Nagyon-nagyon-nagyon sok cigányos levelet kaptunk, alig bírjuk feldolgozni őket. Ha papíron kapnánk mindezt, kb. így nézne ki szerkesztőségünk:



(a grafika eredetije ITT)

Akit elsősorban a Reakció blogbeli kommentekben található vádaskodás helyretétele érdekel, menjen rögtön a cikk utolsó blokkjára.

Kezdjük egy kiskunlacházi olvasónk levelével:

Tisztelt Szerkesztőség!
 
Kiskunlacházi vagyok, most értem haza a munkából.
Sajnos a hír nem igaz, miszerint Sztojka Miki vargát rántott! (Kuruc.info: kapcsolódó cikk ITT)
Valami gyógyszert valóban beszedett, de nem lehetett otthon elegendő neki ( én adtam volna kölcsön szívesen :) ), így túlélte a drámát. Szerintem eljátssza a hattyú halálát, hogy a fajvédőknek megessen a szívük rajta.
Délelőtt folyamán volt nála egyik helyi háziorvos, és egy ismerősöm saját szemével látta: ergo él a disznó!
 
Üdvözlettel: XY (Kuruc.info: Olvasónk védelme és biztonsága érdekében, bár csak monogrammot adott meg, azt is kitöröltük.)
 
Kérem, hogy nevemet ne tegyék közzé, és ne hivatkozzanak rám az üggyel kapcsolatban! Sajnos nem abban az országban élünk egyelőre, ahol a cigányokkal kapcsolatos dolgokat egy magyar ember nyugodtan felvállalhatná! Köszönöm megértésüket!
 
Egyébként az aláírásgyűjtés szépen halad :)

********************

Vállas cigány rendőr rokonokkal:



(eredeti méretben ITT)

Kuruc.info: mindezen cigánynépszerűsítés adófizetői pénzből megy. Amit, ugyebár, fordíthatnának rendőrőrsök létesítésére, fenntartására is. Hogy valóban legyen értelme a dolognak.

********************

T. Szerkesztőség!

Először is, kezdeném azzal, hogy én Szolnokon lakom, illetve gimnáziumba járok harmadik éve. Mint tudjátok(legalábbis gondolom),Szolnok finoman szólva a fertőzött területek közé tartozik, kiváltképp a Széchenyi lakótelep.

A lényeg a következő:

A 24-es autóbusz arra jár, és ezáltal gyakrabban talál rajta az ember ilyen ritka állatfajt. A mai nap hazafelé jövet iskolából szállunk fel a buszra szép számmal, és a 3. ajtónál ott szerencsétlenkedett (vagy éppen balhét keresett) egy, hát nem akarok hazudni, de nem volt több 12 évesnél idősebb putris. Természetesen kedvenc elfoglaltsága a felszállókat levállalni, mert az olyan kemény dolog, illetve a kapaszkodón húzódzkodni. Engem is levállalt, de mivel én 1-2 cm híján 2 méter vagyok, mire felléptem a lépcsőről, inkább úgy döntött hogy beljebb húzódik... Amint viszont beálltam a csuklóba, és a busz elindult vígan elkezdte felhúzni magát, persze a többi szerencsétlen bíztatta. A MOL kútnál van egy éles kanyar, ott a retkes elvesztette egyensúlyát, és nekitalpalt az ajtó üvegének... ki is rúghatta volna, teszem hozzá. Ott kellett volna hátbaverni...

Persze senki nem szólt rá (én se, pedig kellett volna, szégyenlem magam), de végülis megunta. Ezután hátraszaladt, és hátul volt egy idősebb úr, na neki elkezdett megint tornázni, és sajnos nem láttam, csak csörömpölésre figyeltem fel, majd látom hogy az úr ingerlékenyen magyaráz neki, ő meg összesz*rva magát már fénysebességgel a második ajtóhoz takarodott, jelzett, és szerencséjére gyorsan le is szállt, majd nagy ívben kiröhögte magát hogy ez mekkora poén volt.

A többi féreg is hátra-hátra pillantott, majd ők is leszálltak. Ezután hárman hátramentünk, és megkérdeztük, hogy történt-e bármiféle baj, lett-e anyagi kár, esetleg megsérült-e az idősebb férfi. Szegény örült neki hogy odamentünk, legalább ki tudta adni magából a mérget, és elmondta, hogy baj nem lett, üdítőket meg poharakat vitt, és nekicsapódott a retkes jóvoltából a korlátnak, de csak a zacskó szakadt ki.Megkérdeztük hogy segíthetünk-e valamit, mondta hogy nem, minden rendben van.

3 nagy hibát követtem el:
1-Nem ordítottam le a fejét(nagyon erős hangom van) amikor még majmot játszott
2-Nem álltam elé amikor le akart szállni
3-Nem kevertem le neki két büdös nagy pofont, akkorát hogy csengjen a füle...

Ez ebben a hónapban már nem az első eset, hogy taknyos cigányok játszák magukat, és sajnos a Széchenyin, és a Vasútállomáson egyre több az ilyen incidens.

Mivel a drága rendőrség is olvassa az oldalt, szeretném tőlük így névtelenül, mint ember az embertől, megkérdezni, hogy miért nem lehet tenni ez ellen? Én nem tudom elképzelni azt, se a REBISZ-ről, se másról a rendőrség kötelékében, hogy ennyire ki akarnának szúrni a magyarral... (Kuruc.info: pedig ha tényleg az izraeli áttelepülést készítik elő, akkor már érthetővé válik, miért csinálják mindezt...) Én úgy tudom hogy a rendőrök is ugyanolyan emberek mint az idősebb úr, mint egy tanár, vagy mint én... Ők is magyarok, nekik is elegük kell hogy legyen ebből a mocskos zsidó- és cigánybűnözésből, hát kérdem én, miért nem tesznek ellene semmit? Miért nem szállnak szembe a felsőbb vezetéssel? Én azt értem, hogy ez nekik munkahely, és akármennyire utálják is, ezt kell csinálniuk, de kérdem én, meddig lehet ezt tűrni? Meddig tudják tűrni? Az ország lassan elvész, az egykor oly dícső magyar nép semmibe vész, az összes környező ország rajtunk röhög, miért? MIÉRT? MIÉRT? Nem várok tőlük választ, csak arra kérem a T. rendőröket, hogy nézzenek magukba, és válaszolják meg némán a kérdést, amit feltettem... Én nem azt mondom, hogy irtsuk ki az összes cigányt, zsidót, négert, stb, hanem azt, hogy szedjük össze magunkat, és tegyünk valamit ellenük, mert ez így nem állapot.

