Felmentették a rendőri intézkedéssel szembeni ellenszegülés vádja alól Budaházy Györgyöt tegnap (csütörtökön). Délután 13 órakor kezdődött a hazafi tárgyalása a II. kerületi Fő utcában. A Clark Ádám téren történtek ügyében előzőleg már több személy ellen megszüntették az eljárást, így a végkimenetel logikusnak mondható, noha a magyar(országi) bíróságok azonos tényállás alapján is sok esetben más és más (tehát jogellenes) ítéletet hoznak .

Zagyva Gyula,, Morvai Krisztina, Budaházy György, Gaudi-Nagy Tamás
A tárgyalás alatt még Zagyva Gyula és Morvai Krisztina tanúk meghallgatására sem volt szükség. Dr Szirmai Réka bírónő az eljárás megszüntetését azzal indokolta, hogy a rendőri intézkedés nem volt szabályos és következetes, míg korábban biztosították a tüntetők útvonalát, az említett helyszínen már a rendezvény feloszlatását kezdeményezték. Szabad elvonulást azonban nem biztosítottak, s senki nem hagyhatta el a teret. Ezen kívül külön megemlítette azt is, hogy a felszólításban a terület elhagyásának irányát a Szentendrei út felé határozták meg, mely kilométerekkel arrébb található. (Talán a hangosbemondót kezelő rendőr szívesen fogadta volna, ha a tüntetők folytatják figyelemfelkeltő vonulásukat legalább a Szentendrei útig? – a szerk.). Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye nincs.
Budaházy György az utolsó szó jogán azt hangsúlyozta, eljött az idő, hogy felelősségre vonják azokat a rendőri vezetőket, akik jogtalanul oszlatnak fel tüntetéseket, és egyéb törvénytelenségeket követnek el. Budaházy védője, mint rendesen, dr. Gaudi-Nagy Tamás volt. A hazafi a jogerős győzelem birtokában polgári peres úton fog kártérítést követelni a jogtipró ÁVH-tól, példáját minden felmentett követheti, lehetőleg pertársaságban.

Morvai puszi a győzelemre

Gyuri elégedett
 
(Szent Korona Rádió - Sodi blogja nyomán, videó és kameraképek: Sodi)