Több késszúrással megöltek egy cigányt Püspökladányban. A helyszínen a TEK kommandósai keresik a tettest - írta korábban a hajdupress.hu.

Tózsa Tamás, a leszúrt maffiózópalánta
Emberölés történt szerda délután Püspökladányban - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. A hajdupress.hu hírportál szerint egy tizenéves éves fiút több késszúrással öltek meg a településen, a helyszínen pedig a terrorelhárítás kommandósai keresik a tettest.
Vezendi Jánosné, a Hajdú Megyei Napló online kiadásának azt nyilatkozta, a 17 éves fiút délután ölték meg. Hozzátette: a rendőrség megkezdte az ilyenkor szokásos intézkedéseket, így a helyszíni szemlét, az adatgyűjtést, vagy a tanúkutatásokat.
A hajdupress.hu meg nem erősített információi szerint az áldozat az egyik helyi alvilágban is jártas személy fia. A 16 éves fiút több késszúrással, előzetes szóváltást követően ölték meg. A portál tudósítója arról számolt be, hogy a rendőrség lezárta az utcát, és több tucat rendőr biztosíttja a helyszíni szemlét végző szakértők munkáját. A tudósító szerint nyugodt a hangulat a gyilkosság helyszínén és a településen, de sok roma származású lakos gyűlt össze a környéken. A hajdupress.hu azt írja, állítólag ismert az elkövető személye, a tettest pedig a Terrorelhárítási Központ (TEK) a helyszínen lévő kommandósai keresik.
(MTI - Origó)
1. frissítés: Feladta magát a püspökladányi fiatal gyilkosa
Feladta magát a rendőrségen az a 17 éves fiú, aki a gyanú szerint szerda délután halálra késelt egy 18 éves fiatalembert. Ezt közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.
Vezendi Jánosné rendőr őrnagy elmondta: a két fiatal összeveszett, ez vezetett a késeléshez. A megszúrt fiatalember a helyszínen meghalt, az elkövető elmenekült.
A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a gyanúsított keresést a városban, ennek hatására az elkövető feladta magát a Püspökladányi Rendőrkapitányságon; előállították és megkezdték a kihallgatását.
2. frissítés: Olvasónk információi az üggyel kapcsolatban
Tisztelt Kurucok!
Csak azért írok, mert olvasgattam a hozzászólásokat, és össze-vissza kavar mindenki.
Akinek leszúrták a fiát, az helyi maffiózó. A nevét mindenki ismeri, nem lényeg a téma szempontjából. Igen, cigány alvilági figura. Kábítószer-terjesztés, futtatás, védelmi pénzek.
A fia is már többször került összetűzésbe a hatóságokkal, volt elítélve is, letöltendője még nem volt. Lopott, verekedett, terrorizált másokat. Aki szúrt, fehér, nehéz sorsú (szüleivel voltak gondok, nem akarom részletezni), csendes, de labilis, könnyen elszakad nála a cérna.
A srácot rendszeresen zaklatták, csesztették a cigány fiatalok, köztük az áldozat is. Tegnap is ez történt, csak most elszakadt a cérna. Ennyi történt.
Az elkövető fiú családja most igen nehéz helyzetben van, nem ők voltak a bűnösök, de könnyen rajtuk csattanhat az ostor, rajtuk lesz bosszú állva.
Én ennyit tudok, több személyes részletet nem szeretnék róla mondani, csak szerettem volna tisztázni, mi történt az én tudomásom szerint. Ha valaki pontosabbat tud, vagy netán tévedtem valamiben, az nyugodtan írja meg!
Egy olvasótok
3. frissítés: Szétb@szlak, köcsög! Estére vért iszom! - Provokált a cigány, de ő húzta a rövidebbet
Tózsa Tamás utolsó provokációja:
Zoom
A cigány maffiózópalánta adatlapja itt található.

4. frissítés: Részletes vallomást tett a 17 éves gyanúsított, a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását.
Vezendi Jánosné őrnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a 17 éves gyanúsított a 18 éves férfival egy múltbéli sérelem miatt veszett össze. A szóváltás odáig fajult, hogy a nála lévő késsel halálosan megsebesítette vitapartnerét.
A fiatalember a késelés után elmenekült a helyszínről, de még szerdán feladta magát, miután megtudta, hogy a rendőrség nagy erőkkel keresi.
A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását. Ellene emberölés miatt indítottak eljárást - tette hozzá a szóvivő.
(MTI)