Szakadó esőben csaknem százan indultak Szita Bence (11) keresésére péntek reggel. Búvárok fésülték át a kaposvári Deseda-tavat, lovasok, speciális mentők tették tűvé a partot és a többhektáros szántóföldeket, hiába.
A kisfiúnak hétfő este egy kaposvári üzletház előtti játszótérről veszett nyoma. A kiskamasz nevelőapja munkahelyéről, Mernyéről a háromnegyed négykor induló busszal sietett Kaposvárra, ahol a férfi barátnőjével, P. Erikával (47) beszélt meg találkozót.
– A lányomat reggel újra elvitték a rendőrök kihallgatni – nyitott ajtót kisírt szemekkel Erika édesanyja, Ica néni (73). – Erika sajátjaként szerette Bencust, mindig a kedvében akart járni, így volt ez hétfőn is. A kisfiú kérte a lányomat, hogy menjenek be a Kapos Plázába, aztán elkocsiztak a tóhoz, mert Bencus szerette volna felmérni a terepet, hol fog horgászni a jövő nyáron. Mielőtt hazajöttek volna, a kisfiú megkérte Erikát, hadd ugorjon be a hipermarketbe.
Az asszony azonban nem szállt ki autójából, megvárta, amíg a kiskamasz berohan a boltba, majd amikor visszafelé jövet négy sötét alak kíséretében tűnt fel, a nő szerint csak ennyit mondott: "Erika, várj, ne aggódj, mindjárt jövök!", majd eltűnt a játszótér irányába. Erika állítja: mire bezárta a kocsit, és utolérte volna Bencét, mindannyiukat elnyelte a föld.
A Blikk információi szerint azonban a hipermarket falain lévő térfigyelő kamerák egyáltalán nem rögzítettek képet a kisfiúról, pedig a 360 fokban ellenőrző egységnek látnia kellett volna, ha ott van a fiú, a rendőrök ezért vitték újra kihallgatásra a nőt. És ezért indultak közel százan Bence keresésére a tóhoz.
(Blikk nyomán)