Március 6-án 17 órától a miskolci ITC székházban tart lakossági fórumot Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselő. Az ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatón a miskolci Jobbik alelnöke az önkormányzat és a Hit Gyülekezetének együttműködését bírálta, egyben arra kérte Kriza Ákost, hogy határolódjon el Izrael óvodai nyomulásától.
Badány Lajos elmondta, a Fidesz történelmi bűne, hogy a cionista ideológiát népszerűsítő Hit Gyülekezetét a történelmi egyházak rangjára emelte, számos közoktatási intézményt szolgáltatva ki ezzel egy szélsőliberális közösségnek. Az viszont már a miskolci Fidesz bűne - tette hozzá -, hogy az egykori SZDSZ fellegvárának számító csoporttal együttműködési megállapodást is kötött, melyet csak a Jobbik többszöri kérésére ismert el a városvezetés.

Badány felszólította mind a Fidesz, mind pedig az MSZP képviselőit, hogy a kereszténység álcája mögé bújt, de valójában Izrael érdekeit támogató csoportosulástól együttműködés helyett határolódjanak el.
Hangsúlyozta, különösen aktuális ez azok után, hogy január 15-én az izraeli nagykövetség azzal a kéréssel fordult a magyar óvodákhoz, hogy az intézményekben az Eszter Izraelben című kiadvány segítségével népszerűsítsék a terrorállamot (mi már decemberben írtunk róla, lásd itt - a szerk.).
„Mivel az óvodák fenntartója az önkormányzat, kérdezzük a város vezetését: mi a megítélésük az óvodákban terjesztett propaganda-kiadványokról? Arra kérjük Kriza Ákos polgármestert, határolódjon el ettől az akciótól, és mint a fenntartó képviselője gyűjtse be a kiadványt, amennyiben az már kiosztásra került” – szólította fel a város vezetőségét Badány Lajos.
(Kuruc.info)