Miért nem lehet most azt csinálni, mint 60-70 évvel ezelőtt, hogy ha meglátták a csendőrt, akkor bemenekültek a putriba? Akkor miért nem volt ennyire magas a c. bűnözés? Tudom, nem kell megmondani, mert képen vágták puskatussal, és ez elég volt hogy befogják... És nehogy azzal jöjjön nekem valaki, hogy "fasizmus" meg "rasszizmus", mert rohadtul nem... ezek szerint a szlovákok, finnek, stb rasszisták? Még mindig létezik két náci ország? (Kuruc.info: Olaszországot, Csehországot, Spanyolországot még tegyük oda a listára...) Francokat...szerintem mindenki tudja hogy mi a helyzet a törvényeik, és a mi törvényeink között...egyszerűen megszorítják őket és kész, mi meg nem...nagyszerű...

Ez a vége már igazából kitört belőlem, mert nagyon elegem van abból ami itt folyik, és én nem szeretném, ha úgy kellene felnőnöm, dolgoznom, hogy várhatom mikor kötnek belém, mikor törnek be, és még folytathatnám. De biztos túl ostoba vagyok, és azzal a pici agyammal nem bírom felfogni a dolgokat...Szebb jövőt!

********************

Tisztelt Szerkesztőség!
 
A csatolt mellékletben megírt történetet szeretném ismertetni Önökkel, mely újabb bizonyítéka a dühöngő cigánybűnözésnek, ami mint tudjuk, valójában nem is létezik…
Még fel sem ocsúdtam a kiskunlacházi tragédiát olvasva, már egy újabb eset, ráadásul ez közvetlen érint is abból a szempontból, hogy a Balaton déli partján fekvő Fonyód városában él az áldozat, hozzám hasonlóan. Itt eleddig nem voltak jellemzőek a hasonló támadások, a Balaton partja ebből a szempontból viszonylag tiszta. Most sem konkrétan itt történt az eset, hanem Somogy megye belsőbb részében, ahol már sokkal inkább vannak problémák…
Az áldozatot személyesen nem ismerem, miként sajnos nem is voltam ott a történések színhelyén, de értesültem a dologról, és én nem tudok elmenni szó nélkül mellette. Bár itt hála Istennek nem történt a kiskunlacházaihoz hasonló végkimenetelű tragédia, mégis egy újabb bosszantó, tanulságos esemény, mellyel még sem foglalkoznak igazán.
Szerencsére Önök nem rejtik véka alá a valós problémákat, ezért is bízom benne, hogy Önökön keresztül nem marad a történet rejtve, nyilvánosságra kerülhet.
Nem tisztem minősíteni, hogy ez a dolog hírértékű, vagy sem, nem gondolom, hogy szenzáció hajhász lennék, de azt igen, hogy ezekről a dolgokról igenis beszélni kell!
Az Önök legjobb belátására bízom, hogy megjelentetik-e honlapjukon vagy sem, de azt remélem, hogy eljön még az az idő, amikor mind kevesebb hasonló bűncselekményről, ne adj Isten tragédiáról kelljen írniuk…
 
Szebb jövőt!
 
G. Tamás

"Mert ugye nincsen cigánybűnözés...
Nem régiben történt szűkebb hazánkban a következő megdöbbentő történet. Egy fonyódi, tizenéves középiskolás lány hazafelé tartott kaposvári iskolájából vonattal a jól ismert, „rendkívül színvonalas” vasúti nyomvonalon. A lány teljesen gyanútlanul a megszokott módon foglalt helyen a vasúti szerelvény egyik kocsijában, majd várta, hogy minél előbb végre hazaérhessen.
Az út a szokásos módon lassan, döcögve telt, amikor Kaposvár és Fonyód között valahol félúton szépen elnéptelenedett az adott vagon. Később, tudatosan, keresve a lehetőséget, felmérve a helyzetet, három cigány fiatal fiú szállt fel az adott kocsiba, a gyanútlan lányt látva.
Amikor a vonat elindult az állomásról, és a fiúk megbizonyosodtak zavartalanságukról, nem is húzták tovább az időt… A lányhoz léptek, a már ismert flegma módon szólongatták, fenyegető stílusban. A lány megilletődötten, szótlanul ült a helyén. Ekkor a fiúknál elszakadt a cérna, a lány értékeit követelték, haját tépték, majd konkrétan hárman estek neki, és „hatalmas bátorsággal” alaposan elverték…
Egy telefonnal biztosan gazdagabbak lettek, mert ugye nincsen cigánybűnözés. Természetesen az esetről szó sem esik, mindenki mélyen hallgat róla, pedig hallva az elkövetők brutális gátlástalanságát elgondolkodtató az eset. Még jó, hogy nemi erőszakra nem került sor, de talán ez sem sokon múlott.
Az eset eredménye pedig nem az, hogy az elkövetőket megtalálják és megbüntessék őket, hanem az, hogy van egy meggyötört, rettegő fiatal lány, sőt nem is egy. Az incidens óta több diáklány is más alternatívát keres a hazautazásra Pécsről, Kaposvárról, mert félnek az ominózus vasúti vonalon utazni. Pedig ez a vasúti vonal mindig is a diákok által választott hazautazás egyik legegyszerűbb módját szolgáltatta. Hatalmas szégyen, hogy senki nem tesz semmit, ezáltal az aggódó fiataloknak és szüleiknek igazuk van, hogy nem lehetnek biztosak biztonságukban ott, ahol a jelek szerint teljesen védtelenek.
Magyarország, Somogy megye, 2008. december. Mert ugye nincsen cigánybűnözés…"


********************

Nincs cigánybűnözés
 
Tisztelt Szerkesztő! Az alábbi eset ma éjszaka történt meg velem, amikor hazafelé tartottam.
Körülbelül 40 perccel ezelőtt akarták átvágni a torkomat Budapest egyik "frekventált" környékén, a VIII. kerületi Magdolna utcában. Aki ismeri a Józsefváros ezen részét (Lujza utca, Kálvária tér, Magdolna utca, stb.), feltételezem nem lepődik meg különösebben mindazon, amit volt "szerencsém" átélni.
Már többször említettem, hogy fényes nappal sem leányálom errefelé flangálni, sötétedés után pedig egyenesen életveszélyes, mégis nap, mint nap kénytelen vagyok dacolni a veszéllyel, hiszen itt lakom... Így jártam.
Épp hazafelé siettem, majdnem letört a fülem, a kabátom pedig átfagyott, ahogy annak a rendje, amikor is szembetaláltam magam 5-6 jól megtermett rétiniggerrel. Gondoltam rendben elmegyek mellettük, legrosszabb esetben beszólnak valami elméset, ahogy szoktak, de nem lesz probléma. Na persze, ahogy azt Móricka elképzeli...
Már jó messziről kiszúrhattak maguknak, mert ahogy a közelükbe értem, varázsütésre körbezártak. Nem kell ecseteljem, be voltam szarva rendesen, tudtam, hogy itt komoly bajok lesznek. Néztem hogyan menekülhetnék, de hiába kerestem a megoldást, egyszerűen nem volt kiút.
Az egyik tetves előkapott egy batár nagy kést és a gyomromnak szegezte, majd pénzt és az értékeimet követelte, azzal fenyegetett, hogy elmetszi a torkomat, ha nem engedelmeskedem. Kissé remegő hangon válaszoltam, hogy pár száz forint van nálam, ha kell vigyék, van még néhány szál cigim , de más semmi, szegény vagyok mint a templom egere.
Erre elkezdett az egyik kokeró a zsebembe matatni, én pedig tudtam, hogy itt a vég, hiszen a kabátom alján ott lapult a mobilom, egy iPhone 3G (Kuruc.info: esetleg be lehetett volna mesélni nekik, hogy "á, az csak egy iPod Touch [2G]" – végül is, külsőre eléggé hasonlóak, és egy cigány úgy sem tudja elolvasni a feliratot...). Ha a kezükbe kerül, jó esetben is több tízezres kár ér, ráadásul fel is koncolnak, amiért megpróbáltam átverni őket. Tudtam, hogy cselekednem kell, méghozzá azonnal.
Összeszedtem minden bátorságomat és amilyen erősen csak tudtam, gyomron rúgtam a bökőt szorongató cigót, aki hála a jó égnek elterült a földön, mint egy zsák krumpli. Drága jó acélbetétes, hányszor húztál már ki a bajból...
Rögtön ezután futásnak eredtem és minden bizonnyal megdöntöttem Usain Bolt szédületes világcsúcsát. Hátra sem mertem nézni egészen a kapunkig, felrohantam a másodikra, most pedig itt vagyok és még mindig reszketek, mint a nyárfalevél...
Érdekes, valahogy soha nem a fehérek próbálnak belém kötni, kirabolni, kivétel nélkül roma származású honfitársaimmal gyűlik meg a bajom. Normális az, hogy rettegésben kell élnem a saját hazámban? Hol vannak ilyenkor a térfigyelő kamerák és a rendőrök? Meddig kell még tűrnünk? Nem volt még elég áldozat?
Én mondom, előbb-utóbb háború lesz!

XY (Kuruc.info: a név itt állt, de arra nézve támpont nélkül, lehozhatjuk-e. Emiatt kihúztuk. Szépen kérünk mindenkit, közölje, lehozhatjuk-e a nevét, amennyiben aláírja levelét!)

********************
Tisztelt Kuruc.info,

szeretnék Önökkel megosztani valamit, amit a főiskolám honlapján találtam. Kíváncsi lennék a kommentjükre.
Az email címemet és nevemet kérem ne írják ki ha esetleg kikerül ez az oldalra, sajnos a szie nem a jobboldaliságáról híres az utóbbi időkben.

ROMOLÓGIAI KUTATÁSOK A SZIE GTK-N 2008-BAN
 Nagy Pál, 2008/11/28 07:14
 
Az OKM által támogatott programot 2007. október 1. és 2008. április 30. között bonyolítottuk le. A kutatás a SZIE GTK-n, a Szociológia Docentúra épületében található ciganológiai/romológiai gyűjtemény feltárására építve, digitalizálható szöveggyűjtemény összeállítását tűzte célul, amely a magyarországi cigányság történelmének, népi kultúrájának és társadalmi helyzetének iskolai oktatását segíti.
 
Romológiai kutatások a SZIE GTK-n 2008-ban
Nagy Pál 2008. november 27.
 
„Romológiai gyűjtemény tudományos feltárása és módszertani tanulmányok írása".
Az OKM által támogatott programot 2007. október 1. és 2008. április 30. között bonyolítottuk le. A kutatás a SZIE GTK-n, a Szociológia Docentúra épületében található ciganológiai/romológiai gyűjtemény feltárására építve, digitalizálható szöveggyűjtemény összeállítását tűzte célul, amely a magyarországi cigányság történelmének, népi kultúrájának és társadalmi helyzetének iskolai oktatását segíti.
A munkában a SZIE GTK négy munkatársa, valamint a Cigány Néprajzi és Történeti Egyesület két tagja vett részt.
A kutatás eredményeként létrejött szöveggyűjtemény két részből álló kézirata közel száz dokumentumot és hat szaktanulmányt foglal magában. A kéziratot 2009-ben két kötetben tervezzük kiadni:
I. rész: Dokumentumok
II. rész: Módszertani tanulmányok.
 
 „Cigány katonák a magyar hadtörténelemben"
Ez a program a SZIE GTK-nak a Honvédelmi Minisztériummal és a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemmel kiépített kapcsolatrendszerébe illeszkedik.
A kutatás első részében a GTK 2008. január és október között a levéltári forrásfeltárást koordinálta. A ciganológiai gyűjtemény vezetőjének irányításával összesen 23 fő dolgozott a programban, a SZIE GTK munkatársai, levéltárosok, valamint a Cigány Néprajzi és Történeti Egyesület tagjai.
A 14 hazai levéltárból feltárt 3000 oldalnyi dokumentációt a ciganológiai gyűjteményben helyeztük el. Jelenleg az anyag rendezését, csoportosítását végezzük.
Az eddigi kutatás azt igazolta, hogy a hazai cigányság többsége a 19-20. században letelepült volt, beletartozott a társadalomba és a nem cigányokhoz hasonlóan részt vett a sorsfordító eseményekben. A cigány férfiaknak a két nagy világháborúban való részvétele pedig szoros összefüggést mutat a polgárosultsággal és az urbanizációval. 
A kutatást 2009-ben folytatni fogjuk, részben további forrásfeltárással, részben pedig a már rendelkezésre álló források esettanulmányokban történő feldolgozásával.
A munkát a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemmel közösen összeállított, a felsőoktatásban segédanyagként használható szöveggyűjtemény kiadása zárja majd le.

Kuruc.info: a szokásos cigánymosdatás, lásd ezzel kapcsolatban még a Gábor Áron-hazugságokat. Közismert tény, hogy cigányaink valóban igen aktívak voltak a háború idején. Vagy itthon raboltak, loptak,  kihasználva azt, hogy kevesebb a csendőr (mert elvitték őket katonának), vagy, ha esetleg a fronton voltak, ott agyba-főbe loptak, dezertáltak, átálltak; nem csoda, hogy annyiukat helyben kivégezték. Biztosan ok nélkül, persze.

Ugyanaz ment nálunk is, mint Finnországban – ezzel kapcsolatban forrásokért lásd EZT.

********************

Tisztelt szerkesztőség!
A "Lacháza-médiaszemle - frissítés: néphazis mocskolódó telefonszáma" rovatban a médiumok felsorolásánál kihagytak egyet! A HírTV is tudósított, ugyanis én ott követtem délután az eseményeket!
Csak gondoltam megemlítem önöknek! Most is ott nézem a [Hír TV-n; többször, vágatlanul leadták benne a polgármester beszédét] Riasztást! A szánalmas tv2 és RTL Klub persze, hogy nem közvetítette!

Tisztelettel: Zolee

Kuruc.info: Köszönjük. Természetesnek vettük, hogy a jobboldali(bb) médiumok (HírTV, Echo, Magyar Nemzet, Magyar Hírlap stb.) bőven foglalkoztak a témával, ezért nem foglalkoztunk velük.

********************
Köv. levelünk egyenesen egy polgármestertől érkezett:

Tisztelt Szerkesztőség!

Először is gratulálok az oldahoz. Sajnos csak nagyon kevés ilyen médium van, amelyből egy másik nézőpontból is megismerhetjük a tényeket. De még sokáig dícsérhetném a lapot, de nem ezért ragadtam drótot. Kérem, hogy a nevemet ha lehet ne jelentessétek meg nyilvánosan. Én egy kis település polgármestere vagyok és nagy aggodalommal figyelem a cigánybűnözés alakulását hazánkban. Nekem lenne egy régen dédelgetett ötletem:

Hozzunk létre egy pénzügyi alapot és ebből vásároljunk ingatlanokat a Rózsadombon, szájtépő politikusok környezetében, jogvédők szomszédságában és adjuk bérbe a legaresszívabb cigánycsaládoknak. Hiszen nekik is joguk van lakóparkban politikus szomszédjában lakni nem?

Aztán ha a nyavajás politikus csemete nyakából kitépik a mobilt, ha naponta rabolják ki az asszonykát, hátha megszűnik a hírzárlat. Talán a parlamentben is más jogszabályok készülnének, Talán a bíróságokon is gyorsabban példásabb, életközelibb ítéletek születnének. Szerintem igen! És akkor papoljanak a fajvédő barátaink.

Szerintem sokan csatlakoznának a dologhoz, olyanok akiket megloptak, megkárosítottak már. Több vállalkozónak is említettem már és eddig csak támogató véleményeket kaptam. Kíváncsi lennék másoknak mi a véleménye erról.

Ha érdektelennek találjátok, akkor dobjátok ki a levelet.

Tisztelettel:
XY (Kuruc.info: megint csak: tessenek nyilatkozni, a név lehozható-e!)

********************

Kiegészítés az 'Uzsora"civilizáció"' cikkhez

Már nem lepődünk meg, hogy a 168 Tóra megint jó nagyot hazudik uzsorásügyben.
 
Ezt bírták leírni: "Az uzsora ugyanis önmagában nem bűncselekmény."
 
Tipikus esete annak a hazugságnak, amit az igazság elhallgatásával hoznak létre. Széles körben ismert, hogy miféle uzsorás ügyekről van szó:
primitív, iskolázatlan cigányok többé-kevésbé erőszakkal a piaci kamat akár több ezerszereséért adnak pénzkölcsönt, és a kamatokra hivatkozva az adós minden lehetséges vagyonát megszerzik.
Ez az uzsora, amiről szó van. Ezt a Büntető Törvénykönyv engedély nélküli pénzügyi szolgáltatásnak hívja.
De ne vágjunk a közepébe. Kezdjük ott, hogy az uzsorások akkor is "adtak kölcsönt", ha kellett, ha nem, és a kamatok beszedése során minden eszközt megengedtek maguknak:
 
Btk.174. § Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, amennyiben más bűncselekmény nem valósul meg, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Btk.176. § (1) Aki másnak a lakásába, egyéb helyiségébe vagy ezekhez tartozó bekerített helyre erőszakkal, fenyegetéssel, hivatalos eljárás színlelésével bemegy, vagy ott bent marad, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki másnak a lakásába, egyéb helyiségébe vagy az ezekhez tartozó bekerített helyre, az ott lakónak vagy azzal rendelkezőnek akarata ellenére, vagy megtévesztéssel         a) éjjel,    b) fegyveresen,     c) felfegyverkezve,   d) csoportosan bemegy vagy ott bent marad.
(4) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott cselekményt a (2) bekezdésben írt módon követik el.
 
Másrészt az uzsora bűntett, ahogyan azt az előbb megállapítottuk:

Btk. 298/D. § Aki pénzügyi szolgáltatási vagy kiegészítő pénzügyi szolgáltatási tevékenységet törvényben előírt engedély nélkül végez, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A 1991. LXIX. Tv. (Hitel-pénzpiaci tv. (Hpt)) 3. § (1) bekezdése értelmében pénzügyi szolgáltatás az üzletszerűen forintban, illetve devizában, valutában
a) betét gyűjtése és más visszafizetendő pénzeszköz - saját tőkét meghaladó mértékű - nyilvánosságtól történő elfogadása,
b) pénzkölcsön nyújtása,
 
Amennyiben az uzsorások egedély nélkül végeztek "pénzügyi szolgáltatást" - és ez nyilván így volt - akkor minden visszajár a hitelezettnek, mivel az uzsora célja egyértelműen rosszhiszemű volt: a fenyegetéseket, és az ingatlanok megkaparintását aligha lehet másképp értelmezni. Még akkor is visszajár, ha a "pízt" időközben felélték.

Ptk.361. § (1) Aki másnak rovására jogalap nélkül jut vagyoni előnyhöz, köteles ezt az előnyt visszatéríteni.
(2) Nem köteles visszatéríteni a gazdagodást az, aki attól a visszakövetelés előtt elesett, kivéve ha
a) számolnia kellett a visszatérítési kötelezettséggel, és felelőssége a gazdagodás megszűnéséért megállapítható, vagy
b) rosszhiszeműen jutott a gazdagodáshoz.
 
Az uzsorások mellékesen a jövedelmüket sem vallották be az adóhatóságnak:

2003. évi XCII. törvény az adózás rendjéről
14. § (1) Az adózó az adó és a költségvetési támogatás megállapítása, megfizetése (kiutalása) érdekében köteles törvényben vagy e törvényben előírt:
a) bejelentésre, nyilatkozattételre,
b) adómegállapításra,
c) bevallásra,
d) adófizetésre és adóelőleg fizetésére,
e) bizonylat kiállítására és megőrzésére,
f) nyilvántartás vezetésére (könyvvezetésre),

g) adatszolgáltatásra,
h) adólevonásra, adóbeszedésre
(az a)-h) pontban foglaltak együtt: adókötelezettség).
   
Ki állítja még mindig, hogy az uzsorások ellen nem lehet eljárni?!
  
k.i.

********************

Van a cigánykérdésnek kis hazánkban egy máig nagyon kevéssé ismert vonatkozása, és ez a zálogtevékenység. Egy ismerős az utóbbi időben több zálogházban is dolgozott, az alábbi információk tőle származnak. Aki nem hiszi, hogy igazat írok, annak nagyon könnyű dolga van: térjen be egy ékszerekkel foglalkozó zálogházba, és válogasson egy órácskát az áruból. Közben figyeljen és számoljon. Cikkem elolvasása után nem fogja meglepetés érni.
Először nézzük, kik is térnek be leggyakrabban a zálogházakba. Nem reprezentatív felmérésem alapján az ékszert eladásra kínálók 80%-a cigány. Persze lehetséges, hogy kicsivel nagyobb az arány, én az ott dolgozók megkérdezése alapján írom ezt. Nekem mindenesetre ez a becslés kevésnek tűnt, tekintve, hogy akárhányszor csak bent voltam, kizárólag cigányokkal találkoztam.
Ezen a cigányok nagy többsége gondozatlan, szakadt, koszos – nem túlzok, soha ki nem mosott, mocskos – ruhában jelenik meg, személyes higiénéről nem is beszélnék, mert ami nincs arról minek… így természetszerűen igen irritáló, erős testszaguk van, magyarán büdösek, de nagyon. Kevesebben vannak azok, akik rendesen kiöltözve jelennek meg, drága ruhában, agyonékszerezve parádéznak, ők parfümtől bűzlenek.
Kinézettől függetlenül a viselkedésük nagyjából egyforma: nagy hangon kiabálnak, erőszakosak, minden alkalmat megpróbálnak megragadni a lopásra, ahol lehet bepróbálkoznak. Jó példa erre, amikor új eladó kerül az üzletbe. Ki akarják vetetni vele az egész tálca ékszert, jóformán kitépik az eladó kezéből az ékszert, és ha nem figyelnek oda egy percig rá, akkor egyszerűen elszalad vele. Gátlástalanul kiabálnak az alkalmazottakkal – „de márpedig az tiszta arany! Nem üreges! Én hazudok, én hazudok?! Maga hazudik!!!" – mindenre alkudni akarnak – „az kevés! A másiknál többet adnak érte! Akkor is kevés!!!" –, fenyegetőznek, hazudoznak, és sóváran lesik a másik mit vitt be és mennyit kapott érte. Mondom, viselkedésben nincs eltérés a gazdag és a szakadt között.
Természetesen sokan családostól járnak zálogozni, hadd tanulja a gyerek idejében a szakmát. Ha a purdéra nem figyelnek oda, az gátlástalanul lop, semmit nem lehet egy pillanatra sem kint hagyni, mert annak lába kél. Néha úgy néz ki, mintha a kölykök már reflexből lopnának, és amikor rákiabálnak az alkalmazottak, csak akkor kapnak észbe, hogy itt nem szabad…
Nézzük mit adnak zálogba ezek a mélyszegénységben tengődő, áram és víz nélkül nyomorgó szerencsétlen elesett cigányok! Általános kép, hogy a pultra leborítanak egy marék ékszert. Ezt kérem ne vegyék túlzásnak, most ténylegesen egy marék ékszerről beszélek. Ez lehet arany – igen, egy marék aranyról van szó –, vagy ezüst. Hát az ezüst elég olcsón megy, azért pár ezer forintnál többet nem kap a zálogba adó. Az arany már más kérdés. Esetenként teljesen új, még soha nem használt – ezt egy jó becsüs meg tudja állapítani – arany ékszer visznek be, máskor szemmel láthatóan használtat. (Csak zárójelben: az esetek többségében az áru is hasonul az eladójához: visznek be olyan koszos, mocskos, néha sáros ékszereket, hogy rossz rájuk nézni.) Na most egy marék aranyért, ezek a szerencsétlen nyomorgók könnyen kapnak 2-300E Ft-t is. Nem, nem tévedés, nem írtam el. A valóságot írtam le: gyakran fejenként két-háromszázezer forinttal a kezükben távoznak nyomorgó, szakadt, büdös romáink. Nem olyan nagyon ritka az sem, amikor milliós összeget kapnak kézbe, persze ez nem is mindennap történik meg.
Nyilván előszedik a régi ékszereket, és kénytelenek eladni szerencsétlenek, mert éheznek – vághatná rá most egy cigányvédő barom. Ki kell ábrándítsam az ilyen vágyálmokban ringatózókat. Ezeknek a cigányoknak törzsvásárlói – vagy inkább törzseladói – kedvezménye van egy-egy zálogházban. Magától adódik a kérdés: honnan van nekik mindig eladni való ékszerük? Az ismerősöm is megerősítette, hogy ugyanazok járnak vissza újra és újra. Netán a város határában aranybányára bukkantak volna cigányaink? Költői kérdések: rendőrség vizsgálja ezt? APEH tud róla, hogy ilyen összegek cserélnek gazdát?
Ami még érdekesebb: megesik, hogy egy-egy roma kiválaszt magának egy ékszert – nem, itt ne háromszáz, de még csak nem is háromezer forintos összegre tessék gondolni, hanem három- ötszázezer forintosra –, kifizeti, aztán egy ablakkal odébb beadja zálogba. Igen, ugyanabban az üzletben. Aki nem értené, annak lefordítom magyarról magyarra: igaz, hogy bukik az üzleten, de így van papírja arról, hogy honnan van többszázezer forint a zsebében. Így legalizálja a pénzt, vagyis magyarul tisztára mossa. Hogy honnan volt ilyen értékben ékszere, azt úgysem kérdezi senki.
A közállapotokra jellemző, hogy egy betörés után a tulaj a rendőrségen azt a tippet kapta, hogy az ékszereit keresse zálogházban. Meg is találta, vissza is kellett vásárolja, mivel minden zálogházban név és információ nélkül vesznek át milliós értékeket…
Érdekelne, hogy az olvasóknak milyen élményeik vannak zálogházakkal kapcsolatban, mennyire igazolják vissza személyes kutatásomat.
 
Tisztelettel: egy névtelen

********************

Cigánybűnözés Mezőkeresztesen

Tisztelt Kuruc Info, tisztelt Olvasók!

A Magyarországon napjainkra mindennaposá váló etnikai alapú erőszak és terror késztet engem is ennek a levélnek a megírására, melyel sok helybéli barátom és ismerősöm kérésének teszek eleget.
Mezőkeresztes község Dél-Borsodban található, Mezőkövesdtől 10 km-re. Településünket az elmúlt időkig - vagyon elleni bűncselekményektől eltekintve - mondhatni elkerülte az országosan elburjánzó agresszívabb cigánybűnözés. Miután egy helyi söröző egy nem Mezőkeresztesen élő üzemeltető kezébe került, megváltozott a helyzet. Hetenként egyszeri, pénteki nyitvatartással diszkó indult be. Mivel a távolabbi környéken a cigányokat sehol sem engedték be ilyen szórakozóhelyre az ismert okokból, településünk vált péntek estére az erőszak melegágyává. A kezdeti rablásokat (mobiltelefonok, pénz) felváltották az életveszélyes fenyegések, péntekenkénti erőszakos cselekmények, amely 2008. november 21.-ének éjszakáján majdnem tragédiába fordultak. Egy 30-as éveiben járó családapát, 2 gyermek édesapját miután kilépett a nevezett szórakozóhely ajtaján törött sörösüveggel arconvágtak, megsérve szemét és cafatokra vágva arcát. A támadók öt fiatal, többségében 18-20 éves, visszaeső cigány. Miután a megtámadott súlyos sérülése miatt a földre került, egy 13 gyermekes cigány anyuka sörösüvegeket tört és a támadóknak adva "Öljétek meg a magyart!" felszólítással az öt támadó egymás is vágva, törött sörösüvegekkel kezdték el csépelni az áldozat testét, aki védtelenül a földön feküdt. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem kapott halálos sérülést, a nyaki artériát kb. 2 cm-re került el egy ilyen szúrás, illetve szerencse volt hogy vastag ruházata megvédte a komolyabb sérüléstől. Miután röpke idő alatt lezajlott a fenti eseménysor, a sörözőből kirontó barátok taszították le az áldozat támadóit. A a támadó cigányok fő hangadója, elégedetten ugrálva és örjöngve harsogta "Megölök minden magyart!"! Az események közben ütések is elszaladtak a magyarok és a cigányok között, az áldozatot kórházba vitte a mentő, a tettesek elégedetten hazamentek. Másnap önként feladta magát a rendőrségen a főkolompos, tehát a jogerős bírósági ítéletig bármi megtörténhet Mezőkeresztesen.

Sajnos amit eddig csak  hírekben halottunk, olvastunk és szomorúan csóváltuk a fejünket, mostanra valósággá vált.

********************
 
Tisztelt Kuruc.Info Szerkesztőség!
   
Meglepődtem a cikkükön [Bevezetik a védendő fogyasztó fogalmát - még több píízt pazarolnak a segílyes cigányokra] hogy ez a jogszabály (= újabb nagy büdös pofon a számlájukat rendesen fizetőknek) még csak most fog jogerőre lépni.
Már januárban is megakartam írni Önöknek a következő történetet.

Garázsban villanyóra ellenőrzés, nincs-e áramlopás, stb... Mesteremberek kijönnek, mindent rendben is találnak.
Elkezdtem velük beszélgetni naívan arról, hogy gondolom sok és veszélyes munkájuk lehet, hogy mennyi áramot kell lekapcsolniuk a nem fizető cigányoknál.
Na itt jött a hidegzuhany, hogy nekik ki van adva (mindez hangsúlyozom januárban történt, gondolom már előtte is így lehetett) hogy ezek "védett fogyasztók", és tilos lekapcsolni náluk az áramot. Még pontosan ezt a védett fogyasztó kifejezést is használták.
Sőt vannak települések, ahová egy az egyben hivatalból be se mehetnek, mert ott mindenki védett fogyasztó.
 
A pofám leszakad, rám meg 40e ft utólagos elszámolást sóztak, és mivel én nem vagyok védett fogyasztó, csak egy radikálbirka vágómarha becsületes számláit fizető állampolgár, természetesen befizettem. A védett fogyasztók helyett is, gondolom.
 
Szóval régóta vannak már az áramszolgáltatónál védett fogyasztók nem tudom miért pont most jönnek elő ezzel hivatalos formában.
 
Munkájukhoz további sok sikert és kitartást kívánok!
Tisztelettel:
ML

********************

Kedves Honfitársaim!

Figyelmetekbe ajánlom a hvg.hu honlapján található szavazást, mely a romákat az utóbbi időben ért, gránátos és moltov-koktélos támadásokkal kapcsolatos.
A kérdés így hangzik:
Idén eddig 16 esetben dobtak gránátot, Molotov-koktélt vagy lőttek romákra, illetve lakhelyeikre. Rasszista bűncselekmények lehetne-e ezek?
A szavazást az "Itthon" kategóriában találjátok meg. Az eddigi eredmények szerint (kb. 12:00-kor) a többség nem tartja rasszista bűncselekménynek.

Szebb Jövőt!

********************

Üdv Kurucok.

A múlt szombati kiskunlacházi megemlékezés kapcsán íródott az alábbi emlékirat. Bízom benne, hogy elnyerni a tetszésetek és közlére méltónak találjátok.

Tisztelettel: Rápolthy Jenő

Horák Nóra emlékére
A szombaton történt megemlékezés kapcsán számos kérdés felmerült bennem, melyek a „rendszerváltás” óta eltelt időszak zűrzavaros eseményeiből tevődtek össze. Azt már megtanultam sajnos, hogy az indulatok mára nem ösztönző erővel bírnak a társadalom számára, sokkalta inkább keretévé váltak egy undorító hatalmi érdekérvényesítésnek. A napjainkban elszaporodó erőszakos bűncselekmények, melyeknek elkövetői egyre gyakrabban a cigányság népcsoportjából kerülnek ki, számos olyan problémát vetítenek előre, melyeket úgy vélem, hogy jóval korábbi időpontra kell dátumoznunk, mintsem a „,medgyessy-gyurcsány vészkorszak” létrejöttére. Ide kapcsolódik az, a mára már szállóigévé vált kijelentés, melyet az előző rendszerben megfélemlített generáció minden egyes alkalommal felemlít, bármi mocskos esemény történjen is, mellyel porig alázzák ezt a mára végletekig kiforgatott társadalmat. Ez pedig nem más, mint hogy el kell viselni, bármi történjék is, a lényeg, hogy baj ne legyen. Aktualizálva mindez annyit tesz, hogy bármekkora legyen is a korrupció, bármilyen mértékben is tapossák állampolgári jogainkat, a lényeg, hogy fejet lehajtva elússzon fejünk felett az ár, és mi sértetlenül evickéljünk ki a partra, legyen az termékeny mező vagy épp szikkadt sivatag. Úgy érzem, hogy mindezek mellett elfeledtünk egy nagyon régi és ennél ezerszer fontosabb tanácsot. Képzeljük csak el amint a magyar történelem során rendre felbukkanó hősök, akik nem haboztak akár életüket sem feláldozni egy szent eszme eléréséért, hirtelen megállnának és azt mondanák, hogy nem számít mi következik, nem számít ki tapos az arcomba mocskos bakancsával, én félreállok és megvárom míg lezajlik a vihar a fejem felett. Képzeljük el amint a honvédek egymást csitítgatva, remegő térdekkel kinyitják a kapukat a hazánkra törő ellenségnek és sűrű elnézéskérések közepette beinvitálják őket, hogy ugyan legyenek már szívesek alaposan megerőszakolni asszonyaikat, gyermekeiket és ha kérik szívesen emlékeztetik őket, hogy mely házakat érdemes elsőként felgyújtani, hogy ne kerüljön nagy fáradtságba porig égetni életük munkáját. Esetleg játszunk el a gondolattal, amint a rongyos gárda lefegyverzi a hazafias érzelmű magyarokat, hogy a világtörténelem legszégyenletesebb békediktátumának érvényesítése zokszó nélkül végbemehessen. Mindezeket figyelembe véve bukkan fel az említett tanács, miszerint gyáva embernek nincs hazája. Kedves magyar állampolgárok. Ezen a ponton kijelentem, záporozzanak bár érte fejemre a szitkok, értelmiségi és proletár nemzettársaimtól, hogy ti mindannyian, beleértve engem is, gyávák vagytok. Gyávák és tisztességtelenek mivel tétlenségetek tragédiák sorozatát szülte már eddig is de az igazi áradat majd gyermekeitek fejére hull. Múlt hét szombaton egy gyermeket temettünk, akinek haláláért kollektíven mindannyian felelősek vagyunk.  Könnyelműség lenne kijelenteni, hogy gyilkosai cigányok illetve fajvédő társaik. Az sem elegendő, hogy a nyilvánvalóan bűnrészes jobb- és baloldali kormányzatot hibáztassuk. Ennek az ideje már lejárt. Lejárt akkor, amikor a médiában fröcsögő, átörökített „celebek” sora védelmezte az egyértelműen hazug és korrupt vezetést, lejárt akkor, amikor gyermekeket és nőket tapostak a rendőrlovak 2006-ban és lejárt akkor amikor bebizonyosodott, hogy a jobboldal csak a posztkommunisták hatalmon tartására hivatott. Egyedül vagyunk. Mindannyian, akik a cigányság terrorjától rettegve otthonukba húzódunk, akik a multitőke nyomásától földönfutóvá válunk, és akik diplománkkal a kezünkben vagyunk a nyugat rabszolgái saját hazánkban. Mi mind egyedül vagyunk. Még soha sem volt talán ily mértékben magára hagyva ez a nemzet. Nincsenek vezetőink, megfontolt, nemzetükért elkötelezett politikusaink és nincsen már honvédelmünk sem. Rendőrségünk nem minket szolgál és földünk már másnak termi a kenyeret. Lassan és megalázva pusztul ki ez a valaha dicső nemzet és amire számíthatunk az, néhány díszzsidó gúnykacaja a Heti Hetesben. Vészt hirdetek Nektek magyarok. Olyan veszedelmet, melyből csupán ízelítőt kapott, aki Horák Nóra halálára emlékezvén a kiskunlacházi felvonuláson megjelent. Nem lehet, hogy annyi áldozat hiába kiáltson. Nem lehet, hogy annyi megaláztatás megtorlatlanul maradjon. Elég volt! Legyen vége a magyarság majd 90 éve tartó kálváriájának. Ébredjetek hazánk dicső ősei, hogy felrázzátok részeg álmából a megmaradt nemzetet, mert nektek lészen szégyenetek, ha így vész el a magyar.
Rápolthy Jenő


********************

Üdv.!
 
Idézet: "Kérjük hazánk lakosait, hogy soha ne ítélkezzenek nemzetiségre, népcsoportra, kisebbségre és vallási hovatartozásra tekintettel. Mindig a valós elkövetők kapják meg méltó büntetésüket."
 
Jópofa cigánygyerek... ez mind szép és jó és egyetértek vele és csak így tovább. DE!!!
Megint olyanba pofáztok bele, amit pontosan ti, cigányok és cigányfajvédők nem tartotok be. Mit is nyilatkozott a romaügyi államtitkár (Már az is szégyen, hogy egyáltalán létezhet ilyen titulus.)? A romaügyi államtitkár és több cigányvezető is azt reméli, hogy pl. a pécsi gránátdobálásban elhullott két maffiózócigány is rászísta támadás áldozata lett. Egyszerűbben fogalmazva: Ti, cigányok azt remélitek, hogy a cigányok sérelmére elkövetett támadások mögött a magyarok állnak.
Tipikus cigány hozzáállás. Te megüthetsz, de én nem üthetek vissza. Te anyázhatsz, de én nem anyázhatok vissza. Ha mégis visszaütök, akkor én rasszista vagyok. Az meg, hogy belémkötöttél, nyilván az én hibám.
De én nem aggódom. Eljön az igazság pillanata, ami bár mindkettőnknek fájdalmas lesz, de a liberális jogvédők mocskolódását felváltja majd az életbenmaradás ösztöne. Ez pedig nektek, cigányoknak lesz végzetes.
 
Addig is maradok esküdt ellenséged.
üdv. KGB

********************

Tisztelt Szerkesztőség !

Ha esetleg még nem látták volna, figyelmükbe ajánlanám a "Cigányok által elkövetett gyilkosság Kiskunlacházán" fórumot az IWIW-en.

Ugyanis a fórumozókat ma reggel egy Lakatos nevű cigány egyed nyíltan megfenyegette, személy szerint engem leribancozott.
Megköszönném, ha Önök itt lehoznák ennek a génhibás parazitának a fényképet és adatait, nem ártana neki, ha befosna egy kissé.

Hát igen,  őket nem ezért "szeretjük" szoktam volt mondani. De miért is ?

Üdvözlettel: XY
(nevemet kérem ne közöljék. IWIW regisztrációmat a mai napon és főleg ezen okból töröltem. 
Lehet ezért engem gyávának nevezni, de szeretném felnevelni a(z) X (Kuruc.info: olvasónk biztonsága kedvéért ezt kicenzúráztuk) éves lányomat és nem nagykéssel a hátamban végezni holnapután).

********************

Végezetül: hadd tegyem helyre a Reakció blog ITT található, új cikkének egyes kommentjeit:

Kínai Kálmán és Trágár Tóni (gy.k. ezt az egyik blogger írta) 2008.12.01. 22:20:08: "Egy korábbi - amúgy a kuruc.info által is ellopott - posztunkban "kiállhatatlan köcsögöknek" neveztük azokat, akikkel bajunk van, s mi maradnánk is ennél a megközelítésnél, már csak azon cigány ismerőseink iránti tiszteletből is, akiknek sikerült kitörniük." – nem ellopott, átvett, kispofám. Ha elloptuk volna, akkor nem írtuk volna oda az eredeti forrást és a szerzőket, és saját anyagként hoztuk volna le a cikket. Ezt bárki ellenőrizheti ITT. Ennyit a hazudozásaitokról, zsideszes áljobboldali zsúrfiúk.

pg2 2008.12.01. 19:51:39: "Aha. Amikor oda van téve a diagram, amin jól láthatóan a szürke oszlopok alacsonyabbak, mint a fehérek, és kommentálják: íme a bizonyíték, hogy csöpp diszkrimináció sincs, ezt a ballib szociológusok mutatják ki. Mit higyjek inkább: hülyék vagy ennyire hülyének néznek? Szerintem konkrétan hazudnak, mert ez már nem csúsztatás." – balliberális, helyesen írni sem tudó ("higyjek") fajvédőnk ERRE a cikkre utal. "Láthatóan" alacsonyabbak: aha, szakmunkásoknál az egyik 67%, a másik 56,9%; középfokú végzettségűeknél a fehérek arányszáma 66%, a romáké 55,6%. Egyedül a max. általános iskolát végzetteknél szignifikáns a differencia: 29,4% vs. 18,6%. Mennyi is a különbség az első két esetben? Mindkét esetben 17%. A harmadikkal nem foglalkozunk, mivel eleve igénytelenséget jelez, ha valaki még a 8 általánost se nagyon végzi el. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mi van, ha munkakerülő és eleve visszautasít bármilyen munkát, ami azért ebben a 8 általános vagy azalatti kategóriában igencsak gyakori a cigányság körében – lásd pl. EZT a példát. Ezeknél tehát egyértelműen kimondható, hogy nem azért nincs munkája, mert nem veszik fel dolgozni, hanem azért, mert nem is akar, mert munkakerülő. Azt se felejtsük el, hogy már a cikk címe (Hivatalos adat: a képzett, iskolázott romákat NEM diszkriminálják a munkaadók – nesze, fajvédők!) is egyértelműsíti, hogy az iskolázottabbak foglalkoztatottságát hasonlítja össze; ergó, ha balliberálisunk a max. 8 általánossal rendelkezőkre értette vádaskodását, akkor már eleve ebben is csúsztatott.
"Barátom", ez a 17% neked szignifikáns?! Ha itt valóban munkahelyi diszkrimináció lenne, akkor a legalább középfokon iskolázott romák foglalkoztatottsága nem csak nyomorult 17%-kal lenne alacsonyabb a fehérekénél, hanem nagyságrendekkel! Ez [hogy ti. szegín romákoknak a világon senki sem ad munkát] az, amit állandóan hazudoztok a médiumaitokban és pontosan ezt cáfolja meg ez a tanulmány!

pg2 2008.12.01. 20:01:38: "Csúsztatni, ferdíteni, torzítva idézni stb. annyi, mint kétszer hazudni. Egyszer az állítás, másodszor a másra kenés. Én is olvasom a kuruc.infót, és szájtépőkkel ellentétben megnézem a link másik végét. Rendre stiklis a dolog, ha nem valamelyik elvtársuk szösszenetéről van szó. Szarrágók." – barátom, mutass pár ilyen "hazugságot", jó? Ja, hogy nem tudsz, ezért nem is konkretizáltad a vádat? Ennyit rólad.

pg2 2008.12.02. 00:02:28: "Ez [a közbiztonság rohamosan romlik] hál' isten, nem igaz, alaptalan vádaskodás, vagy finomabban fogalmazva: hangulatjelentés. A részletes indoklást, adatokat a proszektura.blog-ban írtam le, nem kopizok, nem ismétlek." – nem, nem Magyar Elemérhez, a Proszektúra tulajdonosához van szerencsénk; pg2 "csupán" egy kommentelő arrafelé. Ugyanezt az ócska ballib dumát nyomatja és ugyanúgy utálja ott is a hozzászólók döntő többsége. Ez pl. ITT lehet ellenőrizni (a cikk amúgy Magyar Elemér egy erőtlen próbálkozása a cigánybűnözés relativizálására. Szegény nagyon pofáraesett, ugyanis az általa felsorolt fehérgalléros bűnözők túlnyomó többsége zsidó. Nesze neked "magyarbűnözés"...)

pg2 2008.12.02. 00:02:28: "Ha gondolod, föl is lapozom neked azt a könyvet, amire a kuruc.info hivatkozik. Azt mondják, az van odaírva, pedig nem az van odaírva, amit a kuruc.info állít. Így jó? Ezt te hogy hívnád? Tényközlés? Szerintem hazugság." – természetesen itt sem szerepel a vádaskodás tárgya, azaz emberünk megint csak alaptalanul vagdalkozik. Fajvédő, így mást nem tehet – bizonyítékai nincsenek. Ennyit tud, ez a lényege.

Amúgy a cikkre érkezett, Kuruccal kapcsolatos kommentárok nagy része kifejezetten korrekt. Csak pár példa:

"Nem tudnátok a kínaiakról írni? Milyen narratíváról beszéltek? Szerintetek ebben az országban kinek kell elmagyarázni a romaügyi rögvalóságot? Mert csak a kurucinfoból tájékozódik a többség, mert élő cigány itt még senki sem látott?
Amúgy mégis mire jó a bentlakásos iskola? Elmentek oda tanárnak?"

"Azért azt megjegyezném, hogy nem a kurucinfó miatt az az emberek véleménye a cigányságról, ami. Hanem azért, amit nap-mint nap látnak, tapasztalnak, megélnek. És elszenvednek. A hatalom, Gyurcsányék struccpolitikája pedig minden nappal közelebb hozza azt, amiből mindannyian szeretnénk kimaradni. A Rózsadomb azért van tévedésben, mert azt hiszi, kimaradhat. Hát nem fog..."

"Amúgy a kuruc.info minden "cigány hírt" megpróbál egyre emészthetőbb szöveggel kísérni és minden lehetséges információt és forrást belinkelik, és hivatkozna. Nem nagyon találni légből kapott hírt ebben a témában. Amikor meg találgatnak akkor leírják, hogy mi alapján következtetnek, és nem tényként közlik."


A kommentárok között magát reklámozó Amit Látok blog íróját (félelmetesen alattomos cikkéről írt anyagunk ITT) is jól kiosztják:

""Amit látok", téged verjenek agyon a cigányok, olvastalak és kommentáltam is elég sokat. Gyökér vagy. Undorító mocsok. Olvasd el a kurucon mi van fenn rólad. Egyet értek vele. Ha meg csak egyszerűen túl ostoba vagy akkor ne írj le mindent ami először eszedbe jut."