Hiába lépett ki a Jobbikból korábban a zsidó felmenői kapcsán bonyodalmakba keveredő Szegedi Csanád és testvére, Szegedi Márton is, mindketten jól fizető, befolyásos pozícióban maradtak. Egyikük európai parlamenti képviselő, fivére pénzügyi bizottsági vezető - írja a Magyar Nemzet.
Biztossá vált az Európai Parlament (EP) őszi ülésszakának e heti indulásakor, hogy Szegedi Csanád a Jobbik kérése ellenére sem mond le a párt nevében megszerzett EP-mandátumáról. Bár a pártból való távozásakor arra hivatkozott, hogy nem is tud megválni a képviselőségtől, hiszen az EP-ben nyári szünet van, szerdán a Magyar Nemzet kérdésére kijelentette, megtartja a mandátumát. Többet azonban nem kívánt hozzátenni. Az EP-képviselői alapilletmény egyébként nettó 6200 euró havonta, mellé pedig 21 ezer eurós pénzügyi keret is jár.
Szegedi Csanád testvére, a Jobbikból – a családja iránt érzett tiszteletre hivatkozva – ugyancsak kilépő Szegedi Márton is befolyásos pozícióban maradt. Ő a miskolci önkormányzat pénzügyi bizottságának elnöke, immár független képviselőként.
A miskolci városháza szóvivője szerint az önkormányzat szervezeti és működési szabályzata nem tiltja, hogy független képviselő legyen bizottsági elnök.
(MNO nyomán)