Legyen ez az év a felemelkedés, a változás és a kibontakozás éve az egész magyarság számára - mondta Tőkés László RMDSZ-es EP-képviselő, aki a Kárpát-medencei magyarok közös európai képviseletét szorgalmazta a Fidesz XXIII., tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten.
Tőkés Lászlót vastapssal fogadták a Fidesz-kongresszus küldöttei a XII. kerületi Sportmax rendezvényközpontban tartott tanácskozáson.

Tőkés László arról beszélt, hogy az európai parlamenti (EP) választáson elnyert három mandátummal az erdélyi magyarság politikai súlya messze meghaladja számbeli súlyát. Később úgy fogalmazott: újból bebizonyosodott, hogy Erdély nem a románoké, hanem azoké, akik lakják: így a magyaroké is.

Megjegyezte, hogy az EU-ban hallunk például a cigányok és a melegek jogairól, helyesen, de a magyarokról senki nem beszél. Ezért van hát szükség a közös magyar képviselet létrehozására és megerősítésére - jelentette ki.
Erős Európában reménykedünk, amely érvényesíteni tudja a kisebbségek jogait, és erős Magyarországban reménykedünk, amely érvényesíteni tudja erejét és akaratát a határon túli részeken, európai üggyé avatva a magyarok ügyét - fogalmazott.
(MTI)