Két, egymással rokonságban, de ugyanakkor haragban is álló népes família több fordulóban "csapott össze” tegnap Sarkadon. A harmadik felvonásban egy 46 éves nőt vascsővel találtak fejbe, aki súlyos sérülést szenvedett.
A B. család és az Sz. család tagjai adtak munkát tegnap a Sarkadi Rendőrkapitányság egyenruhás állományának, nyomozóinak. A két család között hónapok óta feszült a viszony, kapcsolatuk többször torkollt már tettlegességbe. A 39 esztendős B. Gy. és családja (B. Gy. ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda egyébként emberkereskedelem bűntette miatt folytat eljárást) három alkalommal is "lerohanta" nászura, az 51 esztendős Sz. Miklós otthonát a Sarkadkeresztúri úton.
- Hétfőn reggel először az Árpád fejedelem téren a húsboltnál a zebrán szólt be Gyurka nekem és a testvéremnek, Arnoldnak. Fenyegetett, s követelte, hogy az apám vonja vissza az ellene tett feljelentést, mert ha nem, baj lesz. Alig érkeztünk haza, betámadtak a testvéreivel. Mi éppen a szemközti boltba indultunk volna, amikor megláttuk, hogy kocsikkal érkeznek, s így visszaszaladtunk az udvarra. A kerítésen átugráltunk az egyik szomszédhoz, de ők azt hitték, hogy bent vagyunk. Berúgták a hátsó ajtót, s Arnold fehér Opeljének a szélvédőjét is betörték. Vascsövekkel, késekkel, botokkal voltak felfegyverkezve. Telefonon azonnal értesítettük a rendőrséget, s még a hatóság emberei a helyszínen tartózkodtak, amikor Gyurkáék visszatértek – idézte fel a történteket a 23 éves Sz. Líviusz, nem mellesleg B. György veje.
- Délután 3 óra körül ismét ránk jöttek: Gyurka, Pali, Sanyi, Tamás és a családjaik. Legkevesebb húszan-harmincan érkeztek, mi védekeztünk. Tény, hogy egy nő, Éva megsérült - folytatta előadását.
A 23 éves fiatal férfi elmondta: a bajok akkor kezdődtek, amikor idén április 10-én – egy év tíz hónap után - apósát kiengedték az előzetes letartóztatásból. Elmondása szerint akkor a lányán, B. Szabina Izabellán és rajta bizonyos összeget követelt.
- Azóta a nyáron B. György egyszer megverte apámat, feljelentést is tettünk az ügyben, eljárás van folyamatban. Utána minket kergettek, üldöztek a városban, akkor is rendőri intézkedés történt. Holnap lesz az öt éves kislányunk gyermekelhelyezési pere. Mindenáron azt szeretnék, hogy vonjuk vissza a feljelentéseket – tette hozzá Sz. Líviusz.
- Még a favágó baltánkat is elvitték, lefoglalták a rendőrök, pedig a fiaim a kapun belül voltak, és csak védekeztek, hogy ne törjenek be B.-ék, mégis ők lettek gyanúsítottak – méltatlankodott Sarkadkeresztúri úti otthonában a házigazda, az 51 esztendős Sz. Miklós.
Az esettel kapcsolatosan a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata közleményben tudatta, miszerint: " Két társaság szólalkozott össze 2012. november 5-én délután Sarkadon, a Sarkadkeresztúri úton. Az egyik család tagjai az utcán álltak, míg a másik három fiatalember a lakóházuk udvaráról dobált ki különböző tárgyakat. Ezek nagy része fenn akadt a kerítésen, egy vascső azonban eltalálta az utcán álló családhoz tartozó, éppen akkor a helyszínre érkező nőt. A 46 éves nő megsérült, 8 napon túl gyógyuló fejsérüléssel szállították kórházba. A konfliktus résztvevőit a rendőrök előállították, a Sarkadi Rendőrkapitányság a történtek miatt csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett miatt indított eljárást. Vizsgálják, hogy a jelenlévőknek milyen szerepük volt a bűncselekmény elkövetésében. Az udvarról dobáló három huszonéves fiatalt az esti órákban gyanúsítottként hallgatták ki."
(Hír6 nyomán)