Alább olvasható egy interjúrészlet az RMDSZ-nél is puhányabb MKP egyik EP-képviselőjével. Látható, milyen "hálás" a Bauer Edit nevű nemzetáruló azért, hogy valaki végre napirenden tartja az elcsatolt magyarság ügyét... Ugyanakkor gondolkodjon el a kedves olvasó, mire emlékezik Bauer asszony tevékenységéből: hányszor hívta fel a figyelmet Szerdahelyre, a Hedvig-ügyre, a Benes-dekrétumokra és a többire. Na ugye...
A balbib Stop szép alákérdezése: Ön az Európai Néppárt tagja. Ön személy szerint, és az Európai Néppárt hogyan fogadja a jobbikos Morvai Krisztina felszólalásait, de fogalmazhatnék úgy is, hogy kirohanásait? Miként reagálnak?

Róla van szó
Válasz: Az Európai Parlament azért hozzá van szokva az ilyen jelenségekhez. Megvan a maga francia Le Penje, az osztrák Martinja, akik időnként meglehetősen fura helyzeteket teremtenek az Európai Parlamentben. Az viszonyt tény, hogy nem ilyen frekvenciával, mint ahogy Morvai Krisztina jelent meg. Én azt hiszem, ez valahol kontraproduktív. Az Európai Parlamentben erre nincs fogadókészség. Nem is értik igazából, hogy miről van szó, és ha a konzekvenciáit nézzük, akkor azt kell mondjam, sem Magyarországnak nem segít, sem a kisebbségeknek, konkrétan nekünk, szlovákiai magyaroknak sem segít. Csak azt tudom ismételni, hogy kontraproduktív. Engem nagyon aggaszt az, hogy ez rendkívüli módon visszahat a Magyarországról alkotott kép alakulására, és ez a kép Morvai Krisztina "áldásos tevékenysége" nyomán inkább romlik, mint javul.