A Jobbik parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi Schmitt Pál köztársasági elnök 1992-ben írt kisdoktori disszertációjának keletkezésével, illetve az államfő ügyben tett nyilatkozataival kapcsolatban - jelentette be Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
A Jobbik elképzelései szerint a parlamenti vizsgálóbizottság a Semmelweis Egyetem szerdán felállt öttagú tényfeltáró bizottságával együttműködve végezhetné a munkáját.
Dúró Dóra leszögezte: a köztársasági elnöknek az ügyben tett nyilatkozatai "hazugsággyanúsak", és hiába próbál magyarázkodni, állításait az érintettek többször is megcáfolták.
A Jobbik szerint ez az ügy az őszödi beszédhez hasonló morális válságot okozhat, és az emberek politikától való elfordulásához vezethet. Éppen ezért minden magyar állampolgárnak és Schmitt Pálnak is érdeke, hogy kiderüljön az igazság – jegyezte meg a szóvívő.
A Jobbik szóvivője tegnap levélben fordult a frakcióvezetőkhöz és a függetlenek közül Molnár Oszkárhoz, Ivády Gáborhoz és Szili Katalinhoz, utóbbi három képviselő már jelezte támogatását. Dúró Dóra szerint Schmitt eddigi magyarázkodása annyira vehető komolyan, mint ha azt mondta volna, hogy ő azt hitte, a doktori disszertációját is csak alá kell írnia.

(Kuruc.info - MTI)