A Corvinuson konferenciát rendeztek Magyarország jobban teljesít? címmel. A rendezvényt szervező diákok meghívták a Jobbik gazdaságpolitikusát, Volner Jánost is.
A szervezők úgy gondolták, érdemes meghívni a magyar politika színe-virágát, mondják el gondolataikat hazánk gazdasági helyzetéről, beszéljenek saját álláspontjukról. Történt azonban, hogy a magyar politikai garnitúra csaknem egésze úgy gondolta: a politikai vitának nincs helye, ha a Jobbik is részt vesz azon.
A kormány, illetve kormánypártok részéről senki nem jött el, az MSZP-s Józsa István is jelezte, hogy nem jelenik meg, egyedül az LMP-s Scheiring Gábor tette egy rövid látogatás erejéig tiszteletét a beszélgetésen, hogy rögtön be is jelentse: ő sem vesz részt a vitán, mivel a Jobbik egyik tagja az Élet menetén állítása szerint "gázt a zsidóknak pólót" viselt. Hogy Scheiring ezúttal sem hagyta magát a tények által megzavarni, az szinte mellékes körülmény, a politikai szereplés lehetőségének elmulasztása azonban az ő esetében annál inkább érthetetlen, hogy 2014 után szinte biztos, hogy nem sok alkalma nyílik majd rá.
A Heti Válasz újságírója, egyben a rendezvény moderátora Scheiring Gábor távozása után megkérdezte: "Szerintetek folytassuk le a vitát ennek ellenére is?" - A hallgatóság nagy többsége igennel felelt, nemmel pedig senki.
Így a kormány és a baloldal közös munkával elérte: Volner János elmondhatta a Jobbik gazdaságpolitikai alapvetéseit, elképzeléseit egy olyan egyetemen, ami mindennek nevezhető, csak Jobbik-szimpatizánsnak nem, senki által nem zavartatva.

A partner nélkül marad jobbikos politikus egyedül a heti válaszos Borbás Barnabás ismerethiánnyal kevert manipulatív kérdéseire válaszolgatott, vázolva a jövő közgazdászainak, elemzőinek, mit és hogyan kezdene a párt az egyre kezelhetetlenebb államadóssággal, hogyan pörgetné fel a gazdaságot, milyen prioritásokat fogalmazna meg, hogyan alakítaná át az adórendszert, milyen megoldásokat dolgozott ki a devizahitelesek problémáira, illetve mit kezdene a fantomcégekkel, vagyis az offshore birodalmakkal.
(alfahir.hu nyomán)
Frissítés: Az N1TV összeállítása: