk "megfogalmazását" és legitim képviseletét, sem jövőképet jelentő cselekvési programot. Valójában egy perspektíva, jövőkép, és általában: a holnapnál messzebb látó gondolatok nélküli prehisztorikus törzsi kultúra az övék.

Mit tehetünk?

Jóval előbb fognak megszűnni a mostani állapotok fedezetét jelentő anyagi transzferek, semhogy bármi is történne, úgyhogy én nem látom valószínűnek, hogy a probléma "robbanását" el tudjuk kerülni. Ez egy konstrukciós, rendszerszintű hiba, a tengelytörés elkerülhetetlen. Ezért kell AZONNAL lépnünk.

A Kuruc.info által is propagált segílykemegvonáson, büntetési tételek szigorításán vagy éppenséggel a pénzjutalommal a romák számára kívánatossá tett, természetesen EU-konform sterilizáláson felül mégvalamivel. Igen, a faji alapú disztingválással. Azaz, pontosabban, szocializációs alapú, hiszen a cigányság (valószínűsíthetően) nem a génjeiben hordozza az esztelen brutalitást, hanem a szüleitől tanulja még egészen kisgyerek-korában – de, mivel a cigány szocializáció és származás (fajta) 99%-ban átfedi egymást, ezért leegyszerűsítve beszélek egyszerűen csak orkokról, ahelyett, hogy mindig, minden esetben kiírnám, hogy „a cigány kultúrában szocializálódott emberek“.

A legnagyobb probléma az, ami az eddigiek alapján nyilvánvaló: nem kezelhető azonos norma- és követelményrendszer szerint a két kultúrkör. A cigányokkal szemben azok a szociális és büntetőjogi intézkedések, amelyek a nem cigányoknál (és nem afrikai-arab muszlimoknál) mindenhol Európában a kívánt hatást érték el, azok a romáknál sok esetben nem, vagy egyenesen fordítva hatnak. Ami a fehérnek a börtön egy egész életre elrettentő, az a cigánynak pont az ellentettje. Náluk nem is igazi férfi az, aki nem börtönviselt. Ráadásul ott jó a koszt, kigyúrhatja magát, nem (ott SEM) kell dolgoznia és a tesókáitól eltanulhatja a bűnözés minden fortélyát. Nem csak azért, mert egy fehérnek pokol a börtön, egy cigónak meg egyszerűen csak egy szanatórium. A fehérek társadalma kiveti magából a börtönviselt, priuszos embereket. A cigányoké – pont fordítva.

Tetszik vagy sem, igenis alkotni kell egy külön büntető-szankcionáló szabályrendszert az egyik és a másik kultúrkörre. Hívják ezt apartheidnek, rasszizmusnak, hívják, aminek akarják - más nem fog úgysem működni.

A (nem cigány kultúrában szocializálódott – esküszöm, még egyszer nem írom ki ezt így teljességében, hiszen már megbeszéltük, a „cigányok“ alatt a „cigány kultúrában szocializálódott embereket“, származástól függetlenül, értem) fehéreket szankcionálják az eddigiek szerint. Nem kell őket mondjuk egy nem cserbenhagyásos, alkohol hatása alatti gázolásért 20 év kényszermunkára ítélni, mert az ötödéből-tizedéből már egy egész életre tanulni fognak, és nagy valószínűséggel nem követik el ugyanazt, nem lesznek visszaesők.

A cigányt, ezzel szemben, egy életveszélyes (nem halállal járó) késelésért vagy egy ittasan elkövetett gázolásért alaphangon 20 év kényszermunkára kell ítélni. Lehetőleg valami zord helyen, mondjuk Szibériában vagy Törökországban. Ez még véletlenül sem ellenkezik az EU szabályaival – hadd utaljak a német példára, akik ugyanezt csinálják. Mindenki jól jár, mert, ahogy a Cigány Kisokosban is leírtátok már vagy egy évvel ezelőtt, sokkal kevesebb pénzünkbe kerül a dolog, különösen, ha számításba vesszük azt, hogy nem kell százezrével új börtön- vagy éppenséggel kényszermunkatábor-férőhelyeket építeni, hogy végre beleverjük a cigányokba, hogy a bűnözés kegyetlenül megtoroltatik.

A kényszermunkatáborokban természetesen szeparáljuk a nőket és férfiakat. Nincs egymás látogatása, nincs intimszoba. Addig sem szaporodnak ezek a deviáns elemek. Ez is hatalmas pozitívum.
 
Ma még, Európában, mindez (a szocializáció / fajta alapú disztingválás és az alapján különböző büntetési tételek) elképzelhetetlen. De már csak pár év, és fordul a kocka. Visszajön Hitler (vagy sok kis-Hitler minden, a hasonlóan deviáns kisebbségekkel erősen  fertőzött EU-tagállamban), és semmi akadálya nem lesz az ilyen diszkriminációnak. Talán ez lesz a megoldás – ha a még keményebb eszközök nem jöhetnek számításba.

A. Ferenc
Kapcsolódó cikkek: