Az MDF azt követeli, hogy a Fidesz tisztázza a fóti korrupciós botrányban felmerült állításokat.
A pártnak a Hírszerzőhöz eljuttatott közleménye szerint "sokatmondó, hogy Kövér László és a Fidesz napok óta mélyen hallgat a fóti aszfaltozási botrány kapcsán kirobbant korrupció-gyanús ügyről". A múlt héten arra kérte az MDF a Fidesz választmányi elnökét, hogy tisztázza az őt érintő súlyos állításokat, választ azonban eddig nem kaptak.
Mint ismeretes: a múlt héten botrány robbant ki Fóton, miután a város alpolgármestere nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amely a fóti útfelújítás érintettjeinek egyezkedését rögzíti. A hanganyagon a pályázó cég képviselője, az önkormányzati cég vezetője és a fideszes felügyelő-bizottsági elnök tárgyal arról, hogy miként lehetne a pótmunkáért felvett összeg egy részét egymás között elosztani.
A felvétel szereplői utalást tettek arra, hogy a fóti eset nem az első, más településeken is bevetettek már hasonló módszereket. Ezzel kapcsolatban elhangzik a Fidesz választmányi elnökének neve is: "a végén kellett hozzá Kövér Laci, de azért elintéztük".
Az MDF továbbra is várja Kövér László válaszait az alábbi kérdésekre: "Kellett-e intézkednie korrupciós ügyletekben? Szerepet vállalt-e - akárcsak közvetítőként is - közpénzek illetéktelen felhasználásában? Tárgyalt-e önkormányzati vezetőkkel, felügyelő-bizottsági tagokkal vagy önkormányzati pályázatokon induló cégekkel korrupciós ügyekben?"
(Hírszerző)