A Kossuth (ma MR1) Közelről című adásában figyelemreméltó Kesznyéten-riport hangzott el. Ismét bebizonyosodott, mennyire egyoldalú, mennyire uszító az adófizetői pénzből fenntartott, Such-féle cionrasszista "Magyar" Rádió. Monok polgármesterének szavaira viszont oda kell figyelni: megint nagyszerűen szerepelt, minden gondolata "ütött", noha vélhetően inkorrekt módon meg is vágták.

Ha hallani akarjuk az adást, klikk IDE (RealPlayer-nek, Real Alternative-nek vagy VLC-nek telepítve kell lennie!), és húzzuk előre 00:18-ra a csúszkát. A riport legfontosabb párbeszédeit reprodukáltuk. A (gyalázatosan buta, felkészületlen, cigányfajvédő) riporternő, Varga Tünde szavait dőlt betűvel formáztuk.

Először egy Szepessy Zsolttal készített interjú következik, egy gyors bejátszás (Barna bácsi) után, melyet így kommentál Varga:

"- [...] Mondja ezt az a 67 éves férfi, akit még augusztus elején letartóztattak le, ugyanis a telkén lévő kerítésbe áramot vezetett (Kuruc.info: már első kérdésében valójában állít és mocskosul hazudik a szipirtyó. Nem a kerítésbe vezette az áramot, te szemét, hanem a kertben, a büntetett előéletű, Barni bácsi által amúgy etetett, "hálás" C-típusúak által fosztogatott ágyások köré, messze a külső kerítéstől. Varga a médiatörvényt, a közszolgálatiságot és az elemi tisztességet szájba vizelve a továbbiakban is folytatólagosan hazudik, rágalmaz és elhallgat) [...]"

Szepessy: "- Azért tartottam fontosnak [a bácsi felkarolását], mert az első perctől kezdve meg voltam győződve arról, hogy ez a bácsi ártatlan. Azt tette, amit már nagyon sokszor meg kellett volna tegyünk: meg kell védeni a saját tulajdonunkat! Ez a bácsi szimbólummá vált, egy jelképpé lett; annak a jelképévé, aki azt mondja, nem tűri tovább, hogy az ő tulajdonát csak úgy elvigyék, és nem tűri tovább, hogy a munkájának a gyümölcsét más élvezze.

-    Azt hiszem, elég szélsőséges a véleménye: bármi áron megvédhetjük a magunkét? (A riporter újból minősít kérdezés, illetve tények felsorakoztatása helyett.)

-    Én úgy gondolom, hogy a sajátunkat bármi áron meg lehet védeni...

-    Egy emberélet árán is akár?

-    Jelen pillanatban: igen... tehát én azt gondolom, hogy mindenkinek tisztában kell lenni azzal, hogy nem szabad más ember portájára menni, nem szabad más ember vagyonához nyúlni, mert igen, ennek az a következménye is lehet, hogy ez az életébe is kerülhet. Ez a mostani puha jogszabálynak a terméke, hogy a bűnözők azt csinálnak, amit akarnak. Próbálta volna meg valaki pár száz évvel ezelőtt a juhásznak elvinni a nyáját... pár száz évvel ezelőtt se volt rosszabb ember a juhász, mint mondjuk most...

-    De pár száz évvel ezelőtt nem voltak olyan törvények, mint most.

-    Hát ha rossz törvényeket hozunk, olyan törvényeket hozunk, amik azokat az embereket védik, akik minket kifosztanak, akkor buták vagyunk, ha ilyen törvényeket fenntartunk.

-    Nem gondolja, hogy ezekkel a szerintem kemény szavakkal elindíthat egyfajta folyamatot, hiszen aki hallja, amit most ön mond, az arra gondolhat, hogy hát akkor persze, én is megteszem, és holnaptól kezdve lehet, hogy nem egy kesztyéni (Kuruc.info: sic! – Varga még a falu nevét sem tudja. Minden esetben Kesztyént mondott – 18:53-kor, ill. 19:28-kor is. Ez a sötét, gyűlölködő, bűnözéspárti alak vajon mit keres, vajon hogy lehet alkalmazásban a "Magyar" Rádiónál, ha még a legalapvetőbb tényekkel sincs tisztában?!) vádlott lesz, hanem húsz-negyven-ötven-hatvan...

-    Így is lehet gondolkodni, de én inkább úgy gondolkodom, hogy ha ez a magatartás, ez a törvénymódosítás bekövetkezik, akkor lehet, hogy nem lesz egy kesznyéteni eset sem, mert az elkövetők meg fogják gondolni nagyon-nagyon sokszor, hogy ilyen törvények mellett és a törvények ódiuma mellett be merik-e vállalni, hogy más ember portájára bemenjenek. Tehát egy keményebb törvénnyel vissza lehet szorítani a bűnt; én úgy gondolom, hogy egy szigorú, kemény jogszabály alkalmazása nem az eseteket fogja növelni, hanem pont fordítva, csökkenteni fogja az ilyen bűncselekmények számát.

-    Az előbb éppen azt mondta, hogy nem jók a törvényeink. Most pedig azt mondja, hogy szigorúbb törvények kellenek. (Kuruc.info: Varga annyira ostoba, hogy azt hiszi, ha egy törvény rossz, akkor egy még keményebb törvény még rosszabb. Arra nem is gondol, hogy a törvény, amely egy adott pillanatban egy adott helyzetre reagál, arra alapul, elavulhat. Egy cigányfertőzetlen, európai normák szerint élő, így túlnyomó többségében nem bűnöző  társadalomban nincs szükség arra, hogy engedjük a rablók lelövését. Egy cigányfertőzöttben, ahol a cigányok 99%-a bűnöző, van, hiszen ott nagyságrendekkel több a betörés, a rablógyilkosság. Amikor azon törvényünket elfogadták, hogy nem lőhetjük le a betörő bűnözőt, még koránt sem volt ekkora (cigány) bűnözés. Azóta megfordult a helyzet, és a törvény elavult. Ki kell vágni a francba, és bevezetni az amerikait / szlovákot. Hogy lehet, hogy például ez utóbbi ellen nem tiltakozik az EU, hmmm?)

-    Olyan törvényeket kell hozni, egyrészt, amelyek arról szólnak, hogy valaki a saját ingatlanát, a saját tulajdonát bármilyen eszközzel megvédhesse egy behatolóval vagy betörővel szemben. Ha a bűnelkövetőt eközben bármilyen sérülés vagy ne adj' Isten halál éri, akkor ezért a sértettet, tehát gyakorlatilag azt, aki ellen ez a támadás irányult, semmilyen eszközzel ne lehessen felelősségre vonni.

-    Azért ez nagyon szélsőséges gondolat, nem gondolja? (Kuruc.info: Varga, az összes szlovák szélsőséges? Az amerikaiak???? Vajon ők miért puffanthatják le szabadon az otthonukba, birtokukra berontó, okkal feltételezhetően az életükre is veszélyt jelentő erőszakos bűnözőket?Nem véletlen, hogy Felvidéken, ahol katonai erővel verték le a cigány fosztogatókat, a C-típusúak kussolnak, és ez is az egyik oka a gazdaságuk szárnyalásának, amelyről csak ízelítőként egy mai hír ITT. Vargához mindenesetre nyugodtan betörhetnek a "norvégok" éjjel, ő nem tartja helyesnek az önvédelmét.)

-    Nem, én abszolút nem vagyok szélsőséges, sőt, a szélsőség minden formáját visszautasítom.

-    Mi lesz, ha nem szigorodik a törvény, ahogy Ön mondja, akkor egyre inkább megnőhet Monok lakosainak száma?

-    Nem. Ha az a törvény nem szigorodik, akkor előbb-utóbb egyre több ilyen eset lesz.

-    Nem érzi egy kicsit paradoxonnak azt a helyzetet, hogy népi hősként fogadnak és tisztelnek hát elsősorban Monokon egy olyan férfit (Szepessy közbevág: nem!), aki ellen bírósági eljárás folyik?

-    Ez az ember azt tette, amit mindannyian megteszünk és meg kell hogy tegyünk: megvédte a sajátját. Éppen ezért minden tisztelet és elismerés kijár neki. És ezt itt meg is kapja: itt a lakosság is tegnap nagyon nagy szeretettel fogadta."


Ezután következik egy még alattomosabb uszítás: riport két, hangja (és természetesen "érvei") alapján putriscigány monokival (ezúttal a mi kommentárjaink dőlttel - a kérdések kivételével):


"- A monokiak (Varga Tündének és a Such-rádiónak néhány putrilakó = monokiak. Újabb törvénysértő, hazug állítás. Vajon végzett közvéleménykutatást a liba a falu munkából élő magyar őslakosai körében?) azonban, úgy tűnik, másként vélekednek, mint polgármesterük: felháborodottan veszik tudomásul az új lakó megjelenését.

-    Engem nagyon zavar, azért mert van Monokon is, amivel foglalkozzon a polgármesterünk, ne mással foglalkozzon... Itt is nagyon sok hátrányos család él, neki ilyenekre kéne költeni a pénzt, nem arra, hogy a huszadik meg a századik falubúl elhozzon egy ilyen embert.... Mindenkivel, akivel találkoztam, fel van háborodva, hogy mi joga van idehozni egy embert, meg ügyvédet fogadnia. (Kuruc.info: azért, parazita, mert arra költi, fordítja a saját, érted? a saját pénzét és szabadidejét, amire akarja! Miközben te egész életedben a magyar emberek pénzén élősködtél. Világos???)

- Én sírtam, amikor meghallottam... a csalódottságtól... mert szerintem Monokon lenne egy pár olyan ember, akinek tető kéne a feje fölé (megint a magyarok költségén), nem egy olyan embernek ügyvédet fogadni, meg házat venni Monokon, akihez semmi köze! Ott Kesznyéten, ahol lakott ez a bácsi, szerintem ott is van polgármester, meg ott is vannak rendőrök (Kuruc.info: hahaha, jó vicc! Aki nem tudja, milyen állapotok, milyen cigányterror uralkodik Kesznyétenen, egyáltalán: a rendőrség milyen "elrettentő" hatású, az olvassa el az MN nagyszerű cikkét. Arról nem is beszélve, hogy a cigók beígérték a bácsinak, hogy megölik, ha visszamegy... "érdekes" módon ezt a műsorvezető hölgyemény "elfelejtette" közölni, vagy kivágta Szepessy esetleges ide vonatkozó véleményét. Mert menten másképp feküdne akkor a leányzó... Persze, ha az OCÖ meg a többi szenny odaállíttat pár roma őrző-védő testőrt a bácsi mellé, ahogy Bayer – nagyon helyesen – javasolta, akkor minden rendben van. De ennek valószínűsége nulla... ), itt is vannak emberek...

- Ez a többség véleménye?

- Én ahogy visszahallottam úgy nagyjábúl... nagyon ellene vannak...

- Mert a polgármester azt mondja, hogy nagyon örülnek neki!

- Ó hát persze. Tudja ki? Akinek munkát ad! (Mint közismert, a cigányok óriási többsége sem Monokon, sem másutt nem hajlandó fizetett közmunkát sem végezni.)"


Vissza Szepessyhez:
"- Az elmúlt hónapokban nem érte az a vád, hogy elfogult?

- Miért lennék elfogult? Nagyon könnyű Budapestről megítélni a vidéket. Le kell költözni egy pár hónapra, és amikor éjszaka a portáján mászkálás van, akkor lehet, hogy másképp fogja látni a világot.

Ha valaki ennyire fontosnak tartja az értékeit és meg akarja védeni, akkor most miért menekül? (Kuruc.info: Két eset lehetséges.
1.) a luvnya nem tudja, halállal fenyegették meg a cigók a bácsit. De akkor miért újságíró, ha ennyire tájékozatlan, felkészületlen?
2.) nagyon is jól tudja. De akkor miért csúfolják "közszolgálatinak" és, ami még fontosabb, miért adófizetői pénzből üzemeltetik a "Magyar" Rádiót, ha ilyen alapvető, ugyanakkor a fajvédők "érveit" romba döntő információ nem hangozhat el rajta?)

-    Én úgy gondolom, hogy a Barna bácsi abszolút nem fél. Gondolkodás nélkül visszamenne Kesznyétenbe a házába. Amiért nem tud visszamenni, az az, hogy a bíróságon olyan határozat született, hogy lakhely-elhagyási tilalmat kapott, és Monokon kell tartózkodnia..."
Ezután a hazug riporternő kifaggatta Barna bácsit is arról, hogy mit gondol arról, hogy példakép lett. Csak egy kis rövid részlet:
"- Megbánta, amit tett?
-    Nem."

Kedves Olvasóink! A fent látható felkészületlenség- és csúsztatás-orgia megint csak bebizonyítja, hogy a "Magyar" Rádió olyan messze van az objektivitástól, mint Makó Jeruzsálemtől. És ezt tartják fent adófizetői pénzből, ezt a pofátlanul uszító, idegen érdekeket szolgáló rádiót. Igen, Kedves Olvasónk, az Ön pénzéből is! Such rádióelnök és sleppje megválasztását köszönjék meg az MSZP-SZDSZ-nek és a Fidesznek, ugyanis Orbán emberei is rá voksoltak.

Kuruc.info – Arppi S.