Még egy hatalmas pofon a nyugati sajtót, BBC-t (!!) rasszizmussal teleóbégató, a magyarság megbecsülését, elhelyezkedési, munkavállalási lehetőségeit, a Magyarországra irányuló turistaforgalmat mind-mind rendkívül hátrányosan befolyásoló nyilatkozatokat tevő Mohácsi Viktóriának. A BORS cikke következik.

"500 ezer forintért kellett meghalnia Tibor családjának?   

2008.11.05. 08:00

Sörétes puskával lőtték fejbe és nyakon Nagy Tibor feleségét és rokkant bátyját a Borsod megyei Nagycsécs Dózsa utcájában. A rokonok szerint azért, mert a családfő nem tudott kifizetni félmillió forintot a faluban dolgozó uzsorásoknak. A rendőrség nem kommentálta lapunk értesüléseit.

A hajnali halottvirrasztás nappal is folytatódott a nagycsécsi romasor tengelyét jelentő Dózsa utcában. A Molotov-koktéllal felgyújtott, teljesen kiégett ház előtt szomorú szemű cigánylány ácsorog.

– Marika, aki süketnémának született még most is várja haza édesanyját – panaszolja zokogva Attila bácsi, a kislány nagyapja, a fejbe lőtt Éva édesapja. – Kik képesek ilyenre - értetlenkedik az öregúr. Megmutatja a házat, amelyet a lángok teljesen felemésztettek. Már nem javíthatják ki a romokat az önkormányzattól várható anyagi segítséggel sem.


A "falu rossza" (balra) mindent tagad, a túlélők pedig nem mernek beszélni. Fotó: Takáts Péter.


És hogy kik ezért a felelősek? Az életben maradt családfő, Tibor, aki dolgos feleségét és rokkant bátyját veszített el a támadásban nem mer beszélni. Apósa, Attila bácsi már célozgat.

- Ha nagyobb darab ember lennék, sokat mesélhetnék, de egy ilyen öreg mikulást könnyen nyakon hajítanak, ha sokat jár a szája.

A faluban mindenki jól értesült. A szomszédok közül sokan a családfő, Nagy Tibor unokatestvérét, Balogh Bálintot okolják. (Kuruc.info: biztosannemcigány... lásd a képét fent, vezetéknevét, níípes családi kapcsolatait, előéletét, ja és persze azt, hogy uzsorás...) Nem teljesen alaptalanul. A férfi már két faluból, Ároktőről és Tiszapalkonyáról is elmenekült családjával, mert nem tudta kiegyenlíteni tartozását hitelezői felé. Most azonban állítja: semmi köze a dologhoz.

– Februárban szabadultam, mert munkáltatói igazolásokat hamisítottam szegény romáknak, akik azokkal vettek fel kölcsönöket. Sokszor bajba kerültem már, de Tibiék fejére nem én hoztam a szerencsétlenséget - állítja a "falu rossza". – Tibi sokkal tartozott a helyi "kamatos pénzeseknek". Lalinak 300 ezerrel, Csabának pedig 200 ezerrel lógott - jelenti ki a falu száján meggyanúsított férfi. - A múltkor Lali előttem jelentette ki, hogy ha Tibi nem fizet, vége van - teszi hozzá az unokatestvér. (Kuruc.info: remélem, a rendőrség már be is fejezte Lali és Csaba kihallgatását. Ha nem, akkor... Nem is folytatom...)

Bálint és a faluban sokan mások is úgy tudják, Tibiéket már korábban is sarokba szorították az uzsorások. - Volt egy nagyobbacska házuk, azt már elvették tőlük egy 300 ezres tartozás miatt - folytatta Bálint. A falu boltosa, Laci, egy leszerelt rendőr is megerősíti, hogy Nagyék nem mindig laktak a romasoron. Sőt: az ex-zsarutól azt is megtudjuk, az elmúlt napokban mást is megtámadtak már Nagycsécsen kamatos pénz miatt. (Kuruc.info: uzsorások támadtak ott is! Persze a zsIndex és a többi fajvédő szennymédium valahogy nem közölte ezt a tényt. Sem. [Lásd a zsIndex kapcsolódó, fajvédő cikkét ITT])

– B. Janit az utcán verték szét. Az orrát és a bordáit is eltörték, mert nem tudott fizetni - jelenti ki az közegből lett boltos. - Erről miért nem beszél senki? - méltatlankodik. Egy korábbi ügyet is felelevenít a volt rendőr. Mint mondja, 5 éve a már említett Laliék komoly verekedésbe kerültek egy másik családdal - szintén uzsorapénzek miatt.

A rendőrség nem kívánta kommentálni a Bors tudomására jutott információkat. Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőrfőkapitányság szóvivője elmondta, folytatják a nyomozást, de annak érdekeire tekintettel további információkkal nem szolgálhatnak.

A falu vezetője sem nagyon tud a településén nagyban folyó kamatozásról. Gulyás Ottó polgármester szerint nincs értelme uzsorázni olyan szegény környéken, mint a Dózsa utcai romasor.

- Ezek az emberek olyan szegények, hogy már nincs mit elvenni tőlük, ha nem tudnak fizetni - jelenti ki a polgármester. (Kuruc.info: hülyeség. Hát hol virágzik az uzsorafelvétel, ha nem a szegények között. Talán a milliomos cigányok körében?!) Ugyanakkor hozzáteszi: egy-két verekedésre már került sor a településen, mert valaki valakinek nem tudott megadni valamilyen pénzt. (Kuruc.info: tetszik látni? Elismeri ő is, hogy a cigány [még egyszer szájbarágósan hagsúlyozzuk: az ex-SZDSZ-es(!) Mali Zoltán is beismerte, hogy, legalábbis Dél-Magyarországon, kivétel nélkül minden uzsorás cigány! Aki nem hiszi, olvassa el EZT és az onnan visszafelé linkelt cikket] uzsorások már többször is befenyítették adósaikat.)

M. Kovács Róbert"

(BORS; a cikkhez tartozó kommenteket is érdemes elolvasni)

Kuruc.info: ehhez nem kell kommentár. Várjuk Mohácsi Viktória és - az egy darab Lakatos Attila kivételével - az összes cigányvezető bocsánatkérését, a nyugati lapokban, a BBC-n helyreigazítás-lehozását. Valamint, természetesen, azt, hogy végre fogják meg keményen a cigány uzsorásokat.

Lefogadom, várakozásom naív, és nem történik semmi. Ahogy eddig semmi, hasonló esetben sem történt; kezdve a Moszkva téri Jauzsika-üggyel, folytatva a tiszaroffi és faddi öngyújtogatásal, egészen a lövöldözésig Nyíradony-Tamásipusztán (bővebb infó és lista ITT).
Igenis ki kell követelni, hogy Mohácsivész Shittória álljon a nyilvánosság elé, és kérjen bocsánatot az előítéletességéért! Mert hogy bizonyítéka egy szál sem volt, az biztos! Hacsak az nem, hogy az érintettek azt hazudták, soha nem álltak kapcsolatban uzsorással. Hát ez aztán adu-ász bizonyíték: főleg, ha hozzáadjuk a legendás cigány "igazmondást": "meglehet, ott sem vótam"...
Beérik lassan Vikike vetése. Amikor egyesek etnikai konfliktust meg polgárháborút emlegetnek, én, megmondom őszintén, kinyírt vidéki fehér nénikéket vizionálok (lásd Gadna). Ha eldurvul a helyzet, akkor ki fogja elővenni a Mohácsi klánt például? Mert ebben a suttogó propagandában komoly részük van a fajvédőknek, az tuti.

Kapcsolódó: Cigányszervezet- sz@rkeverés a dupla gyilkosság kapcsán: keményen helyrerakjuk + helyi beszámolója
Kuruc.info - A.S.