Alább olvasható Jakab Péter önkormányzati képviselő nyílt levele:
Tisztelt Kriza Ákos Polgármester Úr!

Az elmúlt két évben a Jobbik miskolci önkormányzati képviselőjeként, közbiztonsági szakpolitikusaként mindig csodálkozva figyeltem, hogyan képes Miskolc első embereként városunk tragikus közbiztonsági folyamatait szemrebbenés nélkül javuló tendenciaként bemutatni. Hetente hallhattuk hol az Ön, hol Pintér Sándor, hol Kontrát Károly szájából a nagyszerű eredményeket, melynek részeként még az elvadult Lyukóvölgyben is helyreállították a rendet.
A múlt heti közmeghallgatáson azonban történt valami, ami még nagyobb csodálkozással töltött el. Ön igazat mondott, vagy, ha úgy tetszik, képtelen volt a kisemmizett lyukói telektulajdonosok szemébe hazudni. Hallva a megannyi elkeseredett, csalódott sértettet, Ön kimondta, a kormány által ékszerdoboznak titulált városrészben a Fidesz képtelen rövid időn belül rendet tenni. Kimondta, hogy a jelenleginél radikálisabb megoldásokat kell alkalmazni, s azt is, hogy a rendőrség itt már kevés, lakossági önszerveződésre van szükség. És ez egy kulcsmondat. Hiszen a lakosság már megmutatta egyszer az önszerveződés egyik gyönyörű példáját. Úgy hívták, Magyar Gárda. Emlékszik? Pont az Ön pártja volt az, amelyik az MSZP-vel karöltve megfojtotta. Most már talán Ön is látja, hiba volt.
Két évvel a híres „két hét” után itt az idő javítani. Az Ön „hívó szavának” eleget téve örömmel tájékoztatom, hogy megalakul szeretett városunkban a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület miskolci egysége, mely péntek délután az Avason fog sétálni. Kérem, támogatása jeléül csatlakozzon hozzánk, a városukért tenni is akaró miskolciakhoz, hogy sétánk közben szót ejthessünk az Avas jövőjéről is.
Mellényt adunk, Ön csak a bátorságát hozza!
(Kuruc.info)