“Az Ultras Liberi nagy erőkkel készül a február 29-i polgári engedetlenségre. Eddig közel 200 ezer tagunkat mozgósítottuk” - olvasható abban a kamugyanús közleményben, amit az Ultras Liberi szurkolócsoport egy bizonyos Bede Zsolt nevében küldött el egy hírportálnak - írja a HVG.
A gépnarancs.hunak elküldött közlemény szerint az Ultras Liberi tagjai voltak ott az NVI épületében, amikor az MSZP-es Nyakó István megpróbálta leadni a vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kezdeményezést. A levél szerint azért, hogy megvédjék a demokráciát és szabadságot, valamint hogy leadják saját népszavazási kezdeményezésüket azzal a céllal, hogy támogassák a jelenlegi oktatáspolitikát, "amelynek része, hogy a testnevelés és azon belül a labdarúgás mint súlyozott tanegység lesz meghatározva".
Zoom
A demokrácia mellett a Konzervatív Oktatási Hálózatot is támogatják az ultrák, vagyis egészen pontosan azt, hogy az 1970 után születettek különbözeti vizsgát tehessenek azokból az általános és középsikolai tárgyakból, amelyek 2010 előtt még nem szerepeltek a NAT követelményi rendszerében. Mondjuk azt nem részletezik a kissé csapongó közleményben, hogy pontosan miért.
A közlemény végén felszólítják a pedagógusokat és a szülőket, hogy “ne üljenek fel a balliberális izgatásnak” és “végezzék dolgukat és legyenek hűek a hazájukhoz és hazafias kormányukhoz!”
A hvg.hu megkereste a közlemény állítólagos szerzőjét, Bede Zsoltot, aki határozottan cáfolta, hogy neki vagy az Ultras Liberinek bármi köze lenne a fenyegető hangvételű levélhez. Maga az ultrasliberi.hu már egy éve nem frissült, és más szurkolói oldalakon sem jelent meg az ultrák állítólagos közleménye, magyarázta. “Aki képben van a szurkolói csoportokkal, az pontosan tudja, hogy a 200 ezer tag is túlzás” - tette hozzá az ultrasliberi.hu korábbi főszerkesztője.
Zoom
A kamulevéllel valószínűleg az ultrákra próbálják kenni az NVI épületénél megjelent kopaszok akcióját. A szurkolókat tömörítő FradiMob állásfoglalása szerint a helyszínen megjelent kopaszok ugyanis nem tartoznak a szurkolók közé, hanem a Kubatov Gáborhoz kötődő Fradi Security biztonsági cég alkalmazottai lehetnek.
Ezt viszont az FTC keddi közleményében cáfolta. A klub szerint “akik azt írták, azokat megtéveszthette az érintett emberek Facebook-profilja. Vannak ugyanis a közösségi oldalon olyan zöld-fehér érzelműek, akik „munkahelyként az FTC 1899-et beírva nyilvánítják ki ragaszkodásukat a klubhoz”. A Kubatov-hazugsággyár azonban szinte azonnal megbukott.
Újra fideszes ölelést szeretne a herceghalmi polgármester?
Herceghalmon már az ezredforduló előtt felbukkantak Fidesz-közeli, illetve felcsúti vállalkozók, a település második legnagyobb munkaadója Mészáros Lőrinc. Apolgármester összeveszett Fidesszel, s az is lehet, hogy a népszavazási akcióval kezdte volna a viszony helyreállítását.
Miért épp Herceghalom? – találgatja két napja a fél ország arra utalva, vajon hogyan csöppent a takaros és módos, de nem különösebben izgalmas település hírében álló község első embere a Nemzeti Választási irodánál történt balhéba. A település mindeddig leginkább a helyi „állami” gazdaságról ismert – a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság Zrt. (HKG, jelenlegi nevén Agrosystem) a piszkos tizenkettőnek titulált gazdaságok között került Fidesz-közelbe az első Orbán-kormány idején.
Zoom
Erdősiéknek hiányzik a narancs?
A HKG-ban már 1999-ben felbukkant igazgatósági tagként a felcsúti Flier János, akit töretlenül Mészáros Lőrinc egyik gazdasági „követeként” szokás emlegetni az Észak-Dunántúli régióban, a vezérigazgató pedig az Orbán-családdal utóbb ingatlanüzleteket kötő Bodnár Sándor lett – írja az Átlátszó. Többszöri cégátalakulások után 2013-tól a Talentis Group Zrt. lett az Agrosystem minősített többségi tulajdonosa. A Talentist a cégiratok szerint február 9-én vette át a céget Mészáros és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix. A Mészáros-házaspár 50-50 százalékos részvényesek lettek.
A privatizáció idején nem kapta meg a HKG az állami földek tulajdonjogát, „csak” azok 50 éves bérletét, igaz, az akkori hírek 4 ezer hektárról szóltak. Az ötvenéves bérletből még hátralevő idő azt jelenti, hogy ezek a bérelt földek hosszú időre gyakorlatilag Mészáros-birtokká váltak.
Erdősi László polgármester – akinek felesége kopaszok segítségével beelőzte a szocialista népszavazási kérdés beadását az NVI-nél – elméletben nincsen jóban a Fidesszel. 2010-ben még a párt támogatásával lett polgármester, a viszony információink szerint akkor romlott meg, amikor a településvezető nem tett eleget egy háttéralkunak, miszerint a ciklus közben fokozatosan háttérbe vonul alpolgármestere javára.
A 2014-es önkormányzati választásokon már független színekben indult és nyert – beelőzve fideszes versenytársát is. Akadnak ugyanakkor a településen, akik úgy értelmezik a mostani felpezsdült hangulatot és a friss változásokat, hogy az egyébként nagy focirajongó hírében álló Erdősi éppenséggel egykori pártja rokonszenvének visszaszerzését is remélhette attól, hogy családja részt vesz egy olyan akcióban, amely blokkolja a Fidesz számára kockázatos kimenetelű népszavazást.
(HVG nyomán)
Frissítés: Erdősiné csak a közügyek iránt érdeklődik, a kopaszok iránt nem
Erdősi Lászlóné, a keddi népszavazási kérdés beadója az MTI-nek közölte: a „híresztelésekkel szemben a kezdeményezést mint a közügyek iránt érdeklődő, arról véleménnyel bíró független magánszemélyként tette” és a boltok zárva tartásával kapcsolatos véleményét egy párt sem befolyásolta.
A vasárnapi boltzárról népszavazást kezdeményező Erdősi Lászlóné csütörtökön azt közölte az MTI-vel: határozott álláspontja az, hogy nem ért egyet az üzletek vasárnapi nyitva tartásával, véleménye kialakításában pedig egyetlen párt sem befolyásolta.
„A sajtóban megjelent híresztelésekkel szemben a kezdeményezést mint a közügyek iránt érdeklődő, arról véleménnyel bíró független magánszemélyként tettem meg” – írta herceghalmi keltezésű sajtóközleményében Erdősi Lászlóné, Erdősi László herceghalmi független polgármester felesége.
A kérdése úgy szól: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek – a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint - továbbra is zárva tartsanak vasárnap?”
Kedden két, a vasárnapi boltzárral kapcsolatos kérdést is benyújtottak a Nemzeti Választási Irodához. Az elsőt Erdősi Lászlóné, a másodikat néhány másodperccel később Nyakó István szocialista politikus. Az MSZP szerint mindez úgy fordulhatott elő, hogy több „kopasz férfi” akadályozta politikusát.
Mivel a népszavazásról szóló törvény szerint egy kérdés benyújtása után már nem nyújtható be azonos tárgyú kérdés az előbbi hitelesítését megtagadó döntés jogerőre emelkedéséig, ha Erdősi Lászlóné kérdése megfelel a jogszabályi előírásoknak, akkor az kerül a Nemzeti Választási Bizottság elé.
(MTI)
Kubatov titkárának osztálytársa is segítette a Fidesz-független jóasszonyt
Erdősiné kísérőjéről, Varró Ádámról azonban időközben kiderült, hogy a jelen lévő kopaszokhoz hasonlóan neki is erős fradis kötődése van, ráadásul közeli ismerőse Petrőczy Dániel, a XVII. kerületi önkormányzat egyik fideszes képviselőjének.
És hogy milyen kicsi a világ, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Varró és Kubatov titkára, Kindlovits Máté gimnáziumi osztálytársak is voltak.
Zoom
Varró Ádám kötődése is a véletlen műve lehet
A Pál Apostol Katolikus Gimnáziumban. Az osztályfőnökük pedig az a Ríz Levente volt, aki jelenleg a XVII. kerület fideszes polgármestere. (És ugyanebbe az iskolába járt Petrőczy Dániel is, csak ő általánosban.) A véletlenek sorát gyarapítja az a tény is, hogy Fradi kommunikációs vezetője, Sipos Bence is Varró Ádám osztálytársa volt a gimiben.
Persze önmagában az, hogy Erdősiné kísérője ismeri Kubatov titkárát, legfeljebb csak azt bizonyítja, hogy milyen kicsi a világ. Az Index ismeretségeket firtató kérdéseire adott reakciók viszont annál érdekesebbek voltak.
Zoom
Bejelöltük a Pál Apostol Katolikus Gimnázium három Kubatov-muskétását
Petrőczy Dánielt kedd délután érte utol a libsi lap. Az önkormányzati képviselő több órával a történtek után azt állította: fogalma sincs, mi történt a Nemzeti Választási Irodánál, nem hallott semmit és a híreket sem olvasta, mert egész nap dolgozott. Petrőczy nem tagadta, hogy Varró Ádám közeli ismerőse, de azt mondta, hogy „nem ismeri” Varró ügyeit, majd megismételte, hogy az Indextől hall először arról, hogy mi történt a választási irodánál, ezért sem tud semmit mondani.
Később a lap megkereste Kubatov titkárát, hogy Varróról érdeklődjenek nála. Kindlovits Máté ekkor azt mondta, hogy  valóban volt egy Varró Ádám nevű osztálytársa, de őt már vagy két éve nem látta.
Petrőczyhez hasonlóan Kindlovits Máté is azt állította, hogy nem látta a választási irodánál történt eseményekről szóló tudósításokat, ezért nem tudja megmondani, hogy a népszavazást kezdeményező nő kísérője azonos-e a volt osztálytársával. Végül az Index kérésére megnézte az e-mailen elküldött képeket, majd azt írta: "Nem tudom, a srácnak hosszú haja volt gimnáziumban. Lófarokban hordta, oldalt picit felnyírva, akkor ez volt a divat."
Különös, hogy Kindlovits az első megkereséskor még azt állította, hogy végignézték a felvételeket, majd később azt mondta, hogy nem látta az irodánál történt tudósításokat. Az is furcsa, hogy ha valóban végignézték a felvételeket (ahogy azt korábban állította), akkor miért nem szúrta ki rajta egykori osztálytársát, akit állítása szerint vagy két éve nem látott. Ahogy az is rejtély, hogy ha Kubatov titkára két éve látta utoljára Varrót, akkor miért nem tudta teljes bizonysággal megmondani nekünk, hogy ő van-e a képen vagy sem.
Kubatov Gábortól a hasonló akciók a legkevésbé sem állnak távol, és ehhez a Fradi Security IQ-hőseire sem szorul rá mindig. A híres-hírhedt Kubatov-listáról éppen portálunk rántotta le a leplet. Tavaly pedig arról adtunk hírt, hogy saját narancsos kommandójával próbálja maniplulálni az időközi választásokat Tapolcán. Most persze biztos semmi köze a történtekhez.
(Kuruc.info - Index nyomán)