Könnyen lehet, hogy felnevelheti közös purdéját a vérfertőző cigány és lánya. Az ügyészség ugyanis nem akarja rácsok mögé küldeni "O. Gyulát" (47) és gyermekét, Anikót (27), aki az elmúlt nyolc évben két kisfiút és egy kislányt is szült apjának.

A bűnös viszony az apa szabadulása után, 2005-ben kezdődött, és bár az egész településen régóta suttogtak a vérfertőző kapcsolatról, a botrány csak akkor pattant ki, amikor Anikó nővére tavaly jelezte a hatóságoknak a történteket. A családfő ugyanis Renátát is megkívánta.
– Mivel a nyomozás nem igazolta az erőszakot, vagyis a kapcsolatot mindketten akarták, az ügyészség próbára bocsátást vagy pénzbüntetést indítványozott a férfi és lánya esetében is – indokolta a döntést Priger Csaba, a Zalai Megyei Főügyészség szóvivője, aki hozzátette: a férfi esetében a bíróság a büntetés kiszabását egy-két évre el is halasztja. Ha a pénzbüntetés mellett döntenek, a bűncselekmény súlya mellett mérlegelni kell az elkövetők anyagi helyzetét is.
– Mivel a férfi 2005 óta nem került összetűzésbe a törvénnyel (Áder talán köszönőlevelet is írhatna neki, oly nagy kegy ez - a szerk.), a bíróság nagy valószínűséggel elfogadja indítványunkat – vélekedett a szóvivő.
A jogi szakértő szerint, ha kiderült volna, hogy az apa többször is megerőszakolta lányát, nem úszná meg ennyivel. Ebben az esetben erőszakos közösülés miatt akár 15 évet is kaphatna.
Ilyen esetekre számtalan példa volt már. Így döntött a bíróság akkor is, amikor első fokon 16 év fegyházbüntetésre ítélte A. Józsefet, amiért hosszú évekig szexrabszolgának használta kisfiait. De hosszú büntetésre számíthat az az apa is, aki a gyanú szerint 11 éves kamasz lányán élte ki beteges vágyait. Az abaligeti férfi részegen többször is megerőszakolta gyermekét, aki édesanyjának beszélt az átélt borzalmakról.
K. László (24) titka viszont ki sem derült volna, ha nem sétál be a rendőrségre, és buktatja le magát.
A férfi hónapokig kényszerítette szexre édesanyját, akinek végül sikerült megszöknie. László a rendőrökkel akarta kerestetni az asszonyt, a nyomozók azonban átláttak a szitán: miután bebizonyosodott bűnössége, a bíró hat év nyolc hónapra ítélte a "fiatalembert".
(Blikk nyomán)