"Nekem nincs miről lemondani, hiszen 2012 nyarán kikerültem az elnökségből, párttisztségem nincs, parlamenti képviselőségem megszűnik, és nem kerültem fel sem az országos listára, sem az EP-jelöltlistára, noha ezt kifejezetten kértem – állapította meg szomorúan Kovács László a Klubrádióban, ahol azt latolgatták, helyes volt-e lemondania Szekeres Imrének most, és a példáját kövessék-e mások is.
Kovács ezután elég keményen bírálta Mesterházyt. Mint mondta, Mesterházy a hetedik elnöke az MSZP-nek. Horn Gyula a második elnök volt, de az 1994-es választási vereség után azonnal lemondott, nem is csak felajánlotta lemondását. Aztán Gyurcsány Ferenc is lemondott, és Lendvai Ildikó is.
"Hát, Mesterházy Attila ezek szerint úgy értelmezi, hogy neki ebben nincs olyan felelőssége. Ezt a jogát nem lehet elvitatni, hogy ő ezt így ítélje meg" – mondta Kovács, de rögtön kibújt belőle a reálpolitikus, mert pár héttel az EP-választás előtt szerinte is lehetetlen lenne tisztújítást tartani. Az szerinte meggondolandó, hogy az önkormányzati választások előtt tartsanak „egy alulról felfelé menő tisztújítást”, és ekkor a felelősséget is állapítsák meg a választási vereségért. Ezt egyébként az önkormányzati választás után is megtarthatnák Kovács szerint, akkor sem lennének elkésve semmivel.
Kovács még ezek után sem tudta elengedni Mesterházyt. Azt mondta: Mesterházynak olyan súlyú hatalma és befolyás van a párt működésére 2012 óta, amely talán Gyurcsány Ferencet kivéve egyik korábbi MSZP-elnöknek sem volt: "ilyen személyes hatalmat az általam közelről ismert pártelnökök, Horn Gyula, Nyers Rezső, és jómagamat is beleértve nem igényeltünk."
(Index